Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
17.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

NK Domžale NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 7. 3. 2020, 17.22

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Domžale : Aluminij

Aluminij poglobil krizo Domžal, ki jim je sreča obrnila hrbet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Domžale Aluminij | Kidričani so zadali boleč udarec Domžalam. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kidričani so zadali boleč udarec Domžalam.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:3 (0:1). Kriza Domžalčanov, ki so bili deležni tudi nekaj žvižgov, se nadaljuje. Njihov niz brez zmage po novem traja pet tekem, skupno pa so doživeli že 13. poraz. Več od njih jih ima le zadnjeuvrščeni Rudar. 

Domžale : Aluminij 1:3 (0:1)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina, Vidali in Habibović.

Strelci: 0:1 Pečnik (33.), 0:2 Jakšić (52.), 0:3 Klepač (73.), 1:3 Husmani (90.).

Domžale: Mulalić, Sikošek, Vujadinović, Vuklišević, Žinić, Kim (od 64. Sikimić), Husmani, Ibričić, Lazarević (od 64. Podlogar), Jakupović (od 79. Mavretič), Vuk.

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Ploj, Pečnik (od 80. Vrdoljak), Jakšić, Šaka, Leko (od 90. Marinšek), Klepač, Vrbanec (od 89. Čermak), Živković.

Rumeni karton: Ploj, Klepač, Vrbanec.
Rdeči karton: Klepač (75.).
Olimpija Mura
Sportal Olimpija se veseli, sreča obrnila hrbet Muri #video

Kidričani, ki so na prvi medsebojni tekmi sezone v Domžalah igrali 1:1, doma pa rumene premagali s 4:2, pa so prišli do svoje 13. zmage, ki jih je vsaj začasno spet popeljala na drugo mesto lestvice.

Gosti, ki so igrali brez kaznovanih Jureta Matjašiča in Ivana Konteka, so dobili prvi polčas, potem ko so predvsem v drugem delu prvih 45 minut pokazali nekoliko boljšo predstavo. Sicer so nase opozorili že v 21. in 28. minuti po poskusih Tilna Pečnika in Matica Vrbanca, oba sta bila nenatančna, povedli pa so v 33. minuti.

Zadetek Pečnika:

Takrat je Senijad Ibričić, ki je igral prvo tekmo v spomladanskem delu, pred svojim kazenskim prostorom izgubil žogo, odvzel mu jo je nekdanji član Domžal Pečnik, ki je nato zadel z roba kazenskega prostora za vodstvo Kidričanov. Zanj je bil to drugi gol sezone.

Domžalčani, ki so pogrešali poškodovana Marca Da Silvo in Tilna Klemenčiča, kaznovanega Branka Ilića in še vedno odsotne Janeza Piška, Matica Finka in Svena Šoštariča Kariča, so imeli v prvem polčasu eno lepo priložnost, in sicer v 18. minuti, ko je Arnel Jakupović s 14 metrov malce z leve zadel vratnico.

Fotogalerija s tekme, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 31

Aluminij je prednost podvojil v 52. minuti. Po podaji s prostega strela z leve strani je Slobodan Vuk z glavo žogo nenamerno podaljšal na drugo vratnico, kamor je pritekel Nemanja Jakšić in z glavo zadel za 2:0. Za Jakšića je bil to drugi zadetek sezone.

Deset minut pozneje je do strela iz ugodnega položaja prišel Mihael Klepač, a Ajdin Mulalić ni imel pretežkega dela. Zato pa je slednji spet klonil v 73. minuti, ko je Mihael Klepač po desni prišel v kazenski prostor. Prvi strel je domači vratar še obranil, v drugo pa je bil uspešnejši Aluminijev nogometaš, ki je vpisal svoj osmi zadetek.

Zadetek Klepača:

Isti igralec pa je v 75. minuti moral z igrišča, saj je zaradi prekrška nad Ibričićem dobil svoj drugi rumeni karton. To pa ni bistveno vplivalo na tekmo, Aluminij je brez posebnih težav tekmo pripeljal do zanje srečnega konca. Tik pred koncem, v tretji minuti sodniškega dodatka, je Zeni Husmani z roba kazenskega prostora s strelom pod prečko zgolj nekoliko ublažil poraz domačih.

