Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 7. 2021,
9.16

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Tina Mrak Veronika Macarol Žan Luka Zelko Alja Kozorog Katja Fain Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Tokio 2020

Četrtek, 29. 7. 2021, 9.16

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, 6. tekmovalni dan

Slovenski košarkarji zanesljivi tudi v drugo, Alja Kozorog se je poslovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Slovenija : Japonska, slovenska košarkarska reprezentanca, Luka Dončić | Slovenska košarkarska reprezentanca je ugnala Japonsko s 116:81. | Foto Guliverimage

Slovenska košarkarska reprezentanca je ugnala Japonsko s 116:81.

Foto: Guliverimage

Slovenska košarkarska reprezentanca je po veličastni zmagi na uvodni tekmi olimpijskih iger nad Argentino zmagala tudi na drugem srečanju in si že zagotovila četrtfinale. Slovenci so na tekmi drugega kroga skupine C s 116:81 ugnali Japonsko. Kanuistka Alja Kozorog je končala s tekmovanjem, potem ko je obstala v polfinalu.

Luka Dončić
Sportal Slovenci visoko odpravili Japonce, za prvo mesto se bodo udarili s Španci

Košarkarji Slovenije nadaljujejo z odličnimi predstavami na olimpijskih igrah v Tokiu. V 2. krogu skupine C so premagali Japonsko s 116:81 (29:23, 53:41, 80:64) in si že zagotovili mesto v četrtfinalu. Končna uvrstitev Slovenije v skupini bo znana po zadnji tekmi predtekmovanja v nedeljo, 1. avgusta, ob 10.20 proti Španiji.

Po uvodni zmagi proti Argentini je Slovenija tudi v drugem nastopu upravičila vlogo favorita. Vodila je vseh 40 minut in zanesljivo prišla do novega uspeha. Imela je dovolj razpoloženih igralcev, bila učinkovita v napadu, hkrati zbrana in čvrsta v obrambi, tekmeca pa je nadigrala tudi v prostorih pod obročema. Vseh 12 igralcev se je vpisalo med strelce, Luka Dončić je dosegel 25 točk, Zoran Dragić pa točko manj.

Peter Kauzer
Sportal Kajakaš Peter Kauzer in kanuistka Alja Kozorog uspešno skozi kvalifikacije

Alja Kozorog se bo poskušala prebiti v finale. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alja Kozorog se bo poskušala prebiti v finale. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V olimpijski akciji je bila tudi kanuistka Alja Kozorog, ki pa je že končala s svojimi nastopi. V današnjem polfinalnem nastopu je imela po enem dotiku vratc med 18 tekmovalkami 12. dosežek in se tako ni prebila med deset finalistk.

Štajerska plavalka Katja Fain je v kvalifikacijah na 800 metrov prosto osvojila 26. mesto. Jadralec Žan Luka Zelko je po osmih regatah v razredu laser na olimpijskih igrah v Tokiu na skupno 28. mestu (154 točk) med 35 jadralci. V prvi današnji regati je bil 20., drugo pa je končal na 26. mestu, medtem ko sta Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 napredovali na osmo mesto.

Tina Mrak in Veronika Macarol nadaljujeta boj z vetrom. | Foto: Uros Kekus Kleva Photography Tina Mrak in Veronika Macarol nadaljujeta boj z vetrom. Foto: Uros Kekus Kleva Photography

Danes na voljo 17 kompletov odličij

Četrtek prinaša kar 17 končnih odločitev. Znani so postali štirje olimpijski prvaki v plavanju, in sicer na 100 in 800 metrov prosto v moški konkurenci, na 200 metrov prsno v moški in na 200 metrov delfin v ženski konkurenci.

V veslanju so se borili za odličja v obeh konkurencah dvojec brez krmarja in lahki dvojni dvojec. Znane bodo dobitnice medalj v namiznem tenisu, v mnogoboju športne gimnastike, v katerem je prva zvezdnica Simone Biles odpovedala nastop, pa se je kljub temu veselila Američanka.

Jordan Chiles
Sportal Nenaden umik Simone Biles priložnost za njeno najboljšo prijateljico

Na tatamiju se so se za odličja borili judoisti do 100 in judoistke do 78 kilogramov, sabljačice se bodo pomerile v floretu, strelci in strelke pa so končali nastope v trapu.

Primož Roglič
Sportal Roglič: Pogačar ali jaz? Naj trajajo sladke skrbi.
Mihael Žgank
Sportal Mihael Žgank za las ostal brez olimpijske medalje
Primož Roglič
Sportal Roglič osvojil zlato medaljo, Jorgić obstal v četrtfinalu, Kauzer hiter
Tom Dumoulin
Sportal Zmagovalni oder, ki se je šibil pod težo čustev
Brazilija OI
Sportal Znani nogometni četrtfinalisti na olimpijskem turnirju v Tokiu
košarka 3x3 Tokio
Sportal Američanke in Latvijci do premiernih naslovov
Primož Roglič
Sportal Izsušene solze Primoža Rogliča
Primož Roglič
Sportal Zgodba Primoža Rogliča s posebnim prizvokom #video
 
Ne spreglejte