Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 2. 2022,
10.58

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

biatlon Polona Klemenčič Marte Olsbu Roeiseland olimpijske igre zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 13. 2. 2022, 10.58

2 leti, 2 meseca

ZOI Peking 2022, biatlon, zasledovanje (ženske)

Roeiselandova že prvo ime iger, Klemenčičeva pridobila osem mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Marte Olsbu Roiseland | Marte Olsbu Roeiseland ima v olimpijski zbirki že tri zlate in bronasto odličje. | Foto Guliverimage

Marte Olsbu Roeiseland ima v olimpijski zbirki že tri zlate in bronasto odličje.

Foto: Guliverimage

Vodilna tekmovalka v biatlonskem svetovnem pokalu, Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, je osvojila zlato medaljo tudi na zasledovalni tekmi na olimpijskih igrah v Pekingu. S tem bo bržkone prva zvezdnica iger, saj ima v olimpijski zbirki že tri zlate in bronasto odličje.

Zlato je pred tem že osvojila z norveško mešano štafeto in v sprintu, bronasta pa je bila na 15 km. Gre za eno najboljših tekmovalk vseh časov, ki je biatlonskemu svetu znana s SP 2020, ko je prav v vseh disciplinah osvojila kolajno. Domov je odnesla pet zlatih in dve bronasti medalji.

Marte Olsbu Roeiseland
Sportal Vodilna biatlonka sezone olimpijska prvakinja, Slovenki za pričakovanji

Morda to lahko ponovi tudi Pekingu, saj ima ob sebi za štafeto favorizirano ekipo za odličje, težje pa bo to na tekmi s skupinskim startom, a glede na formo, ki jo kaže, bo nedvomno prva favoritinja tudi na tej tekmi. Po današnjem uspehu se je Roeiselandova na zgodovinski biatlonski lestvici že prebila med najboljšo deseterico vseh časov.

Srebro je v sprintu osvojila 22-letna Švedinja Elvira Oeberg in ponovila uspeh iz sprinta, bronasta pa je bila nepričakovano svetovna prvakinja s Pokljuke 2021 Norvežanka Tiril Eckhoff.

Polona Klemenčič je pridobila osem mest. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Polona Klemenčič je pridobila osem mest. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Poraženki tekme sta branilka naslova iz Pjongčanga Italijanka Dorothea Wierer, ki je bila pred zadnjim streljanjem trdno na drugem mestu, po kazenskem krogu pa sta o prehiteli Oebergova in Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, v smučini pa nato še Eckhoffova, Belorusinja Hana Sola in Švedinja Linn Persson.

Pa tudi Tandrevoldovi se je močno zalomilo, saj je bila kilometer pred ciljem še v boju za srebro, nato pa ji je povsem zmanjkalo moči in zdrsnila je na 14. mesto. V cilju so ji morali pomagati zdravniki.

Edina slovenska predstavnica Polona Klemenčič je po štirih kazenskih krogih osvojila 51. mesto. "Danes sem začela super, v streljanju leže ničla, nato sem zgrešila eno tarčo in sem ostala v skupini z dekleti. Potem pa v sem streljanju leže dva naboja poslala mimo in sem ostala zadaj. Potrudila sem se in sem zadovoljna z nastopom," je po tekmi za Radio Slovenija povedala edina slovenska predstavnica na zasledovanju.

S tem je končala olimpijske nastope, na 15 km je bila 29., na sprintu pa 59. "Zadovoljna sem tudi s celotnimi OI. Dobro sem opravila s štafeto in posamično tekmo, zgrešila le dva strela in naredila najboljši izid doslej. V sprintu sem se prebila na zasledovalno tekmo. Če ne bi v sprintu zgrešila zadnjega strela leže, pa bi imela danes boljše izhodišče," je dodala Klemenčičeva.

Biatlon, zasledovalno (10 km):

1. Marte Olsbu Roeiseland (Nor)         34:46,9 (1 kazenski krog)
2. Elvira Oeberg (Šve)                   + 36,5 (3)
3. Tiril Eckhoff (Nor)                   1:48,7 (3)
4. Hana Sola (Blr)                       1:58,9 (3)
5. Linn Persson (Šve)                    2:07,2 (2)
6. Dorothea Wierer (Ita)                 2:09,1 (3)
7. Lisa Theresa Hauser (Avt)             2:09,8 (2)
8. Julia Simon (Fra)                     2:18,3 (2)
9. Monika Hojnisz-Starega (Pol)          2:28,8 (2)
10. Paulina Fialkova (Slk)                2:38,8 (2)
...
51. Polona Klemenčič (Slo)                6:44,6 (4)

Preberite še:

Jakov Fak, Peking
Sportal Fillonu Mailletu zlato, Jakov Fak in Lovro Planko izgubljala na strelišču
Ne spreglejte