Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
16.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

Natisni članek

Živa Dvoršak Kristjan Čeh Kristjan Čeh Tokio 2020

Sobota, 31. 7. 2021, 16.05

1 leto, 3 mesece

Tokio 2020, osmi tekmovalni dan

Kristjan Čeh na koncu peti, Dvoršakova sedma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

Kristjan Čeh | Kristjan Čeh je osvojil peto mesto. | Foto Guliverimage

Kristjan Čeh je osvojil peto mesto.

Foto: Guliverimage

Osmi tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu je bil na delu eden od slovenskih upov za odličje, metalec diska Kristjan Čeh, ki je na koncu osvojil peto mesto s 66,62 m. Strelka Živa Dvoršak se je s sedmim mestom v kvalifikacijah prebila v svoj prvi veliki olimpijski finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj in olimpijski nastop končala s sedmim mestom.

Kristjan Čeh je v finalu meta diska osvojil peto mesto s 66,62 m. Svoj prvi olimpijski naslov je osvojil svetovni prvak iz Dohe 2019 Šved Daniel Stahl (68,90 m). Sicer ima Čeh s 70,35 metra drugi izid sezone, dosegel ga je 26. junija na mitingu v Kuortaneju na Finskem.

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh ostal brez odličja

 

Kristjan Čeh
Sportal Je res tako preprosto osvojiti kolajno?

Dvoršakova se je poslovila s sedmim mestom

Strelka Živa Dvoršak, ki je v Tokiu že tekmovala z zračno puško na deset metrov in zasedla 11. mesto, se je v veliki finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj uvrstila s sedmim mestom v kvalifikacijah. Tudi v finalu je 30-letna Ljubljančanka končala kot sedma. Olimpijska prvakinja je postala Švicarka Nina Christen, srebro in bron sta si pristreljali Rusinji Julija Zikova in Julia Karimova.

Pia Babnik
Sportal Ljubljančanka, ki bo na OI orala slovensko ledino v golfu

V bazenu več rekordov, Riner lastnik največjega števila medalj v judu

V plavanju so odličja podelili v moški konkurenci na 100 metrov delfinmešanim štafetam na 4 x 100 metrov, v ženski konkurenci na 200 metrov hrbtno in 800 metrov prosto. Olimpijsko konkurenco v skokih na prožni ponjavi je pokoril Belorus Ivan Litvinovič. 

Katie Ledecky je še tretjič zapored olimpijska prvakinja na 800 metrov prosto. | Foto: Reuters Katie Ledecky je še tretjič zapored olimpijska prvakinja na 800 metrov prosto. Foto: Reuters

Olimpijskega naslova v mešanih štafetah v triatlonu se veseli Velika Britanija, v jadranju v razredu RS:X je zmagala Kitajka Yunxiu Lutako, v moški konkurenci je slavil Nizozemec Kiran Badloe.

V mešanih ekipah v trapu je zlato pripadlo španski navezi Fatima Galvez/Alberto Fernandez, Turek Mete Gazoz je olimpijski prvak v lokostrestvu. 

V prvem olimpijskem tekmovanju mešanih ekip v judu so slavili Francozi, Teddy Riner je postal judoist z največ olimpijskimi medaljami, do zdaj jih je osvojil pet, znani so dobitniki medalj v dvigovanju uteži v kategorijah do 81 in 96 kilogramov, Rusinje pa so olimpijske prvakinje v sabljanju.

Atleti so se borili za odličja v metu diska, v mešani štafeti na 4 x 400 metrov in v ženskem teku na 100 metrov, v katerem so vse tri medalje pobrale jamajške sprinterke. Zlato v moških dvojicah v badmintonu je odšlo na Tajvan.

Olimpijske prvakinje v ragbiju so postale Novozelandke, ki so v finalu ugnale Francijo, bron je pripadel Fidžiju, Brazilki Laura Pigossi in Luisa Stefani pa sta teniški prvakinji v ženskih dvojicah.

Tilka Paljk
Sportal Afriška plavalka slovenskih korenin dviguje glas za tiste, ki glasu nimajo

Preberite še:

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh zanesljivo v finale, razočaranje za Petra Kauzerja
Tina Šutej
Sportal Prevečkrat se je domov vračala razočarana
Primož Roglič
Sportal Kjer je volja, tam je pot, sporoča zlati Primož Roglič #video
Ne spreglejte