Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 2. 2022,
13.41

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

veleslalom Žan Kranjec Žan Kranjec ZOI 2022 Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022

Nedelja, 13. 2. 2022, 13.41

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 9. TEKMOVALNI DAN

Nov slovenski dan v Pekingu, Žan Kranjec srebrn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Žan Kranjec | Žan Kranjec je osvojil srebrno odličje! | Foto Guliverimage

Žan Kranjec je osvojil srebrno odličje!

Foto: Guliverimage

Deveti tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu je za novo slovensko odličje poskrbel alpski smučar Žan Kranjec, ki je v svoji paradni disciplini veleslalomu osvojil srebro. Biatlonci so se merili v zasledovalnih preizkušnjah. Na ženski tekmi je Polona Klemenčič zasedla 51. mesto, na moški pa sta bila Jakov Fak in Lovro Planko 29. in 56.. Nastopili so tudi smučarski tekači Vili Črv, Miha Šimenc, Miha Ličef in Janez Lampič, ki so štafetno tekmo končali predčasno.

Žan Kranjec je danes na veleslalomu osvojil srebrno medaljo. V svoji paradni disciplini se je z izjemno drugo vožnjo z osmega mesta prebil na drugo, zaostal je le za Švicarjem Marcom Odermattom, a za vsega 19 stotink sekunde.

Žan Kranjec srebrna kolajna
Sportal Kranjec s sanjskim finalom do srebrne kolajne, zlato Odermattu!

Na ženski zasledovalni biatlonski tekmi je od Slovenk nastopila le Polona Klemenčič in končala na 51. mestu, zmagala pa je najboljša biatlonka te zime, Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland. Na moški tekmi sta slovenske barve zastopala Jakov Fak in Lovro Planko. Na strelišču jima ni šlo najbolje, tekmo sta končala na 29. in 56. mestu, zmagal pa je Francoz Quentin Fillon Maillet.

Jakov Fak je na zasledovalni tekmi pristal na 29. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jakov Fak je na zasledovalni tekmi pristal na 29. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Izmed slovenskih športnikov so nastopili tudi smučarski tekači Vili Črv, Miha Šimenc, Miha Ličef in Janez Lampič, ki so v štafeti na 4 x 10 km v zadnji predaji zaostali za krog in tekmo končalui predčasno. Zmagali so Rusi.

Podeljenih je bilo še nekaj odličij

Znani so dobitniki medalj v sedmih disciplinah. Poleg veleslaloma, biatlonskih preizkušenj in tekaške štafete, so tekmovali še v hitrostnem drsanju, kjer so se ženske pomerile na 500-metrski razdalji. V hitrostnem drsanju na kratke proge pa sta potekali tudi ženska štafeta in moška tekma na 500 metrov.

Nadaljuje se moški hokejski turnir. V skupini A se bodo Američani pomerili z branilci srebra izpred štirih let Nemci, na drugi tekmi pa bronaste iz Južne Koreje Kanadčane čakajo gostitelji Kitajci. V skupini C bo na sporedu obračun med Slovaško in Latvijo ter skandinavski derbi med Finsko in Švedsko.        

sprejem olimpijske igre, Nika Križnar, Urša Bogataj, Gloria Kotnik, Tim Mastnak
Sportal Slovenske olimpijske junake pozdravili še v "prazni" Kranjski Gori
Sportal Srebrni slovenski olimpijski junak ima veliko željo #video
Timi Zajc
Sportal Peter Prevc je bil zelo jezen
Ne spreglejte