SiolNET. Sportal OI Tokio
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger
oi tokio 2020, golf turnir, ženske, 4. dan

Ameriško zmagoslavje v Tokiu, Babnikova najbolje prihranila za konec

0,17

termometer

Pia Babnik
Pia Babnik, prva Slovenka na olimpijskem golf turnirju, je tekmovanje končala na 34. mestu. Foto: Guliverimage

Slovenska golfistka Pia Babnik je na olimpijskih igrah v Tokiu končala tekmovanje na zelenicah Kasumigaseki Country kluba na 34. mestu z dvema udarcema pod parom igrišča (282). Zlato je s 17 udarci pod parom (267) osvojila številka 1 ženskega golfa, Američanka Nelly Korda.

Ljubljančanka Pia Babnik je bila s 17 leti najmlajša med 60 nastopajočimi, četrti in zadnji dan turnirja pa je s 67 udarci in najboljšo predstavo v štirih dnevih pridobila 11 mest. Po prvem dnevu je bila na 23. mestu z 71 udarci, kar je par igrišča, enako ji je uspelo tudi drugi dan, a je tedaj zasedala 34. mesto. Z dvema udarcema nad parom igrišča je po predzadnjem dnevu zdrsnila na 46. mesto.

Olimpijski naslov hčerki nekdanjega odličnega teniškega igralca

Triindvajsetletna Korda, hčerka nekdanjega vrhunskega teniškega igralca Čeha Petra Korde, je ubranila vodstvo. Pred zadnjim dnevom je imela tri udarce naskoka pred tekmicami. Njena najbližja zasledovalka je bila Indijka Aditi Ashok, ki pa je četrti dan opravila slabše, in s 16 udarci pod parom igrišča zdrsnila na četrto mesto.

Nelly Korda je olimpijska prvakinja. Nelly Korda je olimpijska prvakinja. Foto: Reuters

Indijko sta prehiteli domačinka Mone Inami in Novozelandka Lydia Ko. Imeli sta 268 udarcev, enega več od Korde, ter enega manj od Ashokove, zato sta na 18 luknji imela dodatni dvoboj za srebro. Inamijeva je za zaključek potrebovala štiri udarce, Novozelandka pa pet.

Golf je na sporedu olimpijskih iger četrtič. Dvakrat je bil del olimpijske družine na začetku 20. stoletja, leta 1900 v Parizu in leta 1904 v St. Louisu, na spored iger pa se je vrnil leta 2016 v Rio de Janeiru.

Končni vrstni red, golf, ženske:

 1. Nelly Korda (ZDA)               267 udarcev
 2. Mone Inami (Jap)                268
 3. Lydia Ko (NZl)                  268
 4. Aditi Ashok (Ind)               269
 5. Hannah Green (Avs)              271
    Emily Kristine Pedersen (Dan)   271
 7. Stephanie Meadow (Irs)          272
 8. Shanshan Feng (Kit)             273
...
34. Pia Babnik (Slo)                282

Pia Babnik olimpijske igre Tokio Sportal Pia Babnik drugi dan golfskega turnirja 34. Luka Dončić Sportal Boleč poraz košarkarjev, Šutejeva peta Pia Babnik olimpijske igre Tokio Sportal Pia Babnik zdrsnila po lestvici Janja Garnbret Sportal Zlato za izjemno Janjo Garnbret, Vedenejeva brez finala, Babnikova zdrsnila po lestvici  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin