Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 8. 2021,
9.28

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Luka Slabe Tokio 2020 Eliud Kipchoge

Nedelja, 8. 8. 2021, 9.28

2 leti, 9 mesecev

Tokio 2020, šestnajsti tekmovalni dan

Kipchoge znova kralj olimpijskega maratona, Slabe z Američankami prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Eliud Kipchoge | Eliud Kipchoge je ubranil naslov olimpijskega prvaka v maratonu. | Foto Reuters

Eliud Kipchoge je ubranil naslov olimpijskega prvaka v maratonu.

Foto: Reuters

Danes bo padel zastor nad olimpijsko dogajanje v Tokiu, ki se bo končalo z zaključno slovesnostjo, na kateri bo slovensko zastavo vihtela petkova zlata junakinja Janja Garnbret. Nastopov slovenskih športnikov zadnji dan iger ni bilo, je pa kljub temu do zlatega odličja prišel še en Slovenec. Trener Luka Slabe se z ameriškimi odbojkaricami veseli premiernega naslova olimpijskih prvakinj.

Eliud Kipchoge
Sportal Eden od vrhuncev zadnjega dne pripadel novemu, staremu prvaku v maratonu

Vrhunec zadnjega dne olimpijskih iger, moški maraton, je pripadel svetovnemu rekorderju Eliudu Kipchogeju, tretjemu atletu, ki je ubranil olimpijski naslov v maratonu.

Američanke so sedmič zapored olimpijske prvakinje. | Foto: Reuters Američanke so sedmič zapored olimpijske prvakinje. Foto: Reuters Košarkarice ZDA so nadaljevale olimpijsko prevlado, v finalu so premagale Japonke in osvojile sedmo zaporedno olimpijsko zlato ter dokazale, da gre za eno najbolj dominantnih športnih ekip zadnjih desetletij. 

Do premiernega naslova olimpijskih odbojkarskih prvakinj so prišle njihove rojakinje, s 3:0 so odpravile Brazilijo. Ameriškega zlata se veseli tudi slovenski strateg Luka Slabe, ki deluje kot pomočnik selektorja.

Luka Slabe, pomočnik v ameriški odbojkarski reprezentanci, se veseli olimpijskega zlata. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Slabe, pomočnik v ameriški odbojkarski reprezentanci, se veseli olimpijskega zlata. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

 

ZDA : Brazilija odbojka OI finale
Sportal Luka Slabe na olimpijskem prestolu: Za moje tri ljubljene, ki me spremljajo po vsem svetu

Po rokometaših zlate še rokometašice, srbski vaterpolisti ubranili naslov

Srbi so ubranili naslov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Srbi so ubranili naslov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V ekipnih športih smo dobili olimpijske prvakinje tudi na ženskem rokometnem turnirju, kjer je Francija premagala rokometašice ruskega olimpijskega komiteja (30:25). Pravico sta delila slovenska sodnika Bojan Lah in David Sok. 

Pri moških smo lahko spremljali finale vaterpolskega turnirja, kjer so branilci naslova iz Ria Srbi s 13:10 premagali Grke in postali olimpijski prvaki. Grki so se z uvrstitvijo v finale že prebili do zgodovinskega prvega odličja v tem športu. Bron je pripadel Madžarom.

Srbija vaterpolo Rio 2016
Sportal Olimpijski prvaki so se z razlogom vrnili v Slovenijo

Kenny najuspešnejši britanski olimpijec vseh časov

Jason Kenny iz Združenega kraljestva je zmagovalec preizkušnje v disciplini keirin dirkališčnega oziroma kolesarstva na stezi, s sedmo olimpijsko zlato kolajno je postal najuspešnejši britanski olimpijec vseh časov. Kelseyju Mitchellu je zlato pripadlo v sprintu, Jennifer Valente pa v omniumu.

Olimpijske prvakinje v mnogoboju so bolgarske ritmične telovadke, irska boksarka Kellie Anne Harrington si je priborila zlato v kategoriji do 60 kilogramov, Britanka Lauren Price v srednji kategoriji, Kubanec Andy Cruz v lahki kategoriji do 63 kilogramov, Uzbekistanec Bahodir Jalolov pa v supertežki kategoriji.

Zlata Janja Garnbret bo nosila slovensko zastavo na zaključni slovesnosti iger. | Foto: Anže Malovrh/STA Zlata Janja Garnbret bo nosila slovensko zastavo na zaključni slovesnosti iger. Foto: Anže Malovrh/STA

Igre XXXII. olimpijade se bodo zaključile z zaključno slovesnostjo, ki bo na sporedu ob 13. uri.

Slovenija : Avstralija, tekma za 3. mesto OI
Sportal "Žalostno je, a sem ponosen kot vsa Slovenija"
sprejem Mrak Macarol
Sportal Ganjeni jadralki se zahvaljujeta za podporo: Žal nama manjka le kolajna okoli vratu
Janja Garnbret
Sportal "Janja je v nekaterih prvinah na nivoju najboljših moških plezalcev"
Ne spreglejte