Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 8. 2021,
16.57

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Pia Babnik Pia Babnik Slovenska košarkarska reprezentanca Tokio 2020

Sobota, 7. 8. 2021, 16.57

2 leti, 8 mesecev

TOKIO 2020, PETNAJSTI TEKMOVALNI DAN

Avstralci v boju za bron pretrd oreh za Slovence. Kaj se je še dogajalo v soboto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

2

Luka Dončić | Slovenski košarkarji so v boju za bron izgubili z Avstralijo in končali na četrtem mestu. | Foto Reuters

Slovenski košarkarji so v boju za bron izgubili z Avstralijo in končali na četrtem mestu.

Foto: Reuters

Predzadnji dan olimpijskih iger v Tokiu je slovenska košarkarska reprezentanca v boju za bron s 93:107 izgubila z Avstralijo in končala na četrtem mestu, olimpijski prvaki so postali Američani. Na delu je bila tudi golfistka Pia Babnik, ki je najboljše prihranila za konec, pridobila 11 mest in zasedla 34. mesto.

Slovenski košarkarji so na olimpijskih igrah na Japonskem v tekmi za tretje mesto izgubili z Avstralijo (93:107) in krst pod petimi krogi končali na četrtem mestu. Za Avstralce je to prva košarkarska olimpijska kolajna.

Luka Dončić
Sportal Žal se ni izšlo po slovenskih željah, bron Avstralcem
Luka Dončić
Sportal Sloveniji je zmanjkalo goriva: ponos in razočaranje
Mark Cuban Luka Dončić
Sportal Besede Dončićevega šefa po porazu Slovencev odmevajo #video

Naslov olimpijskih prvakov je znova pripadel ZDA, ki je v finalu s 87:82 premagala Španijo. V ženski konkurenci se bodo za naslov v nedeljo pomerile Japonke in Američanke, bron je pripadel Francozinjam.

Babnikova za konec prikazala najboljšo predstavo

Pia Babnik je olimpijski turnir končala na 34. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pia Babnik je olimpijski turnir končala na 34. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Konec je tudi ženskega golf turnirja, na katerem je slovensko ledino orala 17-letna Pia Babnik, ki je prav zadnji dan turnirja prikazala najboljšo predstavo, pridobila 11 mest in končala na 34.

Olimpijska prvakinja je postala hči nekdanjega odličnega teniškega igralca Čeha Petra Korde, Nelly Korda, ki je zadržala vodstvo. Srebro Japonki Mone Inami, bron pa za Novozelandko Lydio Ko.

Kenijska maratonska prevlada

Kenijsko slavje na maratonu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kenijsko slavje na maratonu Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Predzadnji dan olimpijskih iger v Tokiu je zelo pestro na atletskih tekmovališčih. Začelo se je z dvojnim kenijskim slavjem na maratonu v Sapporu, v teku na deset tisoč metrov si je drugo zlato v Tokiu pritekla Sifan Hassan.

Olimpijski prvak na 1.500 metrov je z olimpijskim rekordom postal Norvežan Jakob Ingebrigtsen, metalec kopja Neeraj Chopra je Indiji priboril premierno olimpijsko atletsko zlato.

Ljubitelji atletike, ki so na teh igrah v Tokiu pred televizijskimi zasloni imeli kaj za videti,. Danes smo spremljali še razplet v štafetnih tekih 4 x 400 metrov. Tako pri ženskah kot pri moških je slavila štafeta ZDA. Zlato v skoku v višino odhaja v Rusijo, osvojila ga je Marija Lasickene.

Kitajec Yuan Cao je slavil v skokih z desetmetrskega stolpa in postal prvi športnik, ki je osvojil zlato odličje v vseh treh kategorijah v skokih v vodo. 

V boksu so podelili odličja v mušji (oba spola), srednji (moški) in velterski kategoriji (ženske), v rokoborbi pa v prostem slogu pri moških do 65 in 97 kg, pri ženskah pa do 50 kg, v karateju sta znana prvaka do 61 kg (ženske) in 75 kg (moški).

Olimpijsko zlato na stezi (madison) sta si privozila Danca Lasse Norman Hansen/Michael Mörkov, v konjeništvu olimpijski naslov v ekipni konkurenci na Švedsko, olimpijski zmagovalec v modernem peteroboju (laser run) je Britanec Joe Choong, v kajaku in kanuju na mirnih vodah pa so podelili odličja v ženski (C2 – 500 metrov in K4 – 500 metrov) ter moški konkurenci (C1 – 1000 metrov in K4 – 500 metrov).

Brazilci so ubranili olimpijsko zlato. | Foto: Reuters Brazilci so ubranili olimpijsko zlato. Foto: Reuters

Na sporedu je bil tudi finale olimpijskega turnirja v nogometu. V moški konkurenci je Brazilija ugnala Španijo in ubranila naslov iz Ria.

V rokometnem finalu za moške je Francija ugnala branilko naslova Dansko, bron so si priigrali Španci.

V odbojki so se v maratonskem finalu po petih nizih zmage nad ROK veselili Francozi, bron je pripadel Argentincem, v odbojki na mivki sta prvaka postala Anders Berntsen Mol in Christian Sandlie Sorum, v ženskem vaterpolu so Američanke za tretji zaporedni naslov ugnale Španijo, v baseballu pa je domača Japonska ugnala ZDA.

Ne spreglejte