Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 8. 2021,
15.55

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

2

Natisni članek

Mia Krampl Janja Garnbret Janja Garnbret Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić Tina Mrak Veronika Macarol Maruša Mišmaš Zrimšek Pia Babnik Pia Babnik Špela Perše Tokio 2020

Sreda, 4. 8. 2021, 15.55

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, dvanajsti tekmovalni dan

Garnbretova napovedala boj za zlato, Mišmaš Zrimšek šesta, jadralki peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

2

Janja Garnbret Mia Krampl | Janja Garnbret je v kvalifikacijah zasedla prvo mesto. | Foto Anže Malovrh/STA

Janja Garnbret je v kvalifikacijah zasedla prvo mesto.

Foto: Anže Malovrh/STA

Dvanajsti tekmovalni dan olimpijskih iger v Tokiu sta jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol jadrali v regati za odličja in na koncu v razredu laser osvojili peto mesto. Kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se uvrstili v četrtkov polfinale v posamični konkurenci, daljinska plavalka Špela Perše je bila 24. Z novim državnim rekordom in šestim mestom je navdušila Maruša Mišmaš Zrimšek. Mlada golfistka Pia Babnik je za olimpijski krst vknjižila 23. mesto, z boji nadaljuje v četrtek. Krst sta prestali plezalki Mio Krampl in Janjo Garnbret. Ganrbretova je bila v seštevku kvalifikacij najboljša, Kramplova pa je osvojila končno 18. mesto.

Prav Špela Perše je odprla slovenski dan na OI v Tokiu, zahtevno preizkušnjo v daljinskem plavanju na deset kilometrov je končala na 24. mestu. Kot je pojasnila, so jo v topli vodi začeli grabiti krči, po koncu pa je morala zaradi dehidracije na infuzijo. 

Ana Marcela Cunha
Sportal Brazilka olimpijska prvakinja, Peršetova po 24. mestu na infuzijo

Špela Perše je končala na 24. mestu, po zahtevni preizkušnji je morala na infuzijo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Špela Perše je končala na 24. mestu, po zahtevni preizkušnji je morala na infuzijo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tina Mrak in Veronika Macarol
Sportal Mrakova in Macarolova s petim mestom končali skupno pot

Mrakova in Macarolova končali kot peti

Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske igre končali na petem mestu. | Foto: Reuters Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske igre končali na petem mestu. Foto: Reuters V jadralskem razredu 470 sta bili Tina Mrak in Veronika Macarol v regati za odličja sedmi, kar je zadostovalo za končno peto mesto.

Naslov olimpijskih prvakinj se veselita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, prva je bila zlata že v Riu.

V moški konkurenci v razredu 470 sta slavila Avstralca Mathew Belcher in Will Ryan.

Maruša Mišmaš Zrimšek
Sportal "Mrtva" in ponosna nase

Maruša Mišmaš Zrimšek je z novim državnim rekordom na tri tisoč metrov z zaprekami tekmovanje končala na šestem mestu. | Foto: Reuters Maruša Mišmaš Zrimšek je z novim državnim rekordom na tri tisoč metrov z zaprekami tekmovanje končala na šestem mestu. Foto: Reuters

Garnbretova prva v kvalifikacijah, Mišmaš Zrimšek šesta, krst za golfistko

Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek je v finalu teka na tri tisoč metrov z zaprekami za skoraj dve sekundi izboljšala državni rekord (9:14,84) in zasedla šesto mesto, olimpijska prvakinja je postala Peruth Chemutai iz Ugande (9:01,45).

Pia Babnik je prva Slovenka, ki igra na olimpijskem golf turnirju. Po prvem dnevu je 23. | Foto: Reuters Pia Babnik je prva Slovenka, ki igra na olimpijskem golf turnirju. Po prvem dnevu je 23. Foto: Reuters Slovensko ledino na olimpijskih igrah v golfu je orala 17-letna Pia Babnik. Ljubljančanka je po prvem tekmovalnem dnevu od štirih 23.

Olimpijski krst sta danes doživeli športni plezalki Janja Garnbret in Mia Krampl. Nastopili sta v kvalifikacijah v disciplini kombinacija v ženski konkurenci, ki združuje hitrost, balvane in težavnost. Garnbretova je bila v kvalifikacijah najboljša, kot svetovna prvakinja v kombinaciji ter svetovna prvakinja v težavnosti in balvanih je glavna favoritinja za zlato kolajno. Kramplova se ni prebila skozi sito kvalifikacij, tekmovanje je sklenila na 18. mestu.

 

Pia Babnik olimpijske igre Tokio
Sportal Olimpijska premiera Babnikove s 23. mestom
Janja Garnbret
Sportal Zgodovinski trenutek je blizu. Ne, je že tu!

Kajakašici v polfinale

Anja Osterman zanesljivo v polfinale. | Foto: Reuters Anja Osterman zanesljivo v polfinale. Foto: Reuters Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se v dvojcu na 500 metrov prevrnili v kvalifikacijah in ostali brez izida, danes pa tekmujeta v kvalifikacijah sprinta na 500 metrov vsaka v svojem enojcu.

Ostermanova se je zanesljivo uvrstila v polfinale že v kvalifikacijski skupini, Ponomarenko Janićeva pa po dodatni vožnji v četrtfinalu. 

Ponomarenko Osterman
Sportal Neverjetna prigoda Slovenk! Tik pred ciljem sta se prevrnili in ostali brez uvrstitve.

Američanka s svetovnim rekordom do zlata

Ameriška atletinja Sydney McLaughlin je do olimpijskega naslova prvakinje v teku na 400 metrov z ovirami prišla z novim svetovnim rekordom, najboljšo znamko (že prej je bila v njeni lasti) je izboljšala za 44 stotink sekunde. V teku na 800 metrov dvojno kenijsko slavje, prvi Emmanuel Korir, drugi Ferguson Rotich.

V atletiki so se odvile še finalne odločitve v metu kladiva za moške ter v teku na 200 metrov za moške. Zlato v tej disciplini je osvojil Kanadčan Andre De Grasse, s časom 19,62 sekunde je ugnal Američana Kennetha Bednareka (19,68) in Noaha Lylesa (19,74), ki sta osvojila srebro in bron.

Sydney McLaughlin je za skoraj pol sekunde izboljšala svetovni rekord na 400 metrov z ovirami. | Foto: Reuters Sydney McLaughlin je za skoraj pol sekunde izboljšala svetovni rekord na 400 metrov z ovirami. Foto: Reuters

Premierna olimpijska zmagovalka v rolkarski disciplini park je Japonka Sakura Yosozumi. Naslov olimpijskega prvaka v boksu do 81 kilogramov se veseli prvi favorit, Kubanec Arlen Lopez. Zlato v rokoborbi v grško-rimskem slogu za moške v kategoriji do 67 kilogramov je osvojil Iračan Mohamad Reza Geraei, do 87 kilogramov pa Ukrajinec Žan Belenjuk.

Italijani so z novim svetovnim rekordom osvojili zlato olimpijsko odličje v kolesarstvu na stezi v ekipnem zasledovanju na štiri tisoč metrov.

Najboljši konjenik v preskakovanju ovir posamično je postal Britanec Ben Maher.

V dviganju uteži so podelili komplet odličij v moški kategoriji nad 109 kilogramov. Znani sta tudi zmagovalki v sinhronem plavanju.

Preberite še:

Slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Zgodovinski podvig slovenskih košarkarjev, jadralki skočili na četrto mesto
Ne spreglejte