Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 4. 2021,
17.10

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Aluminij

Torek, 20. 4. 2021, 17.10

3 leta

Poročilo s tekme Celje : Aluminij

Aluminij pahnil Celjane na rob obupa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Aluminij Oskar Drobne | Oskar Drobne s Kidričani marljivo nabira točke. | Foto Vid Ponikvar

Oskar Drobne s Kidričani marljivo nabira točke.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021
Sportal Olimpija ušla na +7, Gorica še upa #video

Celje in Aluminij sta tekmo začela točkovno izenačena, po njej pa so bolj veseli v taboru gostov, ki so z golom Harisa Kadrića prišli do sedme zmage v sezoni. Aluminij je tako podaljšal niz neporaženosti na štiri tekme, Celje pa je že sedem tekem brez zmage, na zadnjih šestih tekmah so dosegli vsega gol. Posledično so državni prvaki padli na predzadnje mesto.

Nenadejana vratnica Bradleyja Martisa:

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, tudi prav veliko nevarnih akcij ekipi nista izpeljali. V tretji minuti je sicer Bradley Martis s podajo z leve strani zadel vratnico, potem ko je žoga preletela Luko Janžekoviča, ob koncu prvega dela pa je dvakrat preslabo meril nekdanji igralec Aluminija Jure Matjašič.

Kidričani, pri katerih sta manjkala kaznovana Klemen Bolha in Nemanja Jakšić, so ob nekaj polpriložnostih bili še najnevarnejši v 28. minuti, ko je v kazenskem prostoru malce na desni strani streljal Gašper Pečnik, toda Metod Jurhar je bil na mestu.

Celjani nizali strele v okvir vrat, nato pa ...

V 48. minuti je znova posredoval celjski vratar po poskusu Roka Prše, ki je poskusil v kazenskem prostoru, malce pozneje pa še po šibkem strelu Armina Đerleka. V 53. minuti so znova bolj po sreči Celjani zatresli prečko, takrat je po prodoru z leve strani žogo čez Janžekoviča poslal Amadej Brecl.

Prečka Amadeja Brecla:

V 56. minuti je bil blizu zadetka še Filip Dangubić, po njegovem strelu se je žoga od Renata Pantalona odbila v vratnico. Dve minuti pozneje pa je streljal Maj Rorič, a točno v Aluminijevega vratarja.

Na drugi strani je najprej Žan Zaletel preprečil veselje Davidu Flakusu Bosilju, takoj zatem pa je po kotu Emir Azemović s strelom z glavo zadel stičišče prečke in vratnice. V 60. minuti so Kidričani povedli, Flakus Bosilj je z leve podal pred gol, tam pa je z glavo zadel Haris Kadrić.

Zadetek Harisa Kadrića:

V 73. minuti je Tonči Mujan zapravil novo priložnost za Aluminij, tri minute pozneje pa je s 13, 14 metrov na drugi strani za malo cilj zgrešil Anel Hajrić.

V 81. minuti je v bližini gola do strela z glavo prišel Jon Šporn, toda tudi njemu ni uspelo spremeniti izida. V tretji minuti sodniškega dodatka je poskusil še Mićo Kuzmanović z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Janžekovič ohranil minimalno vodstvo svoje ekipe.

Celje bo v 30. krogu v soboto gostovalo v Domžalah, Aluminij pa bo dan pozneje gostil sežanski Tabor.

Celje : Aluminij 0:1 (0:0)

Stadion Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Smej, Salkić.
Strelec: 0:1 Kadrić (60.).

Celje: Jurhar, Martis (od 31. Kadušić), Šporn, Zaletel, Brecl, Benedičič, Vrbanec, Rorič (od 64. Novak), Matjašič (od 64. Kuzmanović), Božić (od 86. Kerin), Dangubić (od 64. Hajrić).
Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Pantalon (od 71. Mujan), Azemović, G. Pečnik (od 80. Ploj), Flakus Bosilj, Čermak, Prša (od 71. Kim), Đerlek (od 87. Jauk), Kadrić.

Rumena kartona: Kuzmanović; Prša.
Rdeči karton: /.

Dogajanje v Celju v živo:

Konec srečanja v Celju. Aluminij je premagal branilce naslova z 1:0 in se povzpel na osmo mesto. Celjani so kar trikrat zadeli okvir vrat, večkrat streljali na gol tekmeca (14:7 - v okvir vrat 7:6), a niso znali premagati vratarja Kidričanov. Tako se izbranci Jirija Jarošika še naprej nahajajo v veliki rezultatski krizi, Aluminij pa si je močno dvignil možnosti za obstanek.

93. minuta: globoko v sodnikovem podaljšku so gostitelji zapravili še eno priložnost za izenačenje. Mićo Kuzmanović je z roba kazenskega prostora namučil Luko Janžekovića, a je vratar Aluminija mojstrsko ubranil strel in preprečil gostiteljem, da bi osvojili vsaj točko. 

81. minuta: Celjani so bili blizu izenačenja. Obramba Kidričanov je pozabila na Jona Šporna, ki pa je z dokaj ugodnega položaja z glavo poslal žogo mimo vrat. Ostaja pri tesnem vodstvu Aluminija.

73. minuta: v protinapadu se je Aluminiju ponudila nova priložnost za zadetek, a je rezervist Tonći Mujan zgrešil cilj in meril mimo vrat.

