Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 7. 2021,
7.12

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

olimpijske igre Tokio 2020 Veronika Macarol Tina Mrak

Četrtek, 29. 7. 2021, 7.12

2 leti, 8 mesecev

OI TOKIO, JADRANJE, RAZRED 470, 2. DAN

Jadralki Mrak in Macarol po drugem dnevu napredovali na osmo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Tina Mrak, Veronika Macarol | Tina Mrak in Veronika Macarol sta napredovali na osmo mesto. | Foto Guliverimage

Tina Mrak in Veronika Macarol sta napredovali na osmo mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu napredovali na skupno osmo mesto. V prvi današnji regati sta bili šesti, v drugi pa deveti. Po odbitku najslabše regate imata 23 točk. Po prvem dnevu sta bili na 14. mestu.

"Kakšen vozel vetra je bilo manj kot včeraj, ampak razmere so bile zelo podobne. Tudi tokrat bi lahko tekmovalni dan bolje izkoristili. Bili sva hitri, na 'orcah' sva bili obe regati v ospredju, slabše pa sva jadrali v krmo in sva tam vsakič izgubili po nekaj mest. Škoda, ker sva obakrat zapravili možnost, da bili med prvo peterico," je povedala krmarka Mrakova.

V skupnem vodstvu Poljakinji

V tretji regati olimpijskih iger sta v Enoshimi zmagali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta bili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. V četrti regati pa sta bila najboljši Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler.

Poljakinji Skrzypulecova in Ogarjeva, nekdanji svetovni prvakinji, sta ostali v skupnem vodstvu s štirimi točkami. Millsova, ki je bila na prejšnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zlata, a z drugo flokistko, se je prebila na drugo mesto (8). Na tretje mesto sta nazadovali evropski prvakinji Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (9), četrti sta Švicarki (14), peti pa Brazilki (16).

"Bili sva hitri, na 'orcah' sva bili obe regati v ospredju, slabše pa sva jadrali v krmo in sva tam vsakič izgubili po nekaj mest. Škoda, ker sva obakrat zapravili možnost, da bili med prvo peterico," je dejala Mrakova. | Foto: Reuters "Bili sva hitri, na 'orcah' sva bili obe regati v ospredju, slabše pa sva jadrali v krmo in sva tam vsakič izgubili po nekaj mest. Škoda, ker sva obakrat zapravili možnost, da bili med prvo peterico," je dejala Mrakova. Foto: Reuters

Začeli nista najbolje

Slovenkama se uvodni dan olimpijskih iger ni posrečil najbolje. V prvi regati sta bili osmi, v drugi pa 18. med 20 sodelujočimi posadkami. S tem sta si prijadrali le skupno 14. mesto. Obljubili sta boljši nastop naslednji dan, ki sta ga začeli na šestem mestu na prvem obratu tretje regate. Med njo sta se povzpeli tudi že na tretje mesto, imeli sta tedaj 27 sekund zaostanka za Brazilkama, a sta ju do ciljne črte nato prehitele tri posadke.

Sedem sekund za njima je bila v cilju britanska jadrnica. To je Millsova v četrti regati vodila do zmage. Začela je sicer na drugem mestu, a Švicarki nato prehitela na tretjem obratu in prednost obdržala do konca.

Tina Mrak in Veronika Macarol | Foto: Reuters Foto: Reuters

Četrti plov začeli na sedmem mestu, vmes prišli na četrto, končali kot deveti

Slovenski predstavnici sta četrti plov začeli na sedmem mestu, a že na drugi boji prišli na četrto mesto s 15 sekundami zaostanka za tedaj vodilnima Švicarkama. Vendar se tik pod vrhom nista zadržali dolgo, na vsakem merjenju časa sta nato izgubili po eno mesto in bili najnižje v plovu prav ob prečkanju ciljne črte, ko sta si nabrali minuto in 41 sekund zaostanka.

To pa je zadoščalo, da sta članici portoroškega Pirata na Šavrinki prišli med deseterico po drugem dnevu tekmovanja, ki ga bodo jadralke v tem razredu nadaljevale v petek na regatnem polju Zushi.

Preberite še:

Tina Mrak Veronika Macarol
Sportal Jadralkama Mrakovi in Macarolovi prvi dan ni šlo po načrtih
Tina Mrak, Veronika Macarol
Sportal Tina Mrak in Veronika Macarol pripravljeni v boj za medalje
Ne spreglejte