Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2020,
16.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Četrtek, 5. 3. 2020, 16.50

4 leta, 1 mesec

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 24. KROG

Sežančani po preobratu boljši od Triglava, Olimpija pobegnila Mariboru #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

16

Bravo Tabor Mauro Camoranesi | Mauro Camoranesi je prišel še do svoje druge zmage na klopi Tabora. | Foto SPS/Sportida

Mauro Camoranesi je prišel še do svoje druge zmage na klopi Tabora.

Foto: SPS/Sportida

V zadnji tekmi 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je Tabor Sežana s 3:1 ugnala Triglav Kranj. V sredo je Maribor počepnil v Celju (0:2) in dovolil, da mu je vodilna Olimpija, ki je v torek z 2:1 slavila v Kidričevem, pobegnila za štiri točke.

V četrtek je bila v Sežani na sporedu še zadnja tekma 24. kroga najmočnejše slovenske nogometne lige. Kranjčani so tekmo bolje odprli in povedli že v peti minuti prek Filipa Jankovića, nato pa so domači, ki so bili celoten dvoboj podjetnejši že v prvem prvem polčasu izenačili na 1:1.

Velika napaka vratarja Triglava domače vrnila v igro:

Proti vratom je sprožil Mario Babić, vratarju Jalenu Arku pa je žogo spolzela iz naročja in končala za njegovim hrbtom. V drugem polčasu je Tabor nadaljeval v visokem ritmu in na koncu strl odprl kranjskih orlov, ki tudi ob pomoči kapetana Luke Majcna niso imeli svojega dne. Na 2:1 je povišal rezervist Karolis Laukžemis, zmago pa je v 90. minuti potrdil Marko Krivičič. Sežančani so po zmagi skočili na sedmo mesto in imajo zdaj le še točko manj kot Triglavani.

Celje zakleto za prvake

Mariborčani so v sredo še drugič v tej sezoni izgubili v Celju, kjer je bilo vse do 56. minute precej izenačeno, potem pa je domače v vodstvo s 15. prvenstvenim golom popeljal Dario Vizinger. Pozneje so Mariborčani pritiskali za izenačenje oziroma preobrat, a je nato v 89. minuti s pravim evrogolom vse dvome o zmagovalcu razblinil kapetan Celjanov Mitja Lotrič in postavil končni izid.

Sportal Celjani so se vmešali v boj za naslov, a tega ne želijo povedati naglas #video


Celjani, ki v letošnjem letu še ne poznajo poraza, so se vmešali celo v boj za naslov, saj za Mariborom zaostajajo le še točko. Varovanci Darka Milaniča, ki branijo naslov, pa zdaj za vodilno Olimpijo zaostajajo za štiri točke.

Mojstrovina Mitje Lotriča v Celju:

Mura razočarala v Fazaneriji

Lepo priložnost, da bi se vmešali v boj za vrh, so imeli tudi nogometaši Mure, ki so v Fazaneriji gostili zadnjeuvrščeni Rudar, ki še čaka prvo prvenstveno zmago v tej sezoni.

Po mojstrovini Žana Karničnika v prvem polčasu se je zdelo, da bo Mura prišla do pričakovanih točk, a ji je potem z golom za izenačenje, s katerim je postavil tudi končni izid tekme, načrte prekrižal rezervist Rudarja Sanjin Lelić, ki je poskrbel za nezadovoljstvo med domačimi navijači.

Mojstrovina Žana Karničnika:

Še en kolaps Domžal, ki se po novem borijo za obstanek

V prvi sredini tekmi v Ljubljani so nogometaši Brava po golu Slobodana Vuka zaostajali proti Domžalam, a potem z goloma Davida Brekala in Roka Baturine, ki je zadel v 81. minuti, prišli do popolnega preobrata in zmage.

Veselje Roka Baturine po zmagovitem golu, ki je Bravu prinesel nove tri točke, Domžalam pa novo ničlo. | Foto: SPS/Sportida Veselje Roka Baturine po zmagovitem golu, ki je Bravu prinesel nove tri točke, Domžalam pa novo ničlo. Foto: SPS/Sportida

Ljubljančani, ki so novinci v ligi, so tako nadaljevali niz neporaženosti v letošnjem letu, medtem ko za "evropske" Domžale velja ravno obratno. Še četrtič v letošnjem letu so ostali brez zmage, v prvih štirih prvenstvenih krogih drugega dela sezone pa so osvojili le točko.

Po novem porazu so Domžale, ki smo jih pred začetkom sezone umeščali celo med kandidate za naslov, padle v boj za obstanek.

Gol Roka Baturine za zmago Brava:

Olimpija v torek do prve zmage v tem letu

Prva tekma kroga je bila na sporedu že v torek. Zmaji so v Kidričevem dosegli prvo zmago v tem koledarskem letu v prvi ligi. Po remijih na večnem derbiju in proti Rudarju ter porazu s Triglavom so vknjižili prve tri točke, s čimer ostajajo na vrhu prve lige. Aluminij pa je tako zapravil priložnost, da se povzpne na vrh prvenstvene lestvice.

Olimpijo je v 14. minuti s prostega strela z natančnim strelom v vodstvo popeljal Endri Čekiči, ki je dosegel svoj deveti gol v tej sezoni. Ljubljančani so v 39. minuti še drugič zadeli iz prekinitve, po podaji iz kota pa se je med strelce premierno vpisal Roman Bezjak. Aluminij je svoj edini zadetek na tekmi dosegel v 53. minuti, ko je končni rezultat na tekmi z evrogolom postavil Jure Matjašič.

Mojstrski gol Matjašiča:

Zanimivo je, da sta Aluminij in Olimpija v 1. SNL odigrala 19 tekem, niti ena pa se ni končala z remijem. Kidričani so zmagali šestkrat, Ljubljančani pa 13-krat. Zmaji so s to zmago končali niz zadnjih treh neuspešnih gostovanj v Kidričevem, na katerih so vedno potegnili krajšo.

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog:

Torek, 3. marec:
Aluminij : Olimpija 1:2 (0:2)
Matjašič 53.; Čekiči 14., Bezjak 39.

Sreda, 4. marec:
Bravo : Domžale 2:1 (0:0)
Brekalo 58., Baturina 81.; Vuk 55.

Celje : Maribor 2:0 (0:0)
Vizinger 56., Lotrič 89.; R. K.: Mulahusejnović 90./Maribor

Mura : Rudar 1:1 (1:0)
Karničnik 37.; Lelić 55.

Četrtek, 5. marec:
Tabor : Triglav 3:1 (1:1)
Babić 43., Laukžemis 78., Krivičič 90.; Janković 5.

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Ante Vukušić (Olimpija),
15 − Dario Vizinger (Celje),
12 − Rok Kronaveter (Maribor), Mitja Lotrič (Celje), Predrag Sikimić (Tabor/Domžale),
10 − Amadej Maroša (Mura),
9 − Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), Endri Čekiči (Olimpija),
8 − Luka Bobičanec (Mura), Slobodan Vuk (Domžale).
... 

Poročilo s tekme: 

Video vrhunci s tekme: 

Tabor Sežana : Triglav 3:1

Celje : Maribor 2:0

Bravo : Domžale 2:1

Aluminij : Olimpija 1:2

Fotogalerije s tekem: Bravo : Domžale (foto SPS/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15
Ne spreglejte