Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2022,
11.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

SP v odbojki 2022 Sebastijan Škorc slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 10. 9. 2022, 11.00

1 leto, 7 mesecev

Sebastijan Škorc pred polfinalom SP

"Italijani niso boljši, Slovenci pa vedo, zakaj žrtvujejo poletja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

V Katovicah, kjer bo zaključek svetovnega prvenstva v odbojki, je tudi zdajšnji trener Merkurja Maribora, nekdanji reprezentant ter med leti 2018 in 2021 pomočnik slovenskih selektorjev, Sebastijan Škorc. Prepričan je, da Italijani niso boljši od Slovencev.

Gheorghe Cretu
Sportal Priložnost generacije sredi pestrega katoviškega dogajanja

"Lahko povem, da so naši fantje pokazali točno to, o čemer so se pogovarjali. Po zgodbi, ki se nadaljuje po treh medaljah na evropskih prvenstvih, gredo zdaj na Poljsko po to, kar jim še manjka. O kakovosti in izkušnjah ni treba biti pameten. Vsi se zavedamo, da spadamo v sam vrh svetovne odbojke in to so fantje v Stožicah tudi pokazali. Doslej lahko prvenstvo ocenimo z odlično, če ne bi, zdaj ne bi igrali na Poljskem. Tam pa bomo videli, kako se vzame medalje. O žlahtnosti pa ne bi govoril," je dejal Sebastijan Škorc.

Sebastijan Škorc | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Sebastijan Škorc Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Italijani niso boljši od nas. Mi se o Sloveniji pogovarjamo kot o eni največjih reprezentanc. Imamo kompletno reprezentanco z menjavami. Italijani so zelo kakovostni, a za Yurija Romana, če mu ne steče, prave menjave na mestu korektorja nimajo. Tu smo močnejši, na preostalih pozicijah so plusi in minusi, vendar smo približno enaki. Na mestu sprejemalca je Alessandro Michieletto v svetovnem vrhu, tudi Daniele Lavia je tu, a mislim, da ni na ravni Klemna Čebulja, Tineta Urnauta in Roka Možiča. Tu smo močnejši, kako pa bomo odigrali, kako bo igralcem steklo, ne vem," je še poudaril.

Prepričan je, da bodo slovenski odbojkarji naredili vse za zmago, ampak ker igrata evropski prvak in podprvak, bodo odločale malenkosti. Dodal je še, da imajo morda Italijani malenkostno prednost, ker so lani proti Sloveniji slavili v finalu EP, takrat tesno s 3:2 v nizih, obenem pa imajo za sabo na tem SP v izločilnih bojih že dve zahtevni tekmi proti Kubi (3:1) in Franciji (3:2). Slovenci tako zahtevnega dela le niso imeli, a zagotavlja, da to ne zmanjšuje vrednosti polfinala na odbojkarskem mundialu.

SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Priložnost za kaj več pa prav tako obstaja, dodaja. "V športu popravnih izpitov ni. Generacije gredo mimo, prvenstva prav tako. Vzameš pokal ali ga ne, to ti ostane v glavi. Ne bi rekel, da je maščevanje, mi gremo po nekaj novega. Mi gremo premagati Italijane na svetovnem prvenstvu, na EP 2021 jih več ne moremo, ker je za nami. Prepričan sem, da tudi fantje razmišljajo le o tem, kako Italijane premagati. So pravi profesionalci, vedno ponavljam, da vedo, zakaj so tukaj, zakaj žrtvujejo svoja poletja in po kaj so šli na Poljsko."

V pogovoru za STA je ocenil tudi menjavo selektorja. Pred mesecem dni je Avstralca Marka Lebedewa na klopi zamenjal Romun Gheorghe Cretu, podoba reprezentance pa se je nato spremenila, priznava: "Ta poteza se je pokazala za fenomenalno. Kako smo bili videti in kakšni smo zdaj, je velika razlika."

Sportal Italijani v Katovicah še drugič "zaustavili" Slovence, ki jih čaka boj za bron
SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Jani Kovačič: Poznamo se že vrsto let, potrebujemo le nekoga, ki nam da prave podatke
Ne spreglejte