Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2022,
18.00

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

navijači Katovice slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Sobota, 10. 9. 2022, 18.00

10 mesecev, 4 tedne

slovenski navijači v katovicah

Navijači zavzeli Katovice: Danes pade Italija, v nedeljo gremo po naslov #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Le še nekaj ur loči slovensko odbojkarsko reprezentanco od premiernega polfinala svetovnega prvenstva, v katerem se bo v Spodek Areni v Katovicah pomerila z Italijo. Na Poljskem se stopnjuje tudi navijaška vročica. Navijači so v slovenskem lokalu najprej pospremili košarkarje do zmage nad Belgijo in četrtfinala evropskega prvenstva, nato pa samozavestno napovedali, da bodo Italijani v ponovitvi finala lanskega prvenstva tokrat "padli" in da Slovence v nedeljo pospremijo v boju za naslov svetovnega prvaka.

Julio Velasco
Sportal Priznani strokovnjak hvali Slovence in opozarja Italijane
Gheorghe Cretu
Sportal Priložnost generacije sredi pestrega katoviškega dogajanja

Slovenska odbojkarska zgodba in z njo navijači so se iz Stožic, kjer je Slovence na petih tekmah svetovnega prvenstva s tribun spremljalo okoli 50 tisoč gledalcev, preselili v Katovice. Spodek Arena bo prizorišče, na katerem bodo slovenski odbojkarji zvečer igrali tekmo kariere, ob 21. uri se bodo v premiernem polfinalu SP pomerili z Italijo.

Ljubitelji slovenskega športa so se v središču Katovic začeli zbirati že zgodaj popoldne, v Slovenski hiši v središču mesta so si nekateri najprej ogledali tekmo osmine finala košarkarskega prvenstva med Slovenci in Belgijci ter glasno pospremili Luko Dončića, Gorana Dragića in druščino v četrtfinale prvenstva stare celine.

Slovenski navijači so najprej v četrtfinale pospremili košarkarje, zdaj upajo, da bodo v finale še odbojkarje. | Foto: Pe. M. Slovenski navijači so najprej v četrtfinale pospremili košarkarje, zdaj upajo, da bodo v finale še odbojkarje. Foto: Pe. M.

Veselje slovenskih navijačev ob zmagi košarkarjev v osmini finala evropskega prvenstva:

Po prvi odkljukani zmagi dneva je samozavest navijačev še narasla, drug za drugim ponavljajo, da Italija danes "pade".

Napoved Primoža in Grege iz okolice Ptuja:

Med navijači je bilo mogoče videti kar nekaj znanih obrazov, med temi tudi nekdanja olimpijca in dobitnika medalje s tekmovanja petih krogov Janija Klemenčiča in Primoža Kozmusa.

Mitja Gasparini
Sportal Pred letom reprezentančno slovo, zdaj po kolajno na SP

Manjkal ni niti Aleksander Javornik s pokalom, zastavo in 20 navijači "z nizkim, močnim glasom, da se bo v dvorani slišala Slovenija", ter seveda nalezljivim optimizmom.

"Danes pričakujem težko zmago, a Italijo bodo premagali, v nedeljo pa še eno težko zmago Slovenije nad Brazilijo." Ko se mu uresniči želja in Slovenci postanejo svetovni odbojkarski prvaki, se bo odpravil v Nemčijo na košarko: "Dvomov ni, vsepovsod se gre do konca. Tudi v košarki."

Navijači katovice | Foto: Pe. M. Foto: Pe. M.

Sportal Italijani v Katovicah še drugič "zaustavili" Slovence, ki jih čaka boj za bron

V "ekipi" vseprisotnega slovenskega navijača je bila zasedba, ki med drugim prihaja iz Savinjske doline in Koroške. Ko smo jih vprašali po rezultatu, je eden od njih kot iz topa izstrelil "Da, 3:0 bo danes. V nedeljo bomo pa igrali z Brazilijo. Rad bi videl, da se s Poljaki dobimo v finalu, ampak se ne bomo. Tudi jutri bodo igrali eno tekmo pred nami (smeh, op. a.)," se je navezal na termin tekem. Slovenci bi prvotno morali danes igrati ob 18. uri, a se je zgodil zamik, tako da prvo tekmo igrata Poljska in Brazilija.

Navijači katovice | Foto: Pe. M. Foto: Pe. M.

Ko šefinja Štefka (levo) sodelavke odpelje na športni konec tedna v Katovice. | Foto: Pe. M. Ko šefinja Štefka (levo) sodelavke odpelje na športni konec tedna v Katovice. Foto: Pe. M.

Srečali smo tudi pet sodelavk podjetja Trgotur, ki jih je šefinja Štefka odpeljala na športni konec tedna na Poljsko. "Videla sem, da moje sodelavke zelo uživajo v športu, tudi sama sem navdušena nad rezultati naših odbojkarjev, košarkarjev, na sploh športnikov, saj smo kot majhen narod res zelo uspešni. Skozi te tekme smo se še bolj povezale, se tudi med tekmami klicale, veselile ... Vse skupaj je pripeljalo do ideje, da gremo na odbojko ali košarko. Odločile smo se za odbojko. Zdaj smo tukaj, vesele. V košarki so naši danes že zmagali, odbojka pa ... Italija je neugodna, a menim, da bodo fantje z borbenostjo šli v finale."

SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Najprej po finale gostitelji in Brazilci, Slovenci pozno zvečer z Italijani
SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Jani Kovačič: Poznamo se že vrsto let, potrebujemo le nekoga, ki nam da prave podatke
SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal "Italijani niso boljši, Slovenci pa vedo, zakaj žrtvujejo poletja"

 

Prvo polfinalno tekmo igrata branilka naslova Poljska in Brazilija. 

 

 

 

Ne spreglejte