Domžale bodo v 26. krogu prihodnjo soboto gostile Maribor, Aluminij pa Muro.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec dvoboja. Kidričani so se z zmago v Domžalah povzpeli na drugo mesto, Domžale pa tonejo vse globlje. Letos so na petih srečanjih osvojile le eno točko.

Gooool! 1:3. 90. minuta: igrala se je zadnja minuta sodnikovega podaljška, ko so rumeni dosegli častni zadetek. Zeni Husmani je izkoristil podajo Predraga Sikimića in atraktivno z natančnim strelom premagal vratarja Aluminija. Domžale so dosegel častni gol, sodnik Damir Skomina pa je le nekaj sekund pozneje označil konec dvoboja. Husmani je dosegel prvi zadetek, odkar se je pozimi vrnil v Domžale.

Zadetek Husmanija:

88. minuta: neverjetno, a resnično. Domžale, ki krepko zaostajajo za Aluminijem, so še tretjič na tej tekmi zadeli okvir vrat. Sreča danes resnično ni zaveznik rumenih, ki ostajajo najslabša prvoligaška ekipa v koledarskem letu 2020. Z glavo je vratnico zatresel Slobodan Vuk.

Vratnica Vuka:

Rdeči karton. Le nekaj sekund po zadetku je Mihael Klepač storil grob prekršek nad Senijadom Ibričićem in prejel rumeni karton. Ker je bil to že njegov drugi na tekmi, mu je Damir Skomina pokazal rdeči karton. Domžalčani bodo tako nadaljevali srečanje z igralcem več.

Goooool! 0:3! 73. minuta. Aluminij je povišal prednost in prišel do velikega vodstva s 3:0! Hrvat Mihael Klepač je ušel domžalski obrambi in nato z desne strani poslal žogo v mrežo. To je bil že njegov osmi zadetek v tej sezoni, Domžale se nahajajo pred najvišjim letošnjim porazom.

Zadetek Klepača:

67. minuta: Predrag Sikimić, ki je vstopil v igro v 64. minuti, je streljal v okvir vrat gostov, a čuvaj mreže Aluminija ni imel težjega dela. Ostaja 2:0 za Aluminij. V 64. minuti sta pri Domžalah zapustila igro Dejan Lazarević in Dohyun Kim, v igro pa vstopila Matej Podlogar in 38-letni Srb Sikimić, ki v rumenem dresu še čaka na strelski prvenec.

Gooool! 0:2! 52. minuta. Srbski branilec Nemanja Jakšić je podvojil prednost gostov. Kapetan Aluminija Matic Vrbanec je poslal predložek pred vrata Domžal, nato pa je Slobodan Vuk nesrečno z glavo podal žogo osamljenemu Jakšiću, ki je z bližine zatresel mrežo rumenih. Domžalčani so se znašli v silovitih težavah, Jakšić pa se je razveselil drugega zadetka v tej sezoni.

Zadetek Jakšića:

49. minuta: prva priložnost v drugem polčasu. Slobodan Vuk je streljal z roba kazenskega prostora in ogrel dlani Matije Kovačića, ki je ukrotil strel in zadržal prednost polfinalistov pokala Slovenije.

Začetek drugega polčasa. Trenerja nista menjala postav.

Konec prvega polčasa. Aluminij odhaja na premor s tesno prednostjo, rumeni pa nadaljujejo niz slabih rezultatov. Njihov zaveznik ni niti sreča, saj so dvakrat zatresli okvir vrat.

Gooool! 0:1! 33. minuta. Velika napaka kapetana Domžal Senijada Ibričića, ki je preigraval pred svojim kazenskim prostorom, izgubil žogo, nato pa je do strela prišel Tilen Pečnik in suvereno s strelom z roba kazenskega prostora premagal Ajdina Mulalića. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni, ki jo je začel pri Domžalah, nato pa se poleti preselil v Kidričevo.

