Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 4. 2021,
22.14

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

7

Natisni članek

NK Koper NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 21. 4. 2021, 22.14

2 leti, 12 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

Olimpija ušla na +7, Gorica še upa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

7

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021 | Olimpija je ugnala Koper s 6:2. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Olimpija je ugnala Koper s 6:2.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V zadnjem dejanju 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Gorica s 3:2 odpravila Bravo. Olimpija je v derbiju kroga s kar 6:2 ugnala Koper in ima zdaj pred drugim Mariborom že sedem točk prednosti, Tabor pa je na današnji prvi tekmi na Krasu s 3:1 odpravil Muro. Nogometaši Domžal so že v torek v gosteh presenetili Maribor (3:1) in spravili v slabo voljo nekdanjega trenerja Simona Rožmana, ki je prvič vodil vijolice v Ljudskem vrtu. Aluminij je zmagal v Celju in branilcem naslova zadal hud udarec.

Igor Bišćan
Sportal To ni več naključje, pri Olimpiji diši po velikem nasledniku Bišćana

Sreda je v prvi ligi postregla z izjemnimi strelskimi predstavami, na treh tekmah smo videli kar 17 zadetkov, od tega pet na zadnji tekmi kroga v Novi Gorici, kjer je Gorica po drami ugnala Bravo s 3:2 in prišla do pomembnih točk v boju za obstanek.

Bolje so obračun odprli gostje iz Ljubljane, v osmi minuti je za Bravo zadel Milan Tučić, a je le dve minuti kasneje do gola na drugi strani prišel Tjaš Begić. V drugem polčasu je Gorica še drugič povedla, potem ko je Lamin Colley izkoristil strel z bele pike, a je Gorici pri lovu na peto zmago v tej sezoni v 81. minuti načrte prekrižal Martin Kramarič. Ko je že izgledalo, da se bosta tekmeca še tretjič v tej sezoni razšla z delitvijo točk, pa je v 91. minuti Gorico do zmage popeljal Žan Vipotnik.

Video: gol Vipotnika za zmago:

Vrtnice so zdaj na zadnjem mestu pri 22 točkah, za devetim Celjem pa Gorica zaostaja šest točk. Bravo je na šestem mestu točkovno izenačen s sedmim Taborom.

Poročilo in priložnosti s tekme v Novi Gorici:

NK Bravo : ND Gorica, prva liga, april 2021
Sportal Gorica po drami do pomembne zmage #video

Gorica : Bravo, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 24

Strelska poslastica v Stožicah, Olimpija ušla na +7

Na predzadnji tekmi kroga je Olimpija v Stožicah, kjer so bili strelci izjemno razpoloženi, s kar 6:2 ugnala Koper in drugemu Mariboru na lestvici zdaj ušla že na +7. Odkar je Goran Stanković prevzel člansko zasedbo zmajev, Ljubljančani sploh ne poznajo poraza, na lestvici pa so se zasidrali na prvem mestu. Zadnji poraz so ljubljanski nogometaši zabeležili 29. novembra lani, ko so izgubili proti Domžalam.

Poročilo in priložnosti s tekme v Ljubljani:

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021
Sportal Vodilna Olimpija razparala mrežo Kopra #video

Tekma v Stožicah se je sicer začela po gostujočih notah, saj je Koper v deveti minuti z golom iz prostega strela v vodstvo popeljal Matej Palčič. Sledil je hiter odgovor Olimpije, ki je po nesrečnem avtogolu Žana Žužka že tri minute kasneje izenačila, nato pa je narekovala ritem skozi celotno srečanje. V 23. minuti je za vodstvo domačih poskrbel Antonio Delamea Mlinar, ob koncu prvega polčasa pa je ob pomoči koprske obrambe zadel še Nino Pungaršek.

Tudi v drugem polčasu je sledila popolna nadvlada Olimpije, za katero se je med strelce vpisal še Radivoj Bosić. Poraz Kopra je v 76. minuti z bele pike omilil Dare Vršič, za petardo v mreži Kopra je ob koncu z drugim golom na tekmi poskrbel Bosić, v sodnikovem podaljšku pa se je med strelce vpisal še Andres Vombergar.

Olimpija je po 29 krogih zdaj pri 57 točkah, Koper s 40 ostaja na petem mestu, za Domžalami, ki so četrte, pa zaostaja štiri točke.

Olimpija : Koper, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 38
Jože Vidergar
Sportal Pomočnik, ki so ga nogometaši Olimpije vzeli za svojega #video

Mura na tleh, Tabor v osmo vendarle okusil slast zmage

Danes sta se na stadionu Rajka Štolfa najprej predstavila Tabor in Mura, zmage s 3:1 pa so se veselili domači. Trenerski novinec, 51-letni Hrvat Sabit Šljivo, ki prihaja iz Rovinja, je proti Prekmurcem ujel prvo zmago in tako nadaljuje zelo dober izkupiček predhodnikov na domačih tekmah na Krasu. Če sta se zadnji dve tekmi omenjenih tekmecev končali brez zadetkov, smo tokrat videli kar štiri. Mrežo Tabora je v 16. minuti načel Žan Karničnik, a veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je že v 21. minuti za Sežance izenačil Dino Stančić.

