Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 7. 2021,
15.38

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

Janja Šegel Alja Kozorog Darko Jorgić Darko Jorgić Peter Kauzer Primož Roglič Primož Roglič Tokio 2020

Sreda, 28. 7. 2021, 15.38

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, 5. tekmovalni dan

Roglič osvojil zlato medaljo, Jorgić obstal v četrtfinalu, Kauzer hiter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Primož Roglič | Primož Roglič osvojil zlato medaljo! | Foto Reuters

Primož Roglič osvojil zlato medaljo!

Foto: Reuters

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je postal olimpijski prvak. V posamični vožnji na čas je v velikem slogu pometel s konkurenco. Naš namiznoteniški as Darko Jorgić je moral v četrtfinalu priznati premoč. Kajakaš Peter Kauzer je odlično opravil prvi kvalifikacijski nastop, v katerem je imel četrti rezultat.

Primož Roglič je spisal novo posebno pravljico. Na kronometru je odpeljal izjemno vožnjo. Bil je v svojem svetu in osvojil zlato medaljo. Najbližji zasledovalec je bil njegov moštveni kolega pri Jumbo-Vismi Tom Dumoulin, ki je zaostal kar minuto in sekundo. 

Po Tadeju Pogačarju se Slovenija tako veseli druge kolesarske medalje. Njegov mlajši kolega je bil na cestni dirki namreč bronast.

Pomembna prva preizkušnja v kvalifikacijah slaloma na divjih vodah je čakala tudi kajakaša Petra Kauzerja, ki bo skušal vsaj ponoviti uspeh izpred petih let, ko je v Riu de Janeiru osvojil srebrno medaljo. Nastop v petkov polfinale si je zagotovil z enajstim dosežkom kvalifikacij. V prvi vožnji je bil četrti. Brez kazenskih točk je za najhitrejšim, Italijanom Giovannijem de Gennarom, zaostal 2,12 sekunde. Hrastničan je bil v drugi vožnji zadnji, 23., 15,50 sekunde je bil z dvema dotikoma za najhitrejšim, Nemcem Hannesom Aignerjem.

Peter Kauzer je začel z branjenjem srebra iz Ria. | Foto: Nina Jelenc Peter Kauzer je začel z branjenjem srebra iz Ria. Foto: Nina Jelenc

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki se je na olimpijskih igrah v Tokiu po blestečih predstavah proti višje rangiranim tekmecem uvrstil v četrtfinale, je danes končal nastope med posamezniki. Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši in po vsega 25 minutah igre zmagal s 4:0 (4, 7, 4, 6). Čakajo ga še ekipni dvoboji. 

Darko Jorgić
Sportal Izjemni Jorgić šokiral četrtega igralca sveta in se uvrstil v četrtfinale!

Kanuistka Alja Kozorog je debitirala na olimpijskih igrah v slalomu na divjih vodah in imela v prvi kvalifikacijski vožnji 15. čas, skupno pa osmega, kar je bilo več kot dovolj za uvrstitev v četrtkov polfinale.

Od preostalih Slovencev je bila na delu še plavalka Janja Šegelj, ki se ji ni uspelo prebiti čez kvalifikacije na 100 metrov prosto. Zasedla je 24. mesto.

Olimpijski nastop sta v razredu 470 začeti tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki jima ni šlo po načrtih. Organizatorji jadralnih bojev so se odločili, da bodo vendarle izpeljali prvi tekmovalni dan v razredu 470, potem ko so imeli težave z vetrom. 

Tina Mrak, Veronika Macarol
Sportal Tina Mrak in Veronika Macarol pripravljeni v boj za medalje

23 končnih odločitev 

Danes so razdelili 23 kompletov medalj. Poleg moških v kolesarski vožnji na čas, so odličja podelili tudi pri dekletih, kjer je slavila Nizozemka Annemiek van Vleuten. Telovadci so se merili v finalu mnogoboja. V judu je v kategoriji do 90 kilogramov pri moških zlato odšlo v Gruzijo, v kategoriji do 70 kilogramov pri dekletih pa ostalo na Japonskem. Medalje so delili še v dviganju uteži (do 73 kg), sinhronih skokih v vodo (moški, trimetrska deska), konjeniški dresuri ter ekipni tekmi z mečem za moške, znani pa so tudi dobitniki olimpijskih medalj v košarki 3x3 in ragbiju.

Največ končnih odločitev je bilo v veslanju in plavanju. Prvi so se v obeh konkurencah merili v dvojnem dvojcu, dvojnem četvercu in četvercu brez krmarja, plavalci pa so se borili za odličja na 200 metrov delfin in v štafeti 4 x 200 metrov prosto, plavalke pa na 200 metrov prosto in mešano ter na 1500 metrov prosto

slovenski navijači košarka
Sportal Kdaj bomo stiskali pesti za slovenske olimpijce?

Preberite še:

Tina Trstenjak
Sportal Tina Trstenjak do srebrnega odličja, Trajković za las ob bron
Tina Trstenjak
Sportal Marjan Fabjan: Nihče mi ne bo ukazoval
Tina Trstenjak
Sportal Prvo slovensko olimpijsko srebro v judu
Ne spreglejte