Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
15.09

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Živa Klemenčič Polona Klemenčič Tina Robnik Ana Bucik Andreja Slokar Meta Hrovat Miha Hrobat Boštjan Kline Nejc Naraločnik Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Urša Bogataj Urša Bogataj Nika Križnar Nika Križnar biatlon skoki alpsko smučanje olimpijske igre zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 15.09

2 leti, 2 meseca

Peking 2022, 3. tekmovalni dan

Slovenci do naslova olimpijskih prvakov, Hrovatova in Kline med deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Bogataj Križnar Prevc Zajc | Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno! | Foto Guliverimage

Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

Foto: Guliverimage

Tretji dan olimpijskih iger v Pekingu je dan novega zgodovinskega uspeha slovenskih olimpijcev. Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc so na premierni olimpijski tekmi mešanih ekip deklasirali konkurenco in postali olimpijski prvaki! Meta Hrovat je bila na sedmem mestu najvišje uvrščena Slovenka na veleslalomski tekmi, Boštjan Kline pa je v smuku osvojil deseto mesto, kar je najboljša slovenska moška smukaška olimpijska uvrstitev.

Meta Hrovat
Sportal Meta Hrovat ostala brez odličja, olimpijski naslov na Švedsko

Meta Hrovat je na veleslalomu končala na sedmem mestu. | Foto: Reuters Meta Hrovat je na veleslalomu končala na sedmem mestu. Foto: Reuters

Prvič na letošnjih igrah so se za olimpijska odličja pomerile alpske smučarke. Naslova olimpijske prvakinje v veleslalomu se veseli vodilna v seštevku te discipline svetovnega pokala Sara Hector. Meta Hrovat je po prvi vožnji zasedala četrto mesto, v finalu pa zdrsnila na sedmo mesto. Ana Bucik je bila 11., Tina Robnik 18., Andreja Slokar pa je v finalu odstopila. 

Boštjan Kline je zelo dobro peljal smuk in bil na koncu deseti. | Foto: Reuters Boštjan Kline je zelo dobro peljal smuk in bil na koncu deseti. Foto: Reuters

Švicar do prvega zlata, Kline z najboljšo moško slovensko smukaško uvrstitvijo na OI

Organizatorjem je v ponedeljek le uspelo izpeljati olimpijski smuk. Na njem se je zelo dobro odrezal naš Boštjan Kline, ki je tekmovanje končal na desetem mestu. S tem je za tri mesta popravil najboljšo slovensko moško uvrstitev na olimpijskih smukih, za katero je leta 1953 poskrbel Janko Štefe. 

Zmagal je Švicar Beat Feuz, drugo mesto je osvojil 41-letni Francoz Johan Clarey, tretji pa je bil Avstrijec Matthias Mayer. Miha Hrobat je bil 24., Nejc Naraločnik je odstopil.

Beat Feuz
Sportal Feuz zmagovalec olimpijskega smuka, Kline zadovoljen in ponosen

Biatlonke so se danes pomerile na 15-kilometrski posamični tekmi. Zmage se je veselila Nemka Denise Herrmann. Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič 29., njena sestrična Živa Klemenčič pa 64. med 86 uvrščenimi.

Denise Herrmann
Sportal Nemka zlata na 15 km, soliden nastop Polone Klemenčič

Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

Po uspehih naših skakalk in skakalcev so se izvrstno izkazali tudi v kombinaciji mešanih ekipi. Na srednji skakalnici so Urša Bogataj in Nika Križnar, junakinji sobotne tekme, ter Peter Prevc in Timi Zajc, spisali novo poglavje slovenske športne zgodovine in postali olimpijski prvaki v konkurenci mešanih ekip.

mešana ekipna tekma
Sportal Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

Rusinja na ekipni tekmi pisala zgodovino

Kamila Valieva je navdušila. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kamila Valieva je navdušila. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zlato odličje na ekipni tekmi v umetnostnem drsanju so zanesljivo osvojili Rusi, ki na olimpijskih igrah znova nastopajo pod zastavo Ruskega olimpijskega komiteja. Kamila Valieva je v boju za zlato pisala olimpijsko zgodovino.

Prvega zlatega odličja na Kitajskem se veselijo Kanadčani, zanj je v snežnem parku poskrbel deskar Max Parrot.

Olimpijske prvake bomo dobili na posamični tekmi biatlonk v najdaljši disciplini.

Med hitrostnimi drsalkami na 1.500 metrov je bila najhitrejša Nizozemka Ireen Wüst, ki je na svojih zadnjih OI osvojila 12. odličje in postavila olimpijski rekord. Na kratkih progah se bodo pomerile še ženske na 500 in moški na tisoč metrov. 

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Prevcu do kolajne zmanjkalo pol točke, smukači brez tekme
Urša Bogataj Nika Križnar
Sportal Zgodovinski dan za slovenske skoke: dvojna medalja Urše Bogataj in Nike Križnar!
Ne spreglejte