Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 7. 2021,
9.39

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

Natisni članek

Namizni tenis Tokio 2020 Darko Jorgić Darko Jorgić

Sreda, 28. 7. 2021, 9.39

2 leti, 9 mesecev

Tokio, namizni tenis

Darko Jorgić se po zgodovinskem četrtfinalu poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47
Darko Jorgić | Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je v Tokiu poslovil po četrfinalnem obračunu.  | Foto Guliverimage

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je v Tokiu poslovil po četrfinalnem obračunu.

Foto: Guliverimage

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki se je na olimpijskih igrah v Tokiu po blestečih predstavah proti višje rangiranim tekmecem uvrstil v četrtfinale, je danes končal nastope med posamezniki. Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši in po vsega 25 minutah igre zmagal s 4:0 (4, 7, 4, 6).

Darko Jorgić se v boju s šestim igralcem s svetovne lestvice, ki je odločal tudi o dobitnikih kolajn, nikakor ni znašel. V celem dvoboju v gimnazijskem centru v Tokiu sta mu uspeli dve odtenek boljši obdobji, sicer pa je prevladoval levoroki tekmec.

V uvodnem nizu je bil izid poravnan do 2:2, kasneje pa je Lin s štirimi zaporednimi točkami prišel do odločilne razlike (8:3). Pri zaostanku z 0:6 in 1:8 je bilo tudi v drugem nizu jasno, da Jorgić nima možnosti, čeprav so upanje za kratek trenutek vrnile štiri točke. Z 8:0 je Tajvanec nato odprl tretji niz.

Darko Jorgić | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Edini resnejši odpor je tekmovalec iz Hrastnika nudil v četrtem nizu, kjer je vodil s 4:2 in 5:4, nato pa je tekmec osvojil šest zaporednih točk in izkoristil drugo žogico za zmago.

"Lin je zelo agresiven tip igralca, kar mi ne ustreza. Za nameček je levičar, s katerimi imam vedno težave in to se je videlo tudi na prvi tekmi s Špancem. Morda sem tudi psihično in fizično izmučen izmučen po treh maratonih, ki sem jih imel. Seveda sem stiskal, da dam svoj maksimum. Ni šlo, a presrečen sem, da sem sploh prišel do sem," je po tekmi za STA povedal Jorgić.

Malo točk je slovenski igralec dosegel predvsem na svoj začetni udarec. "Lin vselej vrača servise zelo agresivno. Poskušal sem več stvari, morda sem v nekaj trenutkih res serviral preveč po sredini, pa je prišel do svojega 'backhanda', banane. Ampak, nekako res nisem našel rešitve, na vse je odgovoril. Zasluženo je zmagal."

Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši od Jorgića. Po vsega 25 minutah igre je zmagal s 4:0 (4, 7, 4, 6). | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši od Jorgića. Po vsega 25 minutah igre je zmagal s 4:0 (4, 7, 4, 6). Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Jorgić je šokiral že s prebojem v osmino finala

Za največje presenečenje je Jorgić poskrbel že v osmini finala, ko je šokiral četrtega igralca sveta, 18-letnega domačina Tomokazuja Harimota s 4:3 in dosegel največji olimpijski uspeh za slovenski namizni tenis doslej.

Jorgić je bil v uvodnem krogu olimpijskega turnirja kot 18. nosilec prost, v drugem krogu pa je po prav tako izjemno dramatičnem 55-minutnem obračunu na kolena spravil Španca Alvara Roblesa s 4:3. Za vstop med 16 najboljših je spet po sedmih nizih izločil še Britanca Liama Pitchforda, 15. igralca na svetu.

"Po slabih predstavah na evropskem prvenstvu sem tukaj vendarle našel pozitivno energijo za nastop. Res sem presrečen. Če pa bi mi kdo prej rekel, da bom v četrtfinalu, bi to takoj podpisal. Zdaj bom tri leta treniral do Pariza, da morda pridem do kolajne. Pa tudi tukaj še nismo opravili vsega. Z ekipo se bomo v boju s Korejci najprej skušali zavihteti v četrtfinale," je še dejal igralec, ki bo konec tedna praznoval 23. rojstni dan.

Preberite še:

Jordan Chiles
Sportal Kraljica gimnastike odpovedala tudi nastop v posamičnem mnogoboju
Simone Biles
Sportal Rusinjam naslov, Bilesova razjasnila, zakaj je predčasno končala tekmo
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič olimpijski prvak, zlata medalja je njegova!
Primož Roglič
Sportal Roglič osvojil zlato medaljo, Jorgić obstal v četrtfinalu, Kauzer hiter
Ne spreglejte