Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
7.43

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Neža Žerjav Anita Klemenčič Tina Robnik Miha Hrobat Žan Kranjec Žan Kranjec Andreja Slokar zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 20. 2. 2022, 7.43

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 16. TEKMOVALNI DAN

Odličja so razdeljena, Fincem poslastica, Slovenci za konec sedmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Paralelna ekipna tekma | Slovenci so ekipno tekmo končali v četrtfinalu. | Foto Guliverimage

Slovenci so ekipno tekmo končali v četrtfinalu.

Foto: Guliverimage

Končana so vsa tekmovanja 24. zimskih olimpijskih iger. Zadnji tekmovalni dan so organizatorji izpeljali prestavljeno mešano ekipno tekmo alpskih smučarjev. Na progi v Jančingu so Slovenci obstali v četrtfinalu na 7. mestu, izločili so jih olimpijski prvaki Avstrijci. Na kraljevski tekaški razdalji je slavila Therese Johuag, Slovenki sta končali za 50. Vrhunec dneva je pripadel finskim hokejistom, ki se prvič veselijo naslova olimpijskih prvakov.

Zadnji dan olimpijskih iger v Pekingu je prinesel zadnjo priložnost za alpske smučarje. Na paralelnem veleslalomu so nastopili Andreja Slokar, Ana Bucik, Miha Hrobat, Žan Kranjec in Tina Robnik. Slovenci so v osmini finala izločili Kanado, v četrtfinalu pa priznali premoč poznejšim prvakom Avstrijcem.

Na najdaljši ženski tekaški preizkušnji na 30 kilometrov je zanesljivo tretje zlato odličje na Kitajskem osvojila Norvežanka Therese Johaug, Anita Klemenčič je bila 53., Neža Žerjav pa 59.

Neža Žerjav je bila 53. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Neža Žerjav je bila 53. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Finci prvič olimpijski prvaki

Finci so prvič v zgodovini olimpijski prvaki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Finci so prvič v zgodovini olimpijski prvaki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vrhunec zadnjega dneva OI je bil hokejski finale med Finci in Rusi, z 2:1 so zmagali Severnjaki, za katere je to prvo zlato olimpijsko odličje.

Olimpijske prvakinje v curlingu so po 20 letih postale Britanke, ki so v finalu ugnale Japonke. Nemci so olimpijski prvaki v bobu štirisedu. Francesco Friedrich je postal prvi pilot v zgodovini olimpijskih iger, ki mu je uspelo ubraniti dvojček s prejšnjih iger − tako v bobu dvosedu kot štirisedu.

Točno ob 13. uri po slovenskem času se bo v kitajski prestolnici začela zaključna slovesnost ob koncu tokratnih olimpijskih iger, na kateri bo slovensko zastavo nosila smučarska tekačica Anita Klemenčič. Med preostalimi dogodki velja omeniti tudi tradicionalno revijo najboljših umetnostnih drsalcev in drsalk, ki se bo začela ob peti uri zjutraj.

Bing Dwen Dwen maskota ZOI Peking 2022
Sportal Dan premora za Slovence, Kitajka že do tretjega odličja
Anita Klemenčič
Sportal Mraz prestavil, a ne tudi skrajšal žensko tekmo
Gus Kenworthy
Sportal Zadnja vožnja olimpijca, ki je v Koreji pred smrtjo rešil 90 psov #video
Juan Antonio Samaranch mlajši
Sportal Španec, v katerem mnogi vidijo naslednika Bacha, ostaja na svojem položaju
Ne spreglejte