Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
7.06

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 bob Francesco Friedrich

Nedelja, 20. 2. 2022, 7.06

2 leti, 2 meseca

zoi, Bob, štirised, moški

Nemškemu pilotu uspelo kot prvemu v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Francesco Friedrich bob | Nemci so olimpijski prvaki v bobu štirisedu. Francesco Friedrich je postal prvi pilot v zgodovini olimpijskih iger, ki mu je uspelo ubraniti dvojček s prejšnjih iger . | Foto Guliverimage

Nemci so olimpijski prvaki v bobu štirisedu. Francesco Friedrich je postal prvi pilot v zgodovini olimpijskih iger, ki mu je uspelo ubraniti dvojček s prejšnjih iger .

Foto: Guliverimage

 

Nemec Francesco Friedrich je s svojo ekipo osvojil naslov olimpijskega prvaka v bobu štirisedu. Enaintridesetletnik je postal prvi pilot v zgodovini olimpijskih iger, ki mu je uspelo ubraniti dvojček s prejšnjih iger - ubranil je naslova tako v bobu dvosedu kot štirisedu. Nemčija je sicer na ledeni stezi Yanqing slavila dvojno zmago.

Skupno je Nemčija po dosežku Friedricha osvojila še svojo deveto zlato kolajno z desetih tekem v pekinškem dirkaškem centru Yanqing.

Friedrich in njegovi moštveni kolegi Thorsten Margis, Candy Bauer in Alexander Schüller so slavili zmago le nekaj dni za tem, ko je Friedrich skupaj z Margisom osvojil naslov prvaka v dvosedu.

Nemčija je osvojila zlate kolajne na vseh sankaških in skeletonskih tekmah, v bobu pa je zmagala na treh od štirih tekem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nemčija je osvojila zlate kolajne na vseh sankaških in skeletonskih tekmah, v bobu pa je zmagala na treh od štirih tekem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tako kot že v dvosedu je tudi v štirisedu srebro osvojil še en nemški dirkač Johannes Lochner s svojo posadko, ki je za rojakom zaostal za 37 sekund, bron so osvojili Kanadčani s pilotom Justinom Krippsom. Slednji je preprečil popoln nemški izplen, saj je za šest desetink sekunde ugnal Christopha Haferja na četrtem mestu.

Nemčija je osvojila zlate kolajne na vseh sankaških in skeletonskih tekmah, v bobu pa je zmagala na treh od štirih tekem.

Bob, štirised, moški:

ZLATO:  Nemčija
SREBRO: Nemčija
BRON:   Kanada

Velika Britanija curling
Sportal Po 20 letih na olimpijskem prestolu znova Britanke
Therese Johaug
Sportal Johaugova v ekstremnih razmerah deklasirala tekmice, Brodar presenečen nad odločitvijo vodstva
Finska Rusija finale OI
Sportal Finci brez praske prvič na olimpijskem prestolu, slovaški najstnik MVP
 
Ne spreglejte