Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2020,
19.50

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 18. 6. 2020, 19.50

3 leta, 10 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

V nekaj minutah iz pekla do raja. Poglejte, kaj je uspelo Derviševiću! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

13

NK Triglav NK Maribor | Maribor je v zadnjih minutah strl odpor hrabrega Triglava, ki je dolgo vodil, nato pa ostal praznih rok. | Foto Grega Valančič / Sportida

Maribor je v zadnjih minutah strl odpor hrabrega Triglava, ki je dolgo vodil, nato pa ostal praznih rok.

Foto: Grega Valančič / Sportida

V zadnji tekmi 28. kroga Prve Lige Telekom je Maribor pred 500 gledalci v Kranju s 3:1 ugnal Triglav, ki je vodil do 83. minute, nato pa so Štajerci stopili na plin in vknjižili novo zmago. Ob novih treh točkah so se večnemu rivalu Olimpiji približali le na točko zaostanka. Zmaji so namreč v sredo v Stožicah doživeli pravi polom, s kar 5:0 jih je razbil mestni tekmec Bravo.

Sportal Tavares vesel kot otrok: Top, top, top! #video

Krog se je v četrtek sklenil z obračunom v Kranju, ki si ga je prvič po prekinitvi zaradi koronavirusa lahko ogledalo tudi dobrih 300 navijačev. V prvem polčasu nismo videli zadetkov, zato pa se je tekma razživela v drugem. Prvi do zadeli domači. Zadetek je dosegel Kristjan Arh Česen, ki so izkoristil hudo napako domače obrambe in slabo postavljenega vratarja Kenana Pirića, in žogo potisnil v prazno mrežo.

Izjemen zadetek Amirja Derviševića:

Triglavani so vodili do 78. minute, nato pa je na spektakularen način za izenačenje poskrbel Amir Dervišević, ki je zadel neposredno iz kota, za popoln preobrat pa sta se v naslednjih nekaj minuta med strelce vpisala še Luka Zahović in Marcos Tavares.

Maribor je po preobratu prišel do tretje zaporedne zmage in se prebil na drugo mesto lestvice, ima le točko zaostanka za vodilno Olimpijo in točko prednosti pred Celjem. Triglav, ki ni zmagal že šest tekem, ostaja predzadnji.

Polom Olimpije, Bravo plesal v Stožicah

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je po porazu proti Celju odpustil Safeta Hadžića in očitno naredil več škode kot koristi. Njegovega odhoda slačilnica ni najbolje preživela in sledila je katastrofa. Olimpija je po napotkih dozdajšnjega Hadžićevega pomočnika Nikice Milenkovića v prvem polčasu delovala povsem raztreseno, odlični varovanci Dejana Grabića pa so kot za stavo polnili domačo mrežo.

Že v prvih 25 minutah je Bravo zabil štiri zadetke in odločil srečanje. Z dvema zadetkoma sta blestela Roko Baturina in Aljoša Matko, ki je v 90. minuti poskrbel, da je v Stožicah odjeknila tudi petarda.

Bravo Olimpija
Sportal Bravo, Bravo! Olimpija, sedi, