SiolNET. Sportal Odbojka
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
evropsko prvenstvo v odbojki (28. avgust–16. september)

Tekmovalni sistem evropskega prvenstva

0

termometer

slovenska odbojkarska reprezentanca : Srbija, liga narodov | Slovenski odbojkarjio branijo srebro z zadnjega evropskega prvenstva. | Foto: Volleyballworld
Slovenski odbojkarjio branijo srebro z zadnjega evropskega prvenstva. Foto: Volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je nastopila na svojem desetem evropskem prvenstvu, na zadnjih štirih je trikrat igrala v finalu in osvojila tri srebrna odličja (2015, 2019, 2021). Na 33. prvenstvu stare celine je sodelovalo 24 reprezentanc. Evropsko prvenstvo za moške med 28. avgustom in 16. septembrom so družno gostile Italija, Izrael, Bolgarija in Severna Makedonija. 

SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca Sportal Rezultati evropskega odbojkarskega prvenstva

V boj za odličja se je podalo 24 reprezentanc, ki so bile v skupinskem delu razdeljene v štiri skupine A, B, C, D po šest ekip.

Vsaka reprezentanca je v skupinskem delu odigrala pet tekem. Najboljše štiri iz vsake skupine po predtekmovanju, ki je potekal do 6. septembra, so napredovale v izločilne boje oziroma osmino finala.

Tekme osmine finala so bile med 8. in 10. septembrom v Varni in Bariju. Dva četrtfinalna obračuna je gostila Varna (11. september), dva pa Bari (12. september).

Polfinale (14. september), finale in tekma za 3. mesto so se odvili v Rimu, kjer so odličja razdelili 16. septembra.

EP v odbojki | Foto: CEV Foto: CEV

slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley 2021 Sportal Spored evropskega odbojkarskega prvenstva

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin