Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
15.04

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić Tina Šutej Pia Babnik Pia Babnik Luka Dončić Luka Dončić Aleksander Sekulić Tokio 2020

Četrtek, 5. 8. 2021, 15.04

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, trinajsti tekmovalni dan

Boleč poraz košarkarjev, Šutejeva peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Luka Dončić | Slovenski košarkarji so v polfinalu olimpijskih iger za točko izgubili s Francijo. V soboto se bodo za tretje mesto pomerili z Avstralijo. | Foto Reuters

Slovenski košarkarji so v polfinalu olimpijskih iger za točko izgubili s Francijo. V soboto se bodo za tretje mesto pomerili z Avstralijo.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarji so po pravi drami v polfinalu za točko izgubili s Francozi (89:90) in se bodo v soboto (ob 13. uri) za tretje mesto borili z Avstralijo. Kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta v sprintu posameznic na 500 metrov nastopili v finalu C, atletinja Tina Šutej pa je finale v skoku ob palici končala na petem mestu.

Nicolas Batum Klemen Prepelič
Sportal Po veliki drami poraz Slovencev: medalja je še vedno v igri!

Slovenska košarkarska reprezentanca je v polfinalu olimpijskih iger po pravi srhljivki za zgolj točko izgubila z izbrano vrsto Francije. Slovenci so imeli nekaj sekund pred koncem napad za zmago, a je ostalo pri 90:89 za galske peteline. 

Četo Aleksandra Sekulića v soboto čaka tekma za tretje mesto, nasproti ji bo ob 13. uri stala Avstralija. Ta je v polfinalu izgubila z ZDA. Veliki finale bo na sporedu pred obračunom za bron, in sicer v soboto ob 4.30.

Tina Šutej je končala na petem mestu. | Foto: Reuters Tina Šutej je končala na petem mestu. Foto: Reuters

Šutejeva s petim mestom, kajakašici 17. in 20.

Slovenska atletinja Tina Šutej je v finalu skoka ob palici zasedla peto mesto, kajakašici na mirnih vodah Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić pa sta po povsem spodletelem nastopu v dvojcu nastopili na 500-metrski razdalji še v enojcu. Uvrstili sta se v finale C in na koncu osvojili 17. in 20. mesto.

Tina Šutej
Sportal Šutejeva olimpijski nastop končala na petem mestu, ameriško zmagoslavje

Slovenski pridih ima tudi olimpijski turnir v golfu, na katerem nastopa Pia Babnik. Po prvem dnevu je zasedala 23. mesto, drugi dan pa je nekoliko nazadovala. Trenutno je 34., za vodilno Američanko Nelly Korda pa zaostaja 13 udarcev.

Novozelandki tretje zlato, Jamajčan presenetil Američana

Lisa Carrington je priveslala do tretjega olimpijskega zlata v Tokiu. | Foto: Reuters Lisa Carrington je priveslala do tretjega olimpijskega zlata v Tokiu. Foto: Reuters Novozelandka Lisa Carrington je nadaljevala odlične predstave in v kajaku na mirnih vodah na 500 metrov osvojila še tretje zlato na teh OI, v četvercu bo napadla še četrto. Po hudi bitki na 200-metrski razdalji v kajaku je po fotofinišu slavil Madžar Sandoor Totka, kajakaški avstralski dvojec Thomas Green in Jean van der Westhuyzen je olimpijsko konkurenco pokoril na 1000 metrov, 19-letna ameriška kanuistka Nevin Harrison pa na 200-metrski preizkušnji.

 

Hansle Parchment je prvak na 110 metrov z ovirami. | Foto: Reuters Hansle Parchment je prvak na 110 metrov z ovirami. Foto: Reuters Ameriški atlet Ryan Crouser je z olimpijskim rekordom postal prvak v suvanju krogle, na 110 metrov z ovirami je Jamajčan Hansle Parchment v zaključku teka presenetil prvega favorita Američana Granta Hollowaya. V troskoku smo videli portugalsko zmagoslavje, zanj je poskrbel Pedro Pichardo, na 400 metrov je prvak postal Steven Gardiner z Bahamov. Belgijka Nafissatou Thiam je ubranila olimpijsko zlato v sedmeroboju, Kanadčan Damian Warner pa je bil najboljši v deseteroboju z 9.018 točkami, kar je četrti najboljši izid vseh časov.

V Saporu na otoku Hokaido je v hitri hoji na 20 kilometrov Italijan Massimo Stano presenetljivo ugnal japonska favorita. 

Avstralec Keegan Palmer je premierni olimpijski prvak v rolkanju na ovalnem poligonu v disciplini, imenovani park, nemški plavalec Florian Wellbrock pa je zmagovalec v daljinskem plavanju na deset kilometrov.

skokih v vodo z desetmetrskega stolpa dvojno kitajsko veselje, v športnem plezanju pa se bodo v kombinaciji za odličja spopadli moški.

Belgijci po drami do olimpijskega zlata v hokeju na travi. | Foto: Reuters Belgijci po drami do olimpijskega zlata v hokeju na travi. Foto: Reuters V nogometu so v tekmi za bron nogometašice ZDA s 4:3 premagale Avstralijo, veliki finale med Švedsko in Kanado bo v petek, zlato v hokeju na travi je po drami pripadlo Belgiji, bron pa Indiji

V namiznem tenisu so na ekipni preizkušnji v ženski konkurenci zmagale igralke Kitajske, na velodromu Izu v Šizuoki je v disciplini keirin zmagala Nizozemka Shanne Braspennincx, v disciplini omnium pa Britanec Matthew Walls.

Ruski boksar Albert Batirgazijev je osvojil zlato odličje v kategoriji od 52 do 57 kilogramov. Ruski rokoborec in dvakratni svetovni prvak Zavur Ugujev je osvojil zlato odličje v prostem slogu do 57 kilogramov, ameriški rokoborec David Taylor III pa v kategoriji do 86 kg.

Španka Sandra Sanchez Jaime je olimpijska prvakinja v disciplini kate, Bolgarka Ivet Goranova je slavila v karateju do 55 kilogramov, francoski karateist Steven da Costa pa do 67 kilogramov.

Preberite še:

Janja Garnbret Mia Krampl
Sportal Garnbretova napovedala boj za zlato, Mišmaš Zrimšek šesta, jadralki peti

 

Ne spreglejte