Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
10.55

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Miha Šimenc Vili Črv Eva Urevc Anamarija Lampič Anamarija Lampič ZOI 2022 Žan Kranjec Žan Kranjec zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Sreda, 16. 2. 2022, 10.55

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 12. TEKMOVALNI DAN

Slovenki brez možnosti za visoko uvrstitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Eva Urevc | Anamarija Lampič in Eva Urevc sta na lanskem SP v ekipnem sprintu zasedli tretje mesto. | Foto Guliverimage

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta na lanskem SP v ekipnem sprintu zasedli tretje mesto.

Foto: Guliverimage

Na dvanajsti tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu bo nastopilo šest slovenskih športnikov v dveh disciplinah. Srebrnega v veleslalomu Žana Kranjca po dveh dneh počitka čaka še slalomska tekma, kjer pa je odstopil. Danes sta potekali tudi boji v ekipnem sprintu v smučarskem teku. Pred igrami sta v krog favoritinj sodili tudi Slovenki Anamarija Lampič in Eva Urevc, a sta tekmovanje končali že v polfinalu. V polfinalu sta obstala tudi Vili Črv in Miha Šimenc.

Na dvanajsti tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu nastopa šest slovenskih športnikov v dveh disciplinah. Srebrni v veleslalomu Žan Kranjec je odstopil v prvi vožnji olimpijskega slaloma. Olimpijski prvak je postal Clement Noel.

slalom Clement Noel
Sportal Dolžnik sezone Noel s šestega mesta do zlata, še ena kolajna za Strolza

V sredo bodo potekali tudi boji v ekipnem sprintu v smučarskem teku. Pred igrami sta v krog favoritinj sodili tudi Slovenki Anamarija Lampič in Eva Urevc, tretji z lanskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu in tretji decembra lani na tekmi svetovnega pokala v Dresdnu. Potem pa je Urevčeva tik pred igrami zbolela za covidom-19, v Pekingu pa je imela nemalo težav zaradi še vedno pozitivnega testa, zato se je celo porajalo vprašanje, ali bo sploh tekmovala v tej disciplini. Slovenki sta šli vendarle na štart in v svoji skupini osvojili sedmo mesto, kar je bilo premalo za uvrstitev v finale. Na koncu sta slavili Nemki. Tudi v moški štafeti je Slovenija z Miho Šimencem in Vilijem Črvom imela zastopstvo. Tudi ona dva sta tekmovanje končala v polfinalu.

Anamarija Lampič
Sportal Je v igri še ena slovenska medalja? V ekipi računajo na svežino.

Podeljenih bo osem kompletov odličij

Skupaj so v sredo podelili osem kompletov medalj. Znane pa so tudi tudi nosilke bronastega odličja na ženskem hokejskem turnirju, za katerega se bosta potegovali reprezentanci Švice in Finske. Na koncu so Finke slavile z izidom 4:0.

Ob moškem slalomu ter ekipnem sprintu v smučarskem teku so se za odličja merile še biatlonke v štafeti, hitrostni drsalci v štafeti na 5000 metrov, hitrostne drsalke na 1500 metrov ter smučarji prostega sloga v akrobatskih skokih in v snežnem parku.

Boj za medalje se bo začel tudi na moškem hokejskem turnirju, kjer so na vrsti četrtfinali. Znani so že trije polfinalisti. Slovaki so po dramatični končnici in izvajanju kazenskih strelov premagali Američane in se po 12 letih uvrstili v polfinale. V tem se bodo v petek pomerili s Finci, ki so s 5:1 premagali Švico. Uspešni so bili tudi branilci naslova iz Rusije, vlogo favorita so potrdili proti debitantom Dancem (3:1). Rusom bo v polfinalu nasproti stal zmagovalec zadnjega četrtfinala med Kanado in Švedsko.

Cene Peter Prevc
Sportal Podvig bratov iz Slovenije, kot ga svet še ni videl
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec po velikem razočaranju spregovorila tudi o koncu kariere
Quentin Fillon Maillet
Sportal Izvrstni Francoz piše biatlonsko zgodovino
 
Ne spreglejte