Gooooool! 0:1! 60. minuta. Pritisk Aluminija je obrodil sadove. Pred vrati Celja se je znašel neoviran Haris Kadrić in s strelom z glavo zatresel celjsko mrežo. Kidričani so povedli, branilci državnega naslova pa so se znašli v hudih težavah, saj jim grozi padec na deveto mesto. Podajo je prispeval 18-letni David Flakus Bosilj. Kadrić je dosegel drugi zadetek v tej sezoni, obeh se je razveselil na tekmah proti Celju.

Zadetek Harisa Kadrića:

59. minuta: pritisk Kidričanov se je začel s priložnostjo Davida Flakusa Bosilja, ko je vodstvo Aluminija s požrtvovalno potezo preprečil branilec Žan Zaletel, le pol minute pozneje pa je okvir vrat Celja zatresel Emir Azemović. Ni manjkalo veliko, pa bi Aluminij povedel.

Vratnica Emira Azemovića:

Priložnost Flakusa Bosilja:

56. minuta: gostiteljem je znova ponagajala sreča. Filip Dangubić je prodiral po levi strani in streljal. Žogi je spremenil smer Renato Pantalon, končala pa je v vratnici. Napadalec Celja je posumil, da je branilec Aluminija pri tem igral z roko, a sodnik ni dosodil ničesar. Ostaja 0:0.

Vratnica Filipa Dangubića:

53. minuta: kakšna smola za Celjane! Amadej Brecl je skušal podati v osrčje kazenskega prostora, a se je žoga po bloku kidriškega branilca odbila v prečko.

Prečka Amadeja Brecla:

Začetek drugega polčasa, trenerja med premorom nista menjala.

Konec prvega polčasa. Uvodnih 45 minut obračuna za osmo mesto se je končalo brez zadetkov. Celjani prevladujejo v strelih na gol s 4:1 (2:1 v okvir vrat), a še niso spravili žoge izza hrbta vratarja Aluminija.

45. minuta: nogometaš Celja Jure Matjašič je zapretil nekdanjemu soigralcu Luki Janžekoviću, a strel z roba kazenskega prostora ni bil preveč nevaren. Ostaja pri začetnem rezultatu 0:0, Matjašič pa še čaka na prvi zadetek v dresu NK Celje.

38. minuta: v kazenskem prostoru branilcev državnega naslova je ob kapetanu Celja Žanu Zaletelu padel Roko Prša. Hrvaški nogometaš je pogledoval proti sodniku Slavku Vinčiću, ki pa je le zamahnil z roko in pustil, da se igra nadaljuje.

Padec Roka Prše:

31. minuta: Celjani so se odločili za prvo menjavo. Igrišče je predčasno zapustil Bradley Martis, ki je v 3. minuti nastreljal okvir vrat Kidričanov. V igro je prišel reprezentant Bosne in Hercegovine Advan Kadušić.

28. minuta: zdaj je bilo vroče v kazenskem prostoru gostiteljev. Gašperju Pečniku se je ponudila priložnost za strel proti vratom, a dobro postavljeni domači vratar Metod Jurhar ni imel težjega dela. 

Priložnost Gašperja Pečnika:

3. minuta: kakšen začetek dvoboja! Mladi Nizozemec Bradley Martis je poslal "predložek" z leve strani, nato pa je žoga skoraj že premagala vratarja Aluminija Luko Janžekovića. Zadišalo je po atraktivnem zadetku, a je nato žoga zadela vratnico. Tako je ostalo pri začetnem rezultatu.

Vratnica Bradleyja Martisa:

Začetek dvoboja v Celju.

Kdo bo začel dvoboj od prve minute pri gostiteljih? Trener Jiri Jarošik se je odločil:

S katero začetno enajsterico bo začel dvoboj Aluminij? Trener Oskar Drobne je izbral naslednjih 11 kandidatov:

Začelo se bo v knežjem mestu. Celjani, ki v tej sezoni branijo naslov, še vedno trepetajo za obstanek. Danes jih čaka velik izziv. Pomerili se bodo z neposrednim tekmecem in skušali popraviti slabši vtis, ki jih spremlja že celotno leto 2021. Tisti, ki bo zmagal, si bo zagotovil tri dragocene točke prednosti pred devetim mestom, ki pelje v pogosto zelo nepredvidljive dodatne kvalifikacije.

Aluminij danes gostuje v knežjem mestu. | Foto: Grega Valančič / Sportida Aluminij danes gostuje v knežjem mestu. Foto: Grega Valančič / Sportida

Aktualni prvaki so na zadnjih petih srečanjih dosegli le en zadetek, trener Jiri Jarošik pa opozarja varovance, da morajo biti v zaključni tretjini igrišča bolj umirjeni na žogi. "Potrebujemo dober prehod in kakovostno zadnjo postajo," izpostavlja Čeh, ki bo lahko spet računal na Maja Roriča, poseben motiv pa bosta imela Matic Vrbanec in Jure Matjašič, saj se bosta pomerila z nekdanjimi soigralci iz Kidričevega.

Šumari so v zadnjem nastopu prekrižali načrte Mariboru, ostali so neporaženi (0:0), junak srečanja pa je postal vratar Luka Janžeković, ki je ubranil strel z bele točke Marcosu Tavaresu. Trener Oskar Drobne na stadionu Z'dežele ne bo mogel računati na kaznovana Nemanjo Jakšića in Klemna Bolho. Ko so Kidričani nazadnje gostovali v Celju, so doživeli polom. Izgubili so z 0:4, dva zadetka je dosegel Ivan Božić, Aluminij je vodil še Slobodan Grubor, Celjane pa Dušan Kosić. Ko sta se tekmeca nazadnje pomerila v Kidričevem, bilo je 20. februarja letos, je Aluminij že vodil Drobne …

Ne spreglejte