Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 2. 2022,
15.54

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Lovro Kos Cene Prevc Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Lovro Planko Rok Tršan Miha Dovžan Jakov Fak Jakov Fak zimske olimpijske igre zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022 ZOI 2022

Sobota, 12. 2. 2022, 15.54

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 8. TEKMOVALNI DAN

Zajc blizu, a na koncu brez odličja, Fak in Planko na zasledovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Timi Zajc | Timi Zajc je bil po polovici tekme na veliki skakalnici tretji, na koncu pa šesti. | Foto Guliverimage

Timi Zajc je bil po polovici tekme na veliki skakalnici tretji, na koncu pa šesti.

Foto: Guliverimage

Osmi dan olimpijskih iger v Pekingu so se v lov za odličja podali smučarski skakalci, Timi Zajc je bil po polovici tretji, na koncu pa zdrsnil na šesto mesto in bil najvišje uvrščeni Slovenec. Od slovenskih biatloncev so na sprinterski preizkušnji nastopili Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko. Fak in Planko sta si priborila nedeljsko zasledovanje.

Timi Zajc
Sportal Nesrečni Timi Zajc izgubil olimpijsko bitko za medaljo

Smučarski skakalci so po srednji skakalnici, na kateri so se pomerili v konkurenci posameznikov in mešanih ekip, tekmovali še na veliki skakalnici. Olimpijski prvak je postal Norvežan Marius Lindvik, podprvak Rjoju Kobajaši, do brona pa je skočil Karl Geiger. Timi Zajc je po prvi seriji zasedal tretje mesto, po finalnem skoku pa zdrsnil na šesto. Peter Prevc je bil deseti, Lovro Kos 11., Cene Prevc pa 12. Slovenci bi, če bi bila danes ekipna tekma, osvojili zlato odličje. V boj zanj se bodo podali v ponedeljek.

Peter Prevc
Sportal Fantastični Peter Prevc napovedal boj za medaljo in premagal strah

Fak in Planko na zasledovanje

Od slovenskih biatloncev so na sprinterski preizkušnji nastopili Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko. Fak je tekmo končal na 26. mestu, na nedeljski zasedovalni tekmi pa bo nastopil še Planko, ki je bil 42., medtem ko sta bila Dovžan in Tršan izven najboljše šestdeseterice.

Kako se bo odrezal Jakov Fak? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kako se bo odrezal Jakov Fak? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi trening smuka so opravile alpske smučarke, najhitrejša je bila Švicarka Priska Nufer, Maruša Ferk Saioni je zasedla 23. mesto, Ilka Štuhec 44.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec na prvem treningu zelo rezervirana

Znane vse polfinalistke Američani so premagali Kanadčane. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Američani so premagali Kanadčane. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Znane so vse polfinalistke ženskega hokejskega turnirja, v polfinalu se bodo branilke zlata Američanke pomerile s Finkami, Kanadčanke pa s Švicarkami.

Na moškem turnirju so v derbiju dneva Američani premagali Kanado, Nemci pa stežka strli Kitajce. V skupini C so odigrali zadnje tekme predtekmovanja, branilci naslova Rusi so po podaljšku klonili s Čehi, debitanti Danci pa so ugnali Švico.

Švica Rusija ženski olimpijski hokejski turnir
Sportal Švicarke razžalostile Rusinje, Finke so se znesle nad Japonkami
ZDA Kanada olimpijski hokejski turnir
Sportal Američani spodnesli Kanadčane, Čehi pa Ruse, ki so že v četrtfinalu

Domačini se veselijo zlata

Tingyu Gao je do zlata prišel z olimpijskim rekordom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tingyu Gao je do zlata prišel z olimpijskim rekordom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V disciplini hitrostnega drsanja na 500-metrski razdalji je zlato odličje osvojil Kitajec Tingyu Gao, ki je postavil tudi olimpijski rekord. V ženskem teku na smučeh so se zmage veselile Rusinje. V deskanju v mešanih ekipah sta slavila Američana Nick Baumgartner in Lindsey Jacobellis. 

Danes so podelili odličja še v skeletenu, v katerem so tekmovalke opravile še tretjo in četrto vožnjo. Zmagala je Nemka Hannah Neise, ki je bila najboljša tudi po zadnjih dveh današnjih vožnjah v skeletonu.

Peter Prevc
Sportal Trije trening skoki, tri slovenske uvrstitve med prvo trojico
Nils van der Poel, Patrick Roest
Sportal Najboljša hitrostna drsalca sta se zapletla v spor
Robert hrgota
Sportal Oprema slovenskih skakalcev na tapeti: Pozorni smo
 
Ne spreglejte