Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2020,
17.12

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

NK Bravo NK Domžale

Sreda, 4. 3. 2020, 17.12

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Bravo : Domžale

Domžalčani po novem porazu pri dnu lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Bravo, Domžale | Bravo je premagal Domžale in se jim na lestvici približal na zgolj točko zaostanka. | Foto SPS/Sportida

Bravo je premagal Domžale in se jim na lestvici približal na zgolj točko zaostanka.

Foto: SPS/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (0:0).

Bravo Tabor Mauro Camoranesi
Sportal Sežančani po preobratu boljši od Triglava, Olimpija pobegnila Mariboru #video

Bravo tudi po četrtem spomladanskem krogu ostaja neporažen, tokrat je na kolena spravil Domžalčane, ki so precej skromnejše v tem delu sezone, saj so doslej zbrale vsega točko. Pri slednjih so še vedno manjkali Marco Da Silva, Tilen Klemenčič, Senijad Ibričić, Janez Pišek, Matic Fink in Sven Šoštarič Karič, a kljub temu vrsta Andreja Razdrha kaže manj od pričakovanj oziroma napovedi. Bravo se jim je s šesto zmago približal zgolj na točko in se je vsaj začasno otresel devetega mesta.

Obe ekipi sta v prvem polčasu imeli nekaj (pol)priložnosti, najlepšo pa je v 28. minuti zapravil domači napadalec Aljoša Matko, ki je malce po levi prišel v kazenski prostor pred Ajdina Mulalića, toda domžalski vratar se je izkazal.

Sicer pa je pri domačih v 17. minuti Roko Baturina zadel le zunanji del mreže, pri gostih pa so bili neuspešni po poskusih Arnela Jakupovića v 11., Mateja Podlogarja v 18. ter dveh Zenija Husmanija v 21. in 44. minuti. V tej je z glavo po kotu poskusil tudi Branko Ilić, a je tudi on preslabo meril.

Domžale so po golu Slobodana Vuka prišle do vodstva, a na koncu spet ostale praznih rok. | Foto: SPS/Sportida Domžale so po golu Slobodana Vuka prišle do vodstva, a na koncu spet ostale praznih rok. Foto: SPS/Sportida

Po mirnem uvodu drugega dela so Domžalčani povedli v 55. minuti, ko je Slobodan Vuk zadel iz obrata s 14 metrov ter tako dosegel svoj osmi gol sezone. A vodstvo ni trajalo dolgo. V 58. minuti je prosti strel z desne izvedel Žan Trontelj, žoga pa je prišla vse do Davida Brekala na drugo vratnico, kjer jo je nato nogometaš ljubljanske ekipe z glavo poslal v mrežo za svoj drugi zadetek sezone.

Domači so do preobrata prišli v 81. minuti, ko je Luka Žinko podal za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Baturina, nato pa je slednji obšel še vratarja Mulalića in žogo poslal v prazno mrežo za 2:1 in svoj tretji spomladanski zadetek. Isti igralec je v 86. minuti stekel še v protinapad, spet prišel sam pred Mulalića, a je bil takrat domžalski čuvaj mreže uspešnejši.

Ob koncu 87. minute je z 20 metrov sprožil še Mustafa Nukić, a bil le malce premalo natančen. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani poskusil Predrag Sikimić, vendar je dobro posredoval Igor Vekić.

Bravo bo v 25. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo gostile Aluminij.

Bravo : Domžale 2:1 (0:0)

Stadion Žak, sodniki: Perić, Vojska in Mikača.

Strelci: 0:1 Vuk (55.), 1:1 Brekalo (58.), 2:1 Baturina (81.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Kirm (od 79. Orginec), Agboyi, A. Matko (od 66. Kramarič), Nukić, Baturina (od 90. Primc).
Domžale: Mulalić, Sikošek (od 67. Urbančič), Vujadinović, Ilić, Žinić, Kim, Svetlin (od 87. Lazarević), Husmani, Podlogar, Jakupović, Vuk (od 74. Sikimić).

Rumeni kartoni: Agboyi, Trontelj; Ilić, Husmani.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Ljubljani! Bravo je prišel še do druge zmage v letošnjem letu in nadaljeval niz neporaženosti, medtem ko so Domžalčani spet razočarali in ostajajo brez zmage. Osvojili so le točko.

GOOOL! Popoln preobrat Brava v Ljubljani. Po lepi podaji Luke Žinka je pred gol gostov prišel Roko Baturina, lepo preigral domžalskega vratarja in v 81. minuti zadel za vodstvo Brava z 2:1.

VIDEO: priložnost Martina Kramariča:


76. minuta: priložnost za Bravo, ki je bil blizu popolnega preobrata. Po podaji Mustafe Nukića je bil v priložnosti rezervist Martin Kramarič, a ni zadel.

75. minuta: še 15 minut do konca tekme v Ljubljani. Bo ostalo pri izidu 1:1 in bodo nogometaši Brava neporaženi ostali neporaženi še v četrtem nastopu v letošnjem leto, Domžalčani pa še četrtič ostali brez zmage?

VIDEO: gol Davida Brekala:


GOOOL! Vodstvo Domžal je zdržalo le tri minute. Po prostem strelu z desne strani je na levi vratnici do strela prišel David Brekalo in zabil izenačujoči gol za Bravo. V 58. minuti je 1:1.

VIDEO: gol Slobodana Vuka:


GOOOL! Domžale so prišle do vodstva. V 55. minuti je Slobodan Vuk prišel do žoge v kazenskem prostoru Brava, se odlično znašel in zadel. Gostje vodijo z 1:0, njihov napadalec pa je prišel do osmega prvenstvenega gola sezone.

Začetek drugega polčasa! V prvih 45 minutah nismo videli niti enega zadetka, kako pa bo v drugem delu igre?

Polčas! Brez gola v prvem delu v precej izenačenem obračunu, ki smo ga spremljali v Ljubljani. Kako bo v drugem polčasu? Bodo Ljubljančani nadaljevali niz neporaženosti v letošnjem letu? Bodo Domžalčani prišli do prve zmage?

VIDEO: priložnost Zenija Husmanija:


45. minuta: Še ena priložnost v zaključku prvega polčasa. Do strela s 15 metrov je prišel vezist Domžal Zeni Husmani, a se je Igor Vekić v vratih Brava izkazal z novo obrambo in žogo odbil v kot.

VIDEO: priložnost Aljoše Matka:


28. minuta: Velika priložnost za Bravo. Proti golu je sam stekel Aljoša Matko, a se je vratar Domžal Ajdin Mulalić izkazal s sijajno obrambo.

19. minuta: se bo tekma razživela? Zdaj so imeli na drugi strani priložnost Domžalčani. Streljal je Gregor Sikošek, a se je vratar Brava Igor Vekić izkazal s podajo.

VIDEO: priložnost Roka Baturine:


17. minuta: no, pa smo le dočakali prvo priložnost. Do strela v kazenskem prostoru Domžal je prišel novopečeni mladi hrvaški napadalec Brava Roko Baturina, a za las zgrešil cilj. Ostaja pri rezultatu 0:0.

15. minuta: v uvodnem delu tekme v Ljubljani za zdaj brez večjih priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Ljubljani! Novinec med prvoligaši Bravo v prvih treh tekmah v letu 2020 še ni izgubil. Osvojil je pet točk. Domžale so dvakrat izgubile in enkrat remizirale.
Ne spreglejte