Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 4. 2021,
19.39

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Torek, 20. 4. 2021, 19.39

3 leta

Poročilo s tekme Maribor : Domžale

Domžale po podvigu v Mariboru: Ne superligi, da trem točkam! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Nogometaši Maribora so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:3 (0:3).

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021
Sportal Olimpija ušla na +7, Gorica še upa #video

Maribor : Domžale 1:3 (0:3)

Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Ponis, Bensa, Černe.
Strelci: 0:1 Šoštarič Karič (29.), 0:2 Jakupović (38.), 0:3 Ibričić (44./11 m), 1:3 Martinović (72.).

Maribor: Jug, Milec, Martinović, Uskoković, Guerrico (od 25. Klinar), Vrhovec (od 46. Cretu), Dervišević, Kotnik (od 46. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 46. Repas), Matko (od 68. Tavares), Mlakar.
Domžale: Mulalić, Žinič, Klemenčič, Vuklišević, Karić Šoštarič, Pišek, Husmani (od 77. Markuš), Svetlin (od 68. Käit), Ibričić (od 89. Urbančič), Jakupović, Kolobarić (od 77. Podlogar).

Rumeni kartoni: Dervišević, Milec, Tavares; Ibričić, Mulalić, Žinič.
Rdeči karton: /.

Simon Rožman je v Ljudskem vrtu kot trener Maribora pričakal svojo nekdanjo ekipo, ki jo je vodil med septembroma 2016 in 2019. Sicer pa sta zadnji dve tekmi med tekmecema postregli kar s 13 zadetki, tako da so bila pričakovanja pred novim obračunom velika, kar zadeva gole.

Svoj del naloge so opravili Domžalčani, ki so že v prvem polčasu prišli do dovolj visoke prednosti za 11. zmago, s katero so se utrdili na četrtem mestu. Maribor ostaja drugi, a mu Olimpija lahko v sredo pobegne že za sedem točk, če bo doma premagala Koper.

Domžalčani so obenem tekmo izkoristili tudi za izraz nestrinjanja z ustanovitvijo nove superlige evropskih klubskih velikanov - "Solidarnost, enotnost, nogomet za vse" pa je bil napis, ki je krasil njihove majice pred začetkom obračuna.

Domžalčani v prvem polčasu do 3:0

Gosti, pri katerih so manjkali Slobodan Vuk, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stankovič, so prvi na tekmi zagrozili, ko je v četrti minuti Dario Kolobarić prodrl v kazenski prostor, streljal malce z leve, Ažbe Jug pa je bil dobro postavljen.

Še lepšo priložnost so v enajsti minuti zapravili Mariborčani, ki so igrali brez Aleksa Pihlerja, Nemanje Mitrovića, Gregorja Bajdeta in Ivana Sušaka, vrnil pa se je Aljoša Matko, ki je bil tudi glavni protagonist prve resne mariborske akcije, ko je sam stekel proti Ajdinu Mulaliću, na koncu pa žogo poslal malce mimo vratnice.

Tri zaporedne izjemne obrambe Ajdina Mulalića:

Domžalski vratar pa je bil glavni junak v 20. minuti, ko so domači nogometaši štirikrat zapovrstjo streljali, predvsem iz bližine, Mulalić pa se ni pustil premagati.

Zato pa so v 29. minuti zadeli Domžalčani, po kotu, ki ga je izvedel Senijad Ibričić na levi strani, je pred golom najvišje skočil Sven Šoštarič Karič in z glavo matiral Juga. V 34. minuti je še enkrat poskusil Kolobarić, takrat je Jug dobro posredoval.

Toda v 38. minuti je mariborski vratar znova pobiral žogo iz svoje mreže. Kolobarić je prodrl po levi strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je Arnel Jakupović učinkovito dokončal akcijo za 2:0.

Zadetek Arnela Jakupovića za 2:0:

Le malce zatem je na drugi strani iz bližine poskusil Matko, znova pa je Mulalić dobro posredoval. V 44. minuti pa nov šok za Mariborčane. Martin Milec je zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ibričić za 3:0.

Maribor le do častnega zadetka

Simon Rožman je v prvi tekmi v Ljudskem vrtu kot trener Maribora doživel poraz. | Foto: NK Maribor Simon Rožman je v prvi tekmi v Ljudskem vrtu kot trener Maribora doživel poraz. Foto: NK Maribor Rožman je takoj na začetku drugega polčasa opravil tri menjave, a to ni posebej pomagalo pri iskanju preobrata. Maribor je bil pričakovano več pri žogi, a bolj ali manj povsem nenevaren.

So pa v 64. minuti znova zagrozile Domžale, znova je streljal Jakupović, toda Jug se takrat ni pustil premagati. V 72. minuti je nekaj upanja domačim vlil Ilija Martinović, ko je po kotu z glavo znižal zaostanek na 1:3. Malce pozneje je zgrešil Jan Mlakar, slednjemu pa je nov poskus v 86. minuti obranil Mulalić.

