Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
12.14

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 ZOI 2022 Vid Vrhovnik Maruša Ferk Saioni Rok Tršan Miha Dovžan Lovro Planko Jakov Fak Jakov Fak Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 15. 2. 2022, 12.14

2 leti, 2 meseca

PEKING 2022, 11. TEKMOVALNI DAN

Štuhčeva razočarana, štafeta za deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je smuk končala na 22. mestu. | Foto Reuters

Ilka Štuhec je smuk končala na 22. mestu.

Foto: Reuters

11. tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu je slovenska moška biatlonska štafeta zasedla 11. mesto, alpski smučarki Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni sta smuk v Jančingu sklenili na 22. oziroma 23. mestu, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik pa je bil na veliki skakalnici 36.

11. tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu se je za slovenski tabor začel s smukaško preizkušnjo za alpske smučarke. Slovenski izkupiček je bil skromen. Ilka Štuhec je svoj zadnji olimpijski nastop končala na 22. mestu (+3,01), Maruša Ferk Saioni je bila 23. (3,12). Naslov olimpijske prvakinje je pripadel Švicarki Corinne Suter. Ta je vodilno smukačico sezone Italijanko Sofio Goggio, ki se je nekaj tednov pred OI težje poškodovala, prehitela za 16 stotink in ji preprečila ubranitev naslova.

Ilka Štuhec
Sportal Švicarka Goggii prizadejala poraz, Ilka Štuhec v solzah
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec pred smukom obelodanila veliko odločitev
  

Med slovenskimi udeleženci 11. dneva je bila najštevilčnejša moška biatlonska vrsta. Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko so zasedli 11. mesto, po drami z več preobrati so olimpijski prvaki postali Norvežani.

Slovenska štafeta je končala na 11. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenska štafeta je končala na 11. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

     
Peking, biatlon, Rusija, Edvard Latipov
Sportal Rusi potrti, peto zlato Norvežanom, Slovenci enajsti

Nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, ki je v sredo po skokih na srednji skakalnici in teku na 10 kilometrov končal na 31. mestu, je danes nastopil še na veliki skakalnici in teku na 10 kilometrov, zasedel pa je 36. mesto

Vid Vrhovnik je končal na 36. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vid Vrhovnik je končal na 36. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mladi Kitajec srebru dodal zlato

Su Yiming je olimpijski prvak v deskarskih skokih na veliki skakalnici. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Su Yiming je olimpijski prvak v deskarskih skokih na veliki skakalnici. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Olimpijska prvakinja v skokih v snežnem parku je postala Švicarka Mathilde Gremaud, v akrobatskih skokih z velike skakalnice big air je avstrijska deskarka Anna Gasser ubranila zlato odličje, v finalu deskarskih skokov na veliki skakalnici pa se olimpijskega naslova veseli 17-letni Kitajec Su Yiming, ki je bil pred dnevi srebrn.

Znani so postali tudi dobitniki medalj v bobu dvosedu, dva kompleta odličij pa sta bila podeljena najboljšim v ekipnem zasledovanju hitrostnih drsalcev in drsalk. Pri slednjih so zmagale Kanadčanke in to z olimpijskim rekordom.

Znani so vsi četrtfinalisti

Na moškem hokejskem turnirju so bile na sporedu dodatne kvalifikacije za uvrstitev v četrtfinale. Zagotovili so si ga še Danci, Slovaki, Švicarji in Kanadčani.

Robert Kranjec
Sportal Srebrni slovenski orli mu zaupajo in od njega veliko zahtevajo
mešana ekipna tekma Robert Hrgota
Sportal Mož, ki slovenskim skakalcem odpira nova vrata
Peter Prevc
Sportal Slovenci so se približali rekordnemu Sočiju
Kamila Valijeva
Sportal Ostro: Drsalke brez podelitve medalj, če bo med dobitnicami sporna Rusinja
 
Ne spreglejte