Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2022,
16.39

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 olimpijski hokejski turnir

Petek, 11. 2. 2022, 16.39

2 leti, 2 meseca

ZOI, HOKEJSKI TURNIR, PREDTEKMOVANJE (M)

Ruse muči neučinkovitost, Čehom loterija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Frederik Dichow  Rusija Danska hokejski olimpijski turnir | Rusi so vknjižili drugo zmago, z 2:0 so premagali Dansko, končni rezultat so postavili z zadetkom v prazen gol. | Foto Guliverimage

Rusi so vknjižili drugo zmago, z 2:0 so premagali Dansko, končni rezultat so postavili z zadetkom v prazen gol.

Foto: Guliverimage

Branilci olimpijskega zlata, hokejisti iz Rusije, so še naprej precej neučinkoviti, a jih za zdaj to še ni teplo. Po tesni zmagi nad Švico (1:0) so v drugem krogu predtekmovanja strli še debitantko Dansko, končnih 2:0 so postavili z zadetkom v prazen gol. Na drugi tekmi skupine so Čehi po loteriji strli Švico. V skupini C so Švedi dosegli drugo zmago, s 4:1 so premagali Slovaško, to pa so dosegli tudi Finci, ki so s 3:1 odpravili Latvijo.

ZOI Peking: Kanada - Nemčija
Sportal Kanadčani odločno prek olimpijskih podprvakov, Američani pometli z gostitelji
Švica Rusija ženski olimpijski hokejski turnir
Sportal Švicarke razžalostile Rusinje, Finke so se znesle nad Japonkami

Petkov spored predtekmovanja se je začel s tekmo med debitantko na olimpijskih igrah Dansko in branilko naslova Rusijo. Obe reprezentanci sta tekmovanje pretih krogov odprli z zmago. Ruska izbrana vrsta je tokrat upravičila vlogo favoritinje, zmagala z 2:0, a se za nove tri točke precej namučila.

Danci so v gol v nasprotju s prvo tekmo, ko je z 39 obrambami blestel Sebastian Dahm, poslali 20-letnega Frederika Dichowa, ki se je prav tako izkazal. Prejel je le en zadetek in zaustavil 31 strelov od 32. Ruski olimpijski komite je za končnih 2:0 namreč zadel v prazen gol, ko so Skandinavci zadetek za izenačenje iskali s šestimi igralci v polju. Je pa vratar Ivan Fedotov v Pekingu še nepremagan, na obeh obračunih je zaklenil svoja vrata (ubranil je 40 strelov, na prvi tekmi 33, tokrat 16).

Po zmagi se je oglasil predsednik zveze

"Najpomembnejša je zmaga, fantje se trudijo, a v desetih minutah z igralcem več jim ni uspelo zadeti, to je skrb vzbujajoče. Treba je izboljšati igro ob številčni prednosti, potem bodo prišli tudi zadetki. Imamo dobre strelce," je za rusko tiskovno agencijo po drugi zmagi dejal predsednik Ruske hokejske zveze Vladislav Tretiak.

Čehi po loteriji strli Švico David Krejci je takole priboril zmago Čehom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko David Krejci je takole priboril zmago Čehom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Hokejisti Češke so po uvodnem porazu z Danci le dosegli prvo zmago, a Švica je padla šele po izvajanju kazenskih strelov. Čehi so prek Jirija Smejkala povedli že v peti minuti, a vodstva niso zadržali dolgo, saj so Švicarji hitro zatem izkoristili prvo igro z igralcem več in izenačili.

Rezultat se do konca rednega dela ni več spremenil, hokejisti s križem na dresu so imeli sicer številne power-playe, a niso zadeli. Gola tudi v podaljšku ni bilo, tako da so sledili kazenski streli, pri katerih je bil natančen dolgoletni NHL-ovec - še lani je igral za Boston - David Krejci.

Švedi so s 4:1 premagali Slovake, ki so sprožili 41 strelov, a so imele tri krone med vratnicama izjemno razpoloženega Magnusa Hellberga. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Švedi so s 4:1 premagali Slovake, ki so sprožili 41 strelov, a so imele tri krone med vratnicama izjemno razpoloženega Magnusa Hellberga. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Finci in Švedi pri dveh zmagah

V skupini C so Švedi po tesni uvodni zmagi nad Latvijo premagali še Slovaško. Levji delež naloge so opravili že v prvi tretjini, po kateri so vodili s 3:0, na koncu je bilo 4:1. Slovaki so sicer nadstreljali tri krone (razmerje strelov 41:29 za Slovaško), a je med vratnicama svoje delo dobro opravil Magnus Hellberg, zaustavil je 40 strelov.

Sledil je še obračun Latvijcev in Fincev, ki so ga s 3:1 dobili slednji. Zmago Fincev je dobro minuto pred koncem tekme z golom potrdil Marko Anttila.

Moški hokejski turnir, predtekmovanje

Petek, 11. februar

Skupina B:
Danska : Ruski olimpijski komite 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Češka : Švica 2:1* (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih

Lestvica:
1. Ruski olimpijski komite 2 tekmi - 6 točk
2. Danska 2 - 3 
3. Češka 2 - 2
4. Švica 2 - 1


Skupina C:
Švedska : Slovaška 4:1 (4:0, 0:0, 1:1)

Latvija : Finska 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Lestvica:
1. Finska 2 tekmi - 6 točk
2. Švedska 2 - 6
3. Latvija 2 - 0
4. Slovaška 2 - 0

Ne spreglejte