Christos Rovas je dosegel svoj deveti zadetek v tej sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Christos Rovas je dosegel svoj deveti zadetek v tej sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tudi v nadaljevanju smo videli zanimivo predstavo z obeh strani. V 48. minuti je po drugem rumenem kartonu moral igrišče zapustiti branilec Mure Dragan Lovrić, Tabor pa je nato prevzel pobudo. Deset minut kasneje so domači zatresli mrežo, a je sodnik Nejc Kajtazović ocenil, da je žoga pred podajo Leona Severja s celotnim obsegom ušla zunaj igrišča. A Tabor se ni ustavil, v 80. minuti je z bele pike zadel Christos Rovas, zmago gostiteljev pa je v 86. minuti potrdil Antonio Azinović.

Poročilo in priložnosti s tekme v Sežani:

NŠ Mura NK Tabor Sežana
Sportal Pestro v Sežani, Tabor v osmo vendarle okusil slast zmage #video

Tabor je po tako sedmih medsebojnih srečanjih z Muro vendarle okusil slast zmage. Mura po ničli ostaja na tretjem mestu, pred četrtimi Domžalami ima še dve točki naskoka, Tabor pa ima po zmagi zdaj na sedmem mestu pet točk prednosti pred Aluminijem.

Simon Rožman
Sportal Rožman ne skriva razočaranja: To je nedopustno #video
Sportal Po nepričakovanem klicu se ni obotavljal #video

Domžale šokirale Maribor

Nogometaši Domžal so v torek osvojili Ljudski vrt, vijolicam pa zadali hud udarec v boju za državni naslov, saj jim je Olimpija z zmago v sredo proti Kopru pobegnila že na sedem točk prednosti.

Izjemne tri obrambe Ajdina Mulalića v nekaj sekundah:

Rumena družina je pod vodstvom Dejana Djuranovića vse tri zadetke dosegla v prvem polčasu, v polno so zadeli Sven Karić Šoštarič, Arnel Jakupović in Senijad Ibričić, med vratnicama pa je blestel Ajdin Mulalić in s tem polepšal jubilej njegovemu trenerju Janezu Strajnarju, ki je na dan tekme praznoval 50. rojstni dan. Maribor je resda večkrat streljal na gol (18:10, od tega 8:7 v okvir vrat), a mu je bilo lahko to po bolečem porazu le v manjšo uteho.

Zadetek Arnela Jakupovića za 2:0:

Simon Rožman je tako na prvi domači tekmi kot trener Maribora doživel neuspeh. Izgubil je ravno proti nekdanjim varovancem in sodelavcem, s katerimi se bo pomeril tudi prihodnji teden v četrtfinalu pokala, takrat bodo gostitelji Domžalčani. Mladi strateg je po dvoboju priznal, da bo potrebno v igri popraviti še ogromno stvari.

Poročilo in priložnosti s tekme v Mariboru:

Sportal Domžale po podvigu v Mariboru: Ne superligi, da trem točkam! #video

Celjani trikrat v okvir vrat, Aluminij pa do sladke zmage

Obračun za osmo mesto v knežjem mestu je osrečil goste iz Kidričevega, ki so se po zmagi z 1:0 povzpeli na osmo mesto, Celjane, ki v tej sezoni branijo naslov državnega prvaka, pa pahnili v hude težave. Izbranci Jirija Jarošika nadaljujejo s skromnimi predstavami in rezultati v letu 2021. Tokrat jim je hrbet obrnila še sreča, saj so kar trikrat zadeli okvir vrat, gostje pa so prišli do zmagovitega zadetka v 60. minuti, ko je imenitno podajo Davida Flakusa Bosilja v zadetek prelevil Haris Kadrić. Nekdanji napadalec Olimpije je v tej sezoni za Kidričane dosegel dva zadetka, oba proti Celjanom za dve zmagi z 1:0.

Zadetek Harisa Kadrića:

Varovanci Oskarja Drobneta so na krilih razigranega vratarja Luke Janžekovića zadržali prednost do konca, aktualni slovenski prvaki pa so priredili navijačem novo razočaranje. Le dobro polovico leta po zgodovinskem naslovu prvaka so na lestvici padli na predzadnje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Poročilo in priložnosti s tekme v Celju:

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Aluminij pahnil Celjane na rob obupa #video

 
Borussia Dortmund Manchester City
Sportal Pozor, Evropa! Slovencem se nasmiha bogata žetev.
 

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog:

Torek, 20. april:
Celje : Aluminij 0:1 (0:0)
Kadrić 60.

Maribor : Domžale 1:3 (0:3)
Martinović 72.; Karić Šoštarić 29., Jakupović 38., Ibričić 44./11-m

Sreda, 21. april:
Tabor : Mura 3:1 (1:1)
Stančić 21., Rovas 80./11m, Azinović 86.; Karničnik 16. R.K.: Lovrić 48./Mura.

Olimpija : Koper 6:2 (3:1)
Žužek 12./ag, Delamea Mlinar 23., Pungaršek 45., Bosić 59., 82., Vombergar 90.+3; Palčič 9., Vršič 76./11-m.

Gorica : Bravo 3:2 (1:1)
Begić 10., Colley 50./11-m, Vipotnik 90.+1; Tučić 8., Kramarič 81.

Najboljši strelci:

12 - Nardin Mulahusejnović (Koper),
11 - Andres Vombergar (Olimpija),
10 - Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), 
9 - Christos Rovas (Tabor Sežana),
8 - Filip Dangubić (Celje), Jan Mlakar (Maribor), 
7 - Luka Bobičanec (Mura), Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Milan Tučić (Bravo),
6 - Nino Kouter (Mura), Mustafa Nukić (Bravo), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Dare Vršič (Koper)
...  

Ne spreglejte