Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2023,
19.00

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenska košarkarska reprezentanca Tim Gajser Tim Gajser Peter Prevc Peter Prevc Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Giro d'Italia Giro d'Italia Giro Dirka po Italiji

Petek, 26. 5. 2023, 19.00

11 mesecev

Slovenska navijaška romanja

V soboto se obeta navijaška rogličmanija številka dve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
Primož Roglič Giro Tre Cime | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Vse kaže, da bodo v soboto znano romarsko središče Svete Višarje v izjemnem številu preplavili slovenski kolesarski navdušenci, ki bodo čez mejo odšli podpret Primoža Rogliča v boju za svojo prvo zmago na dirki po Italiji. Že ob napovedi, da bo Zasavec še tretjič v karieri vozil na znamenitem Giru, je bilo jasno, da bo prav predzadnja etapa zaradi bližine odlična priložnost, da tudi slovenski navijači pridejo na svoj račun.

Primož Roglič, Geraint Thomas
Sportal Roglič rožnatemu Thomasu odščipnil še nekaj sekund: Jutri še enkrat na polno!

Izjemni športni spektakli ob izjemnih predstavah slovenskih športnikov so slovenske navijače v ogromnem številu že nekajkrat zvabili v tujino. Sploh ekipni športi so že večkrat poskrbeli za prava romanja. Nogometaši so tako na evropskem prvenstvu leta 2000 v Amsterdamu proti Španiji igrali, kot bi bili doma, pravo evforijo in množični navijaški turizem so sprožile tudi odbojkarska (EP v Bolgariji 2015, v Franciji 2019 in na Poljskem 2021) in rokometna (EP 2018 na Hrvaške), predvsem pa košarkarska reprezentanca, ki je leta 2017 naslov evropskih prvakov osvojila v Istanbulu pred izjemno množico slovenskih navijačev. A magnet so vsekakor tudi posamezniki.

Slovenski navijači
Sportal Navijači zavzeli Katovice: Danes pade Italija, v nedeljo gremo po naslov #video #foto

Roglič magnet

Primož Roglič Giro Verona | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA Primož Roglič je v tujino že nekajkrat zvabil ogromno svojih navijačev. Slovenci so ga v lepem številu prišli spodbujat že na Dirko po Franciji leta 2018, pa si leta 2020 v še večjem številu ogledali tudi njegov spektakularni obračun s Tadejem Pogačarjem, a leto poprej na Giru 2019 je obisk Slovencev presegel vsa pričakovanja. Tisoči so Zasavca glasno pospremili na tedanji kraljevski 20. etapi v Feltreju, pa čeprav tedaj ni bil več kandidat za skupno zmago. Tokrat utegne na Višarjah pasti rekord, Rogla je namreč tudi po današnji 19. etapi 106. Gira v odličnem položaju in jutrišnji kronometer bo odločilen. Zasavcu pa bo v boju z Geraintom Thomasom prišla podpora še kako prav.

Dirka po Italiji
Sportal Norišnica, ki je povsem prevzela Primoža Rogliča #video
Trbiž Giro
Sportal V Trbižu že vse v znamenju Gira, za gondolo na Višarje le 3.000 vozovnic

Naj se mu izide kot Prevcu

Peter Prevc | Foto: Sportida Foto: Sportida Upajmo, da se bo Rogliču in številnim njegovim navijačem v soboto izšlo tako, kot se je našemu skakalnemu asu Petru Prevcu leta 2016 v Bischofshofnu. Prevc je tedaj v "mali Planici", kot smo avstrijsko skakalnico preimenovali zaradi izjemnega števila slovenskih navijačev, z zmago osvojil prestižno novoletno turnejo in rajanje se je nato celo preselilo v Kulm na svetovno prvenstvo v poletih, kjer je izjemni Prevc prav tako osvojil zlato. Evforijo je skakalec stopnjeval od Garmisch-Partenkirchna prek Innsbrucka do Bischofshofna, ko je zmagoval kot po tekočem traku. Veter v Oberstdorfu mu je odnesel poker zmag, saj bi sicer tudi na prvi postojanki prestižne turneje slavil zmago. Po Primožu Peterki (1997) je tako postal še drugi Slovenec z znamenitim zlatim orlom.     

Sportal Zlati slovenski orel Peter Prevc: To je neverjetno!

Gajserjev Trentino

Tim Gajser Imola | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Domačo tekmo v tujini ima tudi naš motokrosist Tim Gajser. Zadnjih osem let petkratnega svetovnega prvaka (enkrat v razredu MX2 in štirikrat v MXGP) v Pietramurati na VN Trentina v Italiji spodbuja nepregledna množica slovenskih odvisnikov od bencinskih hlapov. Ti veseljaki vselej pripravijo pravo rajanje in Gajser jih skoraj po pravilu razveseljuje z odličnimi dosežki. Letos žal tam Gajserja ni bilo, saj se ubada s poškodbo, kar so zagotovo močno obžalovali tudi italijanski ponudniki gostinskih in turističnih storitev.

V Trbižu pa si te dni manejo roke, jutri se bo na njihov konec zgrnila množica slovenskih kolesarskih navijačev, tudi vreme, ki je še prejšnji teden kravžljalo živce tako kolesarjem kot tudi prirediteljem Gira, se je v zadnjih dneh izboljšalo. Imamo torej vse sestavine za nepozabno športno veselico.

Tim Gajser Trentino
Sportal Pred več tisoč Slovenci popolna zmaga za Tima Gajserja

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Jumbovci po Rogličevi akciji jasno in odločno napovedujejo, Almeida v težavah
Sportal Izjemen zaključek Rogliča, zmaga za Zano, ki je v ciljnem sprintu strl Pinota
Primož Roglič
Sportal Izjemno razburljiv zaključek, Roglič brez težav
Pokal
Sportal Ozadje pokala, ki ga bo v Rimu dvignil najboljši #foto
Joao Almeida Geraint Thomas
Sportal Izpostavlja Rogliča, želel bi si Pogačarjevih nog
Remco Evenepoel
Sportal Evenepoel o zahtevnih dnevih in negativnih komentarjih
Primož Roglič
Sportal Načeti Roglič izgubljal čas: Na to res nismo računali, ampak je, kar je
Ne spreglejte