Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 4. 2021,
17.05

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Christos Rovas Antonio Azinović Žan Karničnik Dino Stančić NK Mura NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 21. 4. 2021, 17.05

2 leti, 12 mesecev

Poročilo s tekme Tabor : Mura

Pestro v Sežani, Tabor v osmo vendarle okusil slast zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NŠ Mura NK Tabor Sežana | Tabor je slavil s 3:1. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Tabor je slavil s 3:1.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Muro s 3:1 (1:1).

NK Olimpija : NK Koper, prva liga, april 2021
Sportal Olimpija ušla na +7, Gorica še upa #video

Za nogometaše Mure je bila Sežana eno od najljubših gostovanj. Na Krasu Prekmurci niso izgubili že 21 let, pred tokratno tekmo so bili neporaženi na 11 zaporednih prvenstvenih ali pokalnih tekmah. A serija se je zdaj končala, končala pa se je tudi serija Tabora, ta pred tem na domačem igrišču ni zmagal na zadnjih petih tekmah. Velik vpliv na to je imela izključitev Murinega branilca Dragana Lovrića, to se je zgodilo v tretji minuti drugega dela.

Muraši, ki so pred tekmo v Sežani trikrat zapored remizirali, so se zavedali priložnosti, da se drugouvrščenemu Mariboru z zmago lahko približajo na vsega točko. Tekmo so začeli napadalno, Luka Bobičanec je zapravil prvo priložnost. Hrvat v dresu Mure je akcijo svoje ekipe končal tudi v 16. minuti, ko je zadel Klemna Nemaniča, toda na žalost domačih se je žoga odbila do Žana Karničnika na desno stran kazenskega prostora, ta pa je ob nespretnem posredovanju vratarja Jana Koprivca Muro popeljal v vodstvo.

Sežanci so hitro odgovorili. Že pet minut pozneje so izenačili, potem ko je Aldair lepo preigraval na levi strani, poslal žogo v sredino, točno na glavo Dinu Stančiću, ki je žogo s strelom od tal poslal v mrežo.

Do odmora je bila nato igra enakovredna, nekoliko nevarnejši so bili gostitelji, Antonio Azinović je v 30. minuti po kotu streljal z glavo. Nevarno v kazenskem prostoru gostov je bilo tudi deset minut pozneje, a so se domači takrat preveč zapletali in niso prišli do pravega strela.

Tabor je v osmem poskusu vendarle ugnal Muro. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tabor je v osmem poskusu vendarle ugnal Muro. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mura ostala z deseterico, Tabor zagospodaril

V 48. minuti so gosti ostali brez Dragana Lovrića, ta si je zaradi prekrška prislužil drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče. Zato pa so imeli srečo s sodniško odločitvijo deset minut pozneje, ko je Stančić spet z glavo dosegel gol, a so sodniki ocenili, da je pred tem podajalcu Leonu Severju žoga ušla zunaj igrišča.

Sever se je v 67. minuti odločil za prodor ter strel od daleč, žoga je zletela čez gol, v 73. minuti ga je posnemal Antoine Makoumbou.

Sežančani so imeli ob številčni tudi terensko premoč, vendar posebej nevarni niso bili, v 79. minuti pa so vendarle prišli do vodstva. Karničnik je v kazenskem prostoru spotaknil Kristosa Rovasa, ki je le malo pred tem vstopil na igrišče, Grk pa je kar sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

To pa še ni bilo vse, kar zahteva gole, domači so do konca dosegli še en gol, po kotu je bil v kazenskem prostoru spet najvišji Azinović, v primerjavi s prvo priložnostjo je bil njegov strel z glavo bolj natančen.

V naslednjem krogu bo Mura gostila Olimpijo, CB Tabor Sežana pa bo gostoval pri Aluminiju.

Tabor Sežana : Mura 3:1 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Kajtazović, Pospeh, Vojska

Strelci: 0:1 Karničnik (16.), 1:1 Stančić (21.), 2:1 Rovas (80., 11-m), 3:1 Azinović (86.)

Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Ristić, Briški, Grobry (od 71. Krivičić), Makoumbou, Salkić, Sever (od 78., Ndzengue), Stančić (od 78. Rovas), Aldair (od 82. Tolić)

Mura: Obradović, Kous, Gorenc, Lovrić, Šturm, Horvat (od 84. Žižek), Kouter (od 84. Ouro), Karničnik, Bobičanec (od 90. T. Cipot), Pucko (od 63. Klepač), Maruša (od 63. K. Cipot)

Rumeni kartoni: Azinović, Briški, Krivičić; Lovrić, Karničnik, Šturm
Rdeč karton: Lovrić (48.)

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Sežani, kjer so domači slavili s 3:1.

GOOOL! Zmago Tabora je v 86. minuti z golom po podaji iz kota z glavo potrdil Antonio Azinović.

Video: gol Azinovića:

GOOOL! Tabor je z bele pike znova prišel do vodstva. V kazenskem prostoru Mure je strelec zadetka Karničnik podrl Rovasa, sodnik Nejc Kajtazović pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je v 80. minuti uspešno izvedel Christos Rovas, ki je v igro vstopil le dve minuti pred tem.

Video: gol Rovasa:

58. minuta: Tabor je zatresel mrežo Mure, a je sodnik gol razveljavil. Po podaji Leona Severja je z glavo zadel Stančić, a je sodnik ocenil, da je žoga pred podajo strelca prvega zadetka s celotnim obsegom ušla čez avt črto. Ostaja 1:1.

Video: razveljavljen zadetek Tabora:

Se je sodnik odločil pravilno, ko je razveljavil zadetek?

  • Da
    26,32 %
    10 glasov
  • Ne
    68,42 %
    26 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    5,26 %
    2 glasov
Oddanih 38 glasov

49. minuta: udarec za Muro, ki bo tekmo nadaljevala z deseterico. Drugi rumeni karton je zaradi prekrška nad Stančićem prejel Dragan Lovrić, ki je tako predčasno končal srečanje.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Sežani. Po obeh zadetkih je tempo igre nekoliko padel.

GOOOL! Ekspresna vrnitev Tabora na domačih tleh! Po predložku Aldairja je z glavo mrežo Mure v 21. minuti zatresel Dino Stančić.

Video: gol Stančića:

GOOOL! Po precej zaspanem začetku v Sežani je padel prvi zadetek. Po strelu Luke Bobičanca je do odbite žoge v kazenskem prostoru prišel Žan Karničnik, ta je v 16. minuti z močnim strelom premagal vratarja Tabora Jana Koprivca.

Video: gol Karničnika:

Začetek tekme v Sežani.

Koga sta trenerja obeh uvrstila v začetni postavi?

🔴⚫ | Začetnih XI proti NŠ Mura. Klop: Rener, Hlad, Tolić, Krivičić, Ovsenek, Rovas, Stare, Ndzengue,...

Objavil/a NK TABOR Sežana dne Sreda, 21. april 2021

📝| 𝐙𝐀𝐂̌𝐄𝐓𝐍𝐈𝐇 𝐗𝐈 ⚫️⚪️ #čarnobejli #mismomura #PLTS

Objavil/a Nogometna šola MURA dne Sreda, 21. april 2021

Pred tekmo:

Danes se bosta najprej predstavila Tabor in Mura. Dvoboj se bo na stadionu Rajko Štolfa začel ob 15. uri. Trenerski novinec, 51-letni Hrvat Sabit Šljivo, ki prihaja iz Rovinja, bo lovil prvo zmago in poskušal nadaljevati zelo dober izkupiček predhodnikov na domačih tekmah na Krasu. V prejšnjem krogu je ostal brez točk na Bonifiki (0:1), zdaj pa ga čaka nov zahteven izpit, saj prihaja v goste Mura, ki še ni rekla zadnje v boju za naslov prvaka. Pri domačih bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal Denis Kouao, se pa v ekipo vračata Erik Salkić in Mihael Briški.

Prekmurci se bodo na eno od najbolj oddaljenih gostovanj v Sloveniji odpravili brez kaznovanega Staniše Mandića, ki bo počival na treh tekmah, manjkal bo tudi Matic Maruško. Zadnji dve tekmi omenjenih tekmecev sta se končali brez zadetkov, Tabor pa v sedmih medsebojnih srečanjih v 1. SNL sploh še ni izkusil slasti zmage. Izbranci Anteja Šimundže so na zadnjih petih srečanjih prejeli le en zadetek. 

 

Ne spreglejte