Zadetek Pečnika:

32. minuta: še enkrat se je zatresel okvir vrat gostov! Aluminij je imel ponovno obilice sreče, Domžale pa smolo. Kapetan Domžal Senijad Ibričić je izvedel prosti strel z okrog 35 metrov, žoga pa je v visokem loku poletela proti vratom in stresla prečko.

Prečka Ibričića:

30. minuta: nov rumeni karton pri gostih. Prejel ga je Mihael Klepač. Le dve minuti pozneje je rumeno opozorilo prejel še Renato Pantalon. Aluminij vodi v rumenih kartonih s 3:0.

27. minuta: kapetan Aluminija Matic Vrbanec je po strelu z glavo poslal žogo visoko nad prečko. Ostaja brez zadetkov. 

22. minuta: priložnost za goste iz Štajerske. Tilen Pečnik se je na levi strani kazenskega prostora odločil za prefinjen strel, ki pa je za malo zgrešil cilj.

Priložnost Pečnika:

18. minuta: smola za gostitelje. Arnel Jakupović, ki ga je z globinsko podajo zaposlil Zeni Husmani, je zatresel okvir vrat. Domžalčane je od vodstva delilo le nekaj centimetrov.

Vratnica Jakupovića:

16. minuta: Slobodanu Vuku se je ponudila priložnost, da bi sam stekel pred vratarja Aluminija, a ga je branilec Kidričanov Renato Pantalon oviral do te mere, da je čuvaj mreže gostov Matija Kovačić prišel prvi do žoge. Ostaja 0:0.

10. minuta: sodnik Damir Skomina je pokazal prvi rumeni karton na srečanju. Za pregrob prekršek nad Andražem Žiničem ga je prejel Aljaž Ploj (Aluminij).

Začetek dvoboja v Domžalah, nogometaše spremlja sončno vreme in zelo prijetne temperature za ta koledarski mesec.

Domači trener Andrej Razdrh je lahko prvič letos v ekipo uvrstil tudi kapetana Senijada Ibričića, ki je odslužil kazen in se tako vrača v začetno enajsterico. To bi lahko predstavljajo zelo pomembno okrepitev rumenih, ki v tem koledarskem letu ne dosegajo želenih rezultatov.

Gostujoči strateg Slobodan Grubor je izbral postavo za gostovanje v mestu ob Kamniški Bistrici.

Prvoligaška karavana se bo ta konec tedna najprej ustavila v Domžalah, kjer se rumeni spopadajo z rezultatsko krizo. Čeprav so zadeli v polno na vsaki od štirih tekem spomladanskega dela, so osvojili le točko in kar trikrat izgubili po porazu z 1:2. Drzne napovedi o tem, kako se želijo Domžalčani vmešati v boj za Evropo, so izzvenele v prazno.

Dvakratni državni prvaki, ki letos praznujejo 100-letnico kluba, zaostajajo za četrtouvrščenim Aluminijem kar 16 točk. V tem trenutku jih bolj skrbi pogled na dno razpredelnice, kjer imajo pred predzadnjim Bravom zgolj točko prednosti. "Tekem je še veliko, časa za paniko ni," miri domžalske ljubitelje nogometa trener Andrej Razdrh. Čaka na pozitiven šok, prvo zmago, s katero bi si Domžalčani okrepili samozavest. Danes bodo nastopili brez kaznovanega Branka Ilića, gostje iz Kidričevega, ki so v torek na domačem igrišču priznali premoč Olimpiji, pa bodo pogrešali dva pomembna člana. Manjkal bo Jure Matjašič, nekdanji član Domžal in strelec atraktivnega zadetka proti Olimpiji, ter obrambni steber Ivan Kontek.

Tudi Aluminij ni zadovoljen z rezultati v drugem delu sezone. Osvojil je štiri točke in z drugega padel na četrto mesto. "Upamo na boljše rezultate v nadaljevanju," Srb Nemanja Jakšić upa na pozitiven izkupiček v Domžalah, ki bi povečal samozavest Gruborjevi četi pred napornimi tedni, v katerih bo imela opravka tudi s polfinalom pokala Slovenije. Dvoboj v Domžalah, ki se bo začel ob 15. uri, bo sodil najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina.

Ne spreglejte