Maribor bo v 30. krogu v soboto gostoval pri Bravu, Domžale pa bodo gostile Celje.

Dogajanje v Mariboru v živo:

Konec dvoboja v Mariboru. Domžale so osvojile Ljudski vrt, vijolicam pa zadale hud udarec v boju za državni naslov, saj jim lahko Olimpija z zmago v sredo proti Kopru pobegne že na sedem točk prednosti. Rumena družina je vse tri zadetke dosegla v prvem polčasu, med vratnicama pa je blestel Ajdin Mulalić. Maribor je večkrat streljal na gol (18:10, od tega 8:7 v okvir vrat), a mu lahko to predstavlja le slabo tolažbo, saj so ostali praznih rok. Simon Rožman je tako na prvi domači tekmi kot trener Maribora doživel neuspeh, po dvoboju pa je priznal, da bo potrebno v igri popraviti še ogromno stvari.

Domžalčani so po sladki zmagi sporočili: Ne superligi, da trem točkam!

87. minuta: Jan Mlakar je še enkrat ogrozil domžalska vrata, a je bil znova na mestu Ajdin Mulalić. Njegov trener Janez Strajnar danes praznuje okrogli 50. rojstni dan, tako da mu lahko varovanec čestita na najlepši način. Z izjemno predstavo in odmevno zmago Domžal, še kako pomembno v boju za Evropo. 

79. minuta: Maribor išče pot do drugega zadetka. Rudi Požeg Vancaš je z leve strani podal Janu Mlakarju, ki pa ni bil pretirano natančen, ampak poslal žogo konkretno mimo vrat.

Goooool! 1:3! 72. minuta. Maribor je zmanjšal zaostanek Domžalčanov na 1:3. Kot je izvajal Amir Dervišević, v skoku je bil najvišji Ilija Martinović in premagal danes izjemnega Ajdina Mulalića. Zadetek je Mariborčanom dal vetra, saj so odločno prekinili še po drugi gol. Trener Simon Rožman je tako na drugi tekmi le dočakal prvi zadetek njegovih "vijoličnih" varovancev.

Zadetek Ilije Martinovića:

64. minuta: Maribor si še ni ustvaril večje priložnosti v drugem polčasu, gostje pa so vrata Ažbeta Juga prvič ogrozili v 64. minuti. Strelec drugega zadetka za Domžale je streljal neposredno v čuvaja mreže Maribora, ki je zlahka ukrotil strel, tako da ostaja pri visokem vodstvu gostov s 3:0. 

Začetek drugega polčasa. Novopečeni trener Maribora Simon Rožman se je na začetku drugega polčasa odločil za trojno menjavo. Namesto Andreja Kotnika, Roka Kronavetra in Blaža Vrhovca so v igro vstopili Rudi Požeg Vancaš, Alexandru Cretu in Jan Repas.

Konec prvega polčasa. Domžalčani odhajajo na počitek zelo dobre volje. Vodijo s 3:0, Mariborčani pa ne skrivajo razočaranja. "To je razpad sistema," je po koncu prvega dela povedal povratnik Martin Milec.

Gooooool! 0:3! 44. minuta. Kdo bi si mislil! Domžalčani so še povečali prednost. Z bele točke, na katero je pokazal sodnik Roberto Ponis po prekršku Martina Milca nad Tilnom Klemenčičem, je zadel v polno Senijad Ibričić. To je njegov peti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Senijada Ibričića:

Goooool! 0:2! 38. minuta. Domžalčani so obdobje, v katerem so boljši tekmec, kronali z novim zadetkom. Po dinamični akciji, kombinirala sta Janez Pišek in Dario Kolobarić, je prvi strelec Domžal lepo zaposlil Arnela Jakupovića, ki je z neposredne bližine premagal nemočnega Ažbeta Juga in popeljal goste v vodstvo z 2:0! Jakupović je dosegel peti zadetek v tej sezoni. Le minuto za tem se je lepa priložnost za zadetek ponudila tudi napadalcu Maribora Aljoši Matku, a se je z izjemno obrambo izkazal Ajdin Mulalić.

Zadetek Arnela Jakupovića:

34. minuta: nova priložnost za goste iz Domžal. Dario Kolobarić je namučil vratarja Ažbeta Juga, ki je s skrajnimi močmi preprečil podvojitev prednosti gostov.

Priložnost Daria Kolobarića:

Goooool! 0:1! 29. minuta. Domžalčani so prešli v vodstvo. Kapetan Senijad Ibričić je izvajal kot, poslal predložek pred mariborska vrata, kjer je bil najvišji v skoku Sven Karić Šoštarič in popeljal rumeno družino v vodstvo! Nekdanji nogometaš Maribora je dosegel tretji zadetek v tej sezoni. Se bo ponovila zgodovina in bo v nadaljevanju srečanja padlo še ogromno zadetkov? 

Zadetek Svena Karića Šoštariča:

25. minuta: težave za stratega Maribora Simona Rožmana, ki je moral prvo menjavo koristiti že po 25 minutah. Namesto poškodovanega Guerrica je v igro vstopil Denis Klinar.

20. minuta: vratar Domžal Ajdin Mulalić je zablestel v polnem sijaju. V nekaj sekundah je ubranil kar tri nevarne strele Mariborčanov. Drug za drugim so ga skušali premagati Jan Mlakar, Rok Kronaveter in ilija Martinović, a je Mulalić začaral rumeno mrežo. Po izjemnih obrambah si je zaradi protesta pri sodniku, hotel mu je dopovedati, da je bil nad njim storjen prekršek, prejel rumeni karton.

Izjemne zaporedne obrambe Ajdina Mulalića:

18. minuta: mladi reprezentant Tamar Svetlin je s strelom po sredini vrat ogrel dlani mariborskega vratarja Ažbeta Juga.

11. minuta: velika priložnost za Maribor. Rok Kronaveter je izvrstno zaposlil Aljošo Matka, ki je po desni strani stekel proti domžalskemu kazenskemu prostoru, nato pa za malo zgrešil cilj. Žogo je poslal mimo vrat, ostaja pri začetnem rezultatu.

Priložnost Aljoše Matka:

8. minuta: mariborska klop je skočila na noge, ko je kapetan Domžal Senijad Ibričić v neposredni bližini s komolcem udaril v obraz Blaža Vrhovca in ga pokosil na tla. Sodnik Roberto Ponis je nekdanjemu reprezentantu BiH pokazal rumeni karton.

4. minuta: najboljši strelec Domžal Dario Kolobarić je prodrl po levi strani, streljal v bližnji kot mariborskih vrat, a je vratar gostiteljev Ažbe Jug prebral njegovo namero in z nogo ubranil strel. Ostaja 0:0.

Začetek obračuna v Mariboru.

Ob 17.15 se bosta v drugi današnji tekmi 29. kroga pomerila Maribor in Domžale. Strateg vijolic Simon Rožman je razkril začetno enajsterico. Prvič po prometni nesreči bo barve Maribora branil Aljoša Matko, v konici napada Maribora bo Jan Mlakar.

S kakšno postavo bodo gostovanje v Ljudskem vrtu začeli Domžalčani? Trener Dejan Djuranović se je odločil za:

Prvoligaška karavana se bo iz Celja odpravila v Maribor. Vijolice bodo ob 17.15 pričakale Domžale. Studijski del na Planet 2 se bo začel že ob 17. uri, strokovni komentator bo Kliton Bozgo, v ospredju dogajanja pa bo Simon Rožman. Novopečeni trener Maribora bo debitiral v novi vlogi v Ljudskem vrtu in iskal pot do prve zmage. Usoda je hotela, da jo bo iskal proti nekdanjemu klubu, pri katerem ne manjka nekdanjih varovancev in sodelavcev.

Trener rumene družine Dejan Djuranović je tako vlogo Rožmanovega pomočnika pri Domžalah opravljal dve sezoni in pol (na 117 tekmah), branilec Tilen Klemenčič pa je pod njegovim vodstvom igral tako v Domžalah kot tudi v Celju. "Ostali smo prijatelji. Spoštujemo drug drugega, potem pa je najslajše odigrati dobro tekmo in premagati prijatelja, kolega, s katerim si nekaj ustvaril," sporoča trener Domžal Djuranović, ki ima prelepe spomine na Maribor, saj je z njim osvajal številne lovorike, z njim pa zaigral tudi v ligi prvakov.

Danes bo tako skušal zagreniti življenje nekdanjemu "šefu" na domžalski klopi, s katerim je ostal v dobrih odnosih tudi Klemenčič. Po tekmi bi lahko šli skupaj na pijačo. Kdo pa jo bo plačal? "Upam, da jo bodo oni nam, ker bomo zmagali," se je nasmejal nekdanji Rožmanov varovanec v dveh slovenskih klubih. "Ogromno igralcev je bilo priključenih v to ekipo pod mojim vodstvom, a so to njihove stvari. Kar se mene tiče, gre za posebno tekmo, ker je prva v Ljudskem vrtu," se veseli prvenca v novi vlogi na stadionu pod Kalvarijo. Danes ne bo mogel računati na Aleksa Pihlerja, ki zaradi prejetega udarca v Kidričevem ne bo še nekaj dni treniral.

 

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Aluminij pahnil Celjane na rob obupa #video

Ne spreglejte