Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2022,
16.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Lovro Kos Cene Prevc Peter Prevc Peter Prevc Miha Ličef Vili Črv Miha Šimenc Živa Klemenčič Polona Klemenčič ZOI 2022 Peking 2022 Peking 2022 Maruša Ferk Saioni

Petek, 11. 2. 2022, 16.22

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 7. TEKMOVALNI DAN

Peter Prevc navdušil, Maruša Ferk Saioni 23., biatlonki za pričakovanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Peter Prevc | Peter Prevc je kvalifikacije končal na tretjem mestu. | Foto Guliverimage

Peter Prevc je kvalifikacije končal na tretjem mestu.

Foto: Guliverimage

Sedmi dan zimskih olimpijskih iger na Kitajskem je najboljšo končno slovensko uvrstitev dosegla Maruša Ferk Saioni, ki je v superveleslalomu zasedla 23. mesto. Biatlonki Polona in Živa Klemenčič sta na sprinterski preizkušnji zasedli 59. in 79. mesto, najboljši slovenski tekač na 15 kilometrov je bil Miha Ličef na 55. mestu. Vsi štirje skakalci so se pričakovano zanesljivo uvrstili na sobotno tekmo, s tretjim mestom je navdušil Peter Prevc.

Maruša Ferk Saioni superveleslalom OI
Sportal Švicarka bronu dodala še zlato, Maruša Ferk 23., Mikaela Shiffrin spet razočarana

Slovenski kvartet je zgodaj popoldan po slovenskem času opravil kvalifikacije na veliki skakalnici. Peter Prevc je zaostal le za Mariusom Lindvikom in Halvorjem Egnerjem Granerudom. Cene Prevc je bil 10., Lovro Kos 19., Timi Zajc pa 33. Sobotna posamičan tekma se bo začela ob 12. uri.

Kot prva slovenska športnica je petkov nastop opravila Maruša Ferk Saioni in zasedla 23. mesto, Ilka Štuhec pa je zaradi bolečin v hrbtu preizkušnjo izpustila in vse misli usmerila v smuk. Olimpijska prvakinja je postala Lara Gut Behrami, ki ji je v bogati zbirki uspehov manjkalo le še olimpijsko zlato. 

Maruša Ferk Saioni je olimpijski superveleslalom končala na 23. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Maruša Ferk Saioni je olimpijski superveleslalom končala na 23. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V smučino so se na 15-kilometrsko razdaljo v klasičnem koraku podali smučarji tekači. Naslova olimpijskega prvaka se je veselil Finec Iivo Niskanen. Najboljši Slovenec je bil Miha Ličef na 55. mestu, Vili Črv je bil 69., Miha Šimenc pa 71.

Na sprinterski biatlonski preizkušnji je zmagala vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu, Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, sestrični Polona in Živa Klemenčič sta bili 59. in 79.

Frederik Dichow  Rusija Danska hokejski olimpijski turnir
Sportal Ruse muči neučinkovitost, Čehom loterija

Shaun White je zadnji olimpijski naslov končal na četrtem mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Shaun White je zadnji olimpijski naslov končal na četrtem mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Japoncu zlato v snežnem žlebu, slovo Američana, rekord Šveda in Nizozemke

Olimpijski prvak v snežnem žlebu je postal Japonec Ajumu Hirano, ameriški zvezdnik Shaun White je kariero končal brez odličja, na četrtem mestu.

Nils van der Poel je na 10.000 metrov postavil svetovni rekord. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nils van der Poel je na 10.000 metrov postavil svetovni rekord. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novo izjemno predstavo je uprizoril švedski hitrostni drsalec Nils van der Poel, ki na 10.000 metrov ni imel prave konkurence. Z novim svetovnim rekordom je osvojil še drugo zlato odličje v Pekingu.

Nizozemska hitrostna drsalka na kratkih progah Suzanne Schulting je postala olimpijska prvakinja na 1.000 metrov, tudi ona je poskrbela za nov svetovni rekord, to ji je uspelo v četrtfinalu.

Zadnja končna odločitev dneva se je odvila v skeletonu, kjer so se moški pomerili v tretji in četrti vožnji. Olimpijski prvak je postal Nemec Christopher Groteer.

Eva Vukadinova
Sportal Olimpijka jezna kot ris: šokirana nad delavcem na slalomski progi #video
Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig, Tobias Wendl in Tobias Arlt
Sportal Sankači iz Nemčije znova razred zase
ZOI Peking: Kanada - Nemčija
Sportal Kanadčani odločno prek olimpijskih podprvakov, Američani pometli z gostitelji
Tjaša Andree Prosenc
Sportal Ne le na tekmovališčih, tudi v ozadju iger v Pekingu deluje nekaj Slovenk in Slovencev
Irene Schouten
Sportal Hitra Nizozemka v Pekingu še drugič zlata
akrobatski skoki mešana ekipa
Sportal Američanom olimpijska premiera v akrobatskih skokih
Anamarija Lampič
Sportal Lampičeva med top 20, Hrobat in Naraločnik hitro odstopila, skakalci razpoloženi
Ne spreglejte