Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 7. 2021,
16.46

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Katja Fain Janja Šegel Žan Luka Zelko Darko Jorgić Darko Jorgić Bojan Tokić Kaja Kajzer Luka Dončić Luka Dončić Benjamin Savšek Tokio 2020

Ponedeljek, 26. 7. 2021, 16.46

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, 3. tekmovalni dan

Savšek do olimpijskega zlata! Odličen uvod slovenskih košarkarjev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Benjamin Savšek | Zlati olimpijec Benjamin Savšek! | Foto Xinhua/STA

Zlati olimpijec Benjamin Savšek!

Foto: Xinhua/STA

Tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu je prinesel prvo zlato odličje za Slovenijo! Kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek je osvojil šesto zlato odličje za Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Danes smo bili priča tudi prvi tekmi slovenske košarkarske reprezentance in zanesljivi zmagi. Luka Dončić (48 točk) in druščina so s 118:100 ugnali Argentino. Judoistka Kaja Kajzer je v kategoriji do 57 kilogramov po porazu v boju za bron osvojila peto mesto.

Benjamin Savšek, slovenski kanuist na divjih vodah, je na olimpijskih igrah v Tokiu postal olimpijski prvak! Savšek je v finalu odpeljal sanjsko vožnjo, ki je bila brez napak in dotikov. Že ob prihodu v cilj je bilo bolj ali manj jasno, da je olimpijska medalja njegova. Na koncu je njegov čas zadostoval za prvo mesto oziroma olimpijsko zlato.

Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal Benjamin Savšek je postal olimpijski prvak! #foto

Za odličen uvod v olimpijske igre je poskrbela slovenska košarkarska reprezentanca, ki je na svojem premiernem nastopu na olimpijskih igrah na krilih izjemnega Luke Dončića (48 točk, 11 skokov) in odlične igre s 118:100 ugnala svetovne podprvake Argentince.

Slovenija : Argentina, slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Slovenci na krilih izjemnega Dončića nadigrali svetovne podprvake, tudi Španci zanesljivi

Kaja Kajzer je v svojem krstnem olimpijskem nastopu osvojila peto mesto. Slovenska judoistka je v kategoriji do 57 kg izgubila borbo za bron. Po podaljšku je bila po zaslugi vazarija boljša Kanadčanka Jessica Klimkait, svetovna prvakinja iz Budimpešte 2021.

Ob peti uri se je na tretjo in četrto regato predtekmovanja v razredu laser podal edini slovenski jadralec na teh igrah, Žan Luka Zelko. Zelko je na regatnem polju v Kamakuri pri Enoshimi, kjer potekajo jadralni boji na olimpijskih igrah v Tokiu, dobro začel nastope in prvi dan končal na osmem mestu. Po drugem dnevu; jadralci so danes opravili dve regati, je nazadoval na 23. mesto. Naši jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak bosta s prvo regato začeli šele v sredo.

Jorgić se je uvrstil med najboljših 16 igralcev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jorgić se je uvrstil med najboljših 16 igralcev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pestro je že bilo tudi na namiznoteniškem turnirju. Bojan Tokić je danes premagal Hrvata Tomislava Pucarja s 4:0 (9, 8, 9, 10). V naslednjem krogu ga čaka četrtopostavljeni nosilec iz Brazilije Hugo Calderano. Odlično je svoje delo opravil tudi Darko Jorgić, ki se je po zmagi s 4:2 (8, -7, 10, -11, 9, 10) nad Britancem Liamom Pitchfordom že uvrstil v osmino finala.

Opoldne je bilo zanimivo tudi v tokijskem centru za vodne športe, Janja Šegel je zgrešila polfinale na 200 m prosto za vsega pet stotink sekunde. Z izidom 1:58,38 je izenačila lasten osebni rekord iz leta 2016 in zasedla končno 17. mesto. Katja Fain je nastopila v predtekmovanju na 1.500 m prosto in zasedla končno 30. mesto.

Končne odločitve

Odličja so se že danes delila v moškem triatlonu, v plavanju za ženske na 100 m delfin, pa 400 m prosto, moške na 100 m hrbtno in moške v štafeti 4 x 100 m prosto. Delila so se še v taekwondoju za ženske do 67 kilogramov in moške do 80 kilogramov, v namiznem tenisu za mešane dvojice. V dviganju uteži bo znana prvakinja v kategoriji do 55 kilogramov. V rolkanju se bodo za odličja v kategoriji "street" pomerila še dekleta, v strelstvu sta se odvila finala v streljanju na glinaste golobe v ženski in moški konkurenci, v judu pa za borke do 57 kg in borce do 73 kg. V sabljanju so komplete odličij podelili ženskam z mečem ter moškim s floretom, pa v sinhronih skokih v vodo še moškim in kolesarjem z gorskimi kolesi v olimpijskem krosu. V kanuju slalomistom na divjih vodah, pa telovadcem v ekipnem mnogoboju.

Preberite še:

Adrian Gomboc
Sportal Gomboc obstal v repasažu, Bujakova do najboljše slovenske uvrstitve na OI do zdaj
Tadej Pogačar
Sportal Bron za Tadeja Pogačarja, Tokić ekspresno napredoval, Dvoršakova izenačila najboljši olimpijski rezultat
Ne spreglejte