Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 3. 2020,
23.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

15

Natisni članek

NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 8. 3. 2020, 23.45

4 leta, 1 mesec

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 25. KROG

Olimpija se veseli, sreča obrnila hrbet Muri #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

15

Olimpija Mura | Olimpija je z zmago nad Muro ušla zasledovalcem. Pred Celjem in Aluminijem ima pet, pred Mariborom pa že sedem točk prednosti. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je z zmago nad Muro ušla zasledovalcem. Pred Celjem in Aluminijem ima pet, pred Mariborom pa že sedem točk prednosti.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V derbiju 25. kroga je vodilna Olimpija premagala Muro z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Ante Vukušić, zmaji pa so povišali prednost pred zasledovalci. Drugouvrščeno Celje se je zneslo nad Triglavom (5:0), trikratni strelec Dario Vizinger se je pridružil rojaku Vukušiću na vrhu lestvice najboljših strelcev. Tabor je podaljšal krizo Rudarja in v Velenju zmagal z 1:0. Bravo je v soboto presenetil Maribor (2:1). Darko Milanič je po bolečem porazu odstopil s položaja trenerja, Aluminij pa je z zmago v gosteh (3:1) pahnil Domžale na deveto mesto.

Zlatko Zahović
Sportal Zahović po odstopu Milaniča: Vem, kdo je krivec

Derbi 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije je prinesel veliko veselja Olimpiji. Zmaji so premagali Muro z 1:0 in povečali prednost pred zasledovalci. V prvem polčasu so imeli v Stožicah ogromno sreče, saj so gostje iz Prekmurja dvakrat zadeli okvir vrat. Žana Karničnika in Luko Bobičanca je le nekaj centimetrov delilo od vodstva v Ljubljani, v drugem delu pa je zmago gostiteljem prinesel Ante Vukušić.  Dalmatinec je v 71. minuti prodrl po desni strani, nato pa z natančnim udarcem premagal Marka Zalokarja, ki bi skoraj preprečil zadetek, a se je žoga od vratnice odbila v gol.

Zadetek Anteja Vukušića, ki je Olimpiji zagotovil tri točke:

To je bil 18. zadetek Vukušića v tej sezoni, z njim pa je zadržal vodilni položaj na lestvici najboljših strelcev, ki si ga po novem deli z rojakom Dariem Vizingerjem.

"Nismo imeli sreče," je po porazu, s katerim se je Mura od vodilne Olimpije oddaljila na 12 točk razlike, potožil trener Ante Šimundža, domači strateg Safet Hadžić - za pomembno zmago v Stožicah mu je čestital tudi predsednik Milan Mandarić - pa si je lahko oddahnil.

Kaj sta po dvoboju povedala Ante Šimundža in Safet Hadžić?

Končalo se je namreč obdobje angleškega ritma tekem, tako da bo lahko med tednom spočil najboljše igralce. Olimpija je izkoristila spodrsljaj Maribora in mu ušla na +7, najbližja zasledovalca na lestvici, to sta po novem Celje in Aluminij, pa za zeleno-belimi zaostajata za pet točk.

Tabor s Camoranesijem že šesti, Rudar v škripcih

Obračun med Rudarjem in Taborjem v Velenju ni postregel z velikim številom zadetkov. Čeprav so gostje v okvir vrat knapov sprožili kar 11 strelov, je pri gostiteljih blestel Matej Radan. Zbral je kar deset obramb, v 75. minuti pa je bil nemočen po mojstrski izvedbi Marka Ristića, ki ga je premagal s prostega strela.

Atraktiven zadetek Marka Ristića s prostega strela:

Le dve minuti pred tem je moral zaradi rdečega kartona neposredno z igrišča Jovan Pavlović, kar je še zmanjšalo možnosti knapov za morebiten preobrat. Bili so blizu izenačenju, a je Mićo Kuzmanović zatresel okvir vrat. Rudar po novem porazu ostaja trdno na zadnjem mestu, možnosti za čudežen naskok na deveto mesto pa je vedno manj. Sežanci so se na drugi strani po novem odličnem rezultatu, na zadnjih treh tekmah so osvojili kar sedem točk, povzpeli na šesto mesto.

Celjska rapsodija v Kranju, Vizinger kralj strelcev

Nogometaši Celja so izvrstno formo v letu 2020 - ne na pripravljalnih ne na prvenstvenih tekmah niso izgubili še niti enkrat - kronali z visoko zmago v Kranju. Jeseni so gorenjske orle v gosteh odpravili s 6:0, tokrat pa so njihovo mrežo zatresli petkrat in se na lestvici povzpeli na drugo mesto, tik za Olimpijo.

Tretji zadetek Daria Vizingerja v Kranju za končno zmago s 5:0:

Strelski festival pri nemočnih Kranjčanih sta si privoščila hrvaška legionarja Dario Vizinger in Ivan Božić. Prvi je zadel v polno kar trikrat in na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije (18 zadetkov) prehitel rojaka Anteja Vukušića (17), drugi je bil uspešen dvakrat. Znova je blestel tudi kapetan Mitja Lotrič, omenjena trojica je dosegla kar 38 od 53 zadetkov celjskega kluba. Triglav, za katerega sta prvič od prve minute zaigrala skupaj brata Wilmots, na lestvici ostaja na nevarnem osmem mestu.

Bravo šokiral Maribor, ki je ostal brez trenerja

Dvoboj v Ljudskem vrtu je postregel z zgodovinsko zmago Brava, ki je v tretji tekmi proti Mariboru v prvoligaški konkurenci le dočakal velik uspeh. Vijolice so po porazu v Celju tako ostale brez točk tudi proti mlademu ljubljanskemu moštvu. Razočaranje domačega občinstva je bilo ogromno. Nogometaše in strokovno vodstvo so gledalci v slačilnico pospremili z glasnimi žvižgi, po bolečem neuspehu, ki bi lahko Maribor pahnil po lestvici navzdol, pa je Darko Milanič ponudil odstop.

Darko Milanič je po novem porazu ponudil odstop, športni direktor Zlatko Zahović pa ga je sprejel. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Darko Milanič je po novem porazu ponudil odstop, športni direktor Zlatko Zahović pa ga je sprejel. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida
Darko Milanič
Sportal Milanič pojasnil razloge za odstop

Se strinjate z odstopom Darka Milaniča s položaja trenerja NK Maribor?

  • Seveda, to bi moral storiti že prej.
    79,62 %
    2578 glasov
  • Se, poraz proti Bravu predstavlja kapljo čez rob.
    4,20 %
    136 glasov
  • Ne, moral bi še vztrajati, kriza vijolic bi hitro minila.
    3,98 %
    129 glasov
  • Nikakor, upam, da si bo premislil, Maribor ne more imeti boljšega trenerja od njega.
    12,20 %
    395 glasov
Oddanih 3238 glasov

Dolgoletni trener Maribora je prevzel odgovornost za slabše rezultate. Tokrat je naletel na motivirani Bravo, ki je v prvem polčasu povedel z 2:0. Junak srečanja je bil mladi Hrvat Roko Baturina. Po prekršku nad njim je sodnik pokazal na belo točko, s katere je v polno zadel izkušeni Luka Žinko. Po drugem kartonu, oba je prejel po prekršku nad posojenim 19-letnim napadalcem zagrebškega Dinama, je moral že v 28. minuti predčasno z igrišča Luka Koblar, nato pa je mladi Dalmatinec pred koncem prvega dela povišal vodstvo na 2:0 in dosegel že četrti zadetek, odkar se je pozimi pridružil Bravu. Ljubljančani so hit spomladanskega dela, v petih tekmah so osvojili kar 11 točk in se povzpeli na šesto mesto.

Zadetek Roka Baturine za 2:0 v Mariboru:

Gostitelji so častni zadetek dosegli v izdihljajih srečanja prek kapetana Marcosa Tavaresa, ki se je tako v prvi ligi med strelce vpisal že 151., po koncu dvoboja pa je celotno dogajanje v Ljudskem vrtu, kjer je navijaška skupina Viole poslala posebno sporočilo nogometašem, zasenčil odhod Milaniča s položaja trenerja. Vroči stolček, če bo njegov odstop potrdilo vodstvo kluba, zapušča po dobrih štirih letih.

Navijaška skupina Viole je na južni tribuni izobesila številne transparente, pa tudi ponaredke bankovcev za 500 evrov, ki so simbolizirali premije. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Navijaška skupina Viole je na južni tribuni izobesila številne transparente, pa tudi ponaredke bankovcev za 500 evrov, ki so simbolizirali premije. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nastja Čeh
Sportal Nastja Čeh: Žal imamo v Sloveniji velik problem

Kidričani poglobili krizo Domžal

Uvodno dejanje 25. kroga je bilo v Domžalah, kjer so rumeni ostali brez točk in nadaljevali rezultatsko krizo. Aluminij je zmagal s 3:1, izkoristil večino priložnosti in trikrat matiral vratarja gostiteljev. V prvem polčasu je v polno zadel Tilen Pečnik. Nekdanji nogometaš Domžal je dosegel zadetek po akciji, v kateri je kapetan gostiteljev Senijad Ibričić, ta se je vrnil na igrišče prvič po odsluženi kazni, storil veliko napako pred svojimi vrati.

Zadetek Tilna Pečnika:

Vodstvo sta povišala Nemanja Jakšić in Mihael Klepač, gostiteljem pa je sreča obrnila hrbet, saj so kar trikrat zadeli okvir vrat. Prednost igralca več - strelec zadnjega zadetka za Aluminij Klepač je moral v 75. minuti po dveh rumenih kartonih predčasno z igrišča - so izkoristili v izdihljajih srečanja, ko je Zeni Husmani v sodnikovem podaljšku atraktivno zabil za končnih 1:3. Domžale so letos v petih tekmah osvojile le točko in so najslabša ekipa spomladanskega dela, Kidričani pa so se povzpeli na drugo mesto.

Sportal Šimundža se je na Hadžićeve besede odzval z nasmehom #video

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog:

Sobota, 7. marec:
Domžale : Aluminij 1:3 (0:1)
Husmani 90.; T. Pečnik 33., Jakšić 52., Klepač 73.; R.K.: Klepač 75,/Aluminij

Maribor : Bravo 1:2 (0:2)
Tavares 90.; Žinko 14./11-m, Baturina 41.; R.K.: Koblar 28./Maribor

Nedelja, 8. marec:
Triglav : Celje 0:5 (0:2)
Vizinger 11., 49., 81., Božić 27./11-m, 64.

Rudar : Tabor 0:1 (0:0)
Ristić 75.; R.K.: Pavlović 73./Rudar

Olimpija : Mura 1:0 (0:0)
Vukušić 71.; R.K.: Bagnack 90./Olimpija 

Lestvica:

Najboljši strelci:

18  Dario Vizinger (Celje), Ante Vukušić (Olimpija),
12 − Rok Kronaveter (Maribor), Mitja Lotrič (Celje), Predrag Sikimić (Tabor/Domžale),
10 − Amadej Maroša (Mura),
9 − Ivan Božić (Celje), Endri Čekiči (Olimpija), Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), 
8 − Luka Bobičanec (Mura), Mihael Klepač (Aluminij), Slobodan Vuk (Domžale).
... 

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Olimpija : Mura, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 59

Triglav : Celje, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 71

Maribor : Bravo, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 83

Domžale : Aluminij, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 31

Video vrhunci tekem:

Olimpija : Mura 1:0

Rudar : Tabor 0:1

Triglav : Celje 0:5

Maribor : Bravo 1:2

Domžale : Aluminij 1:3

Ne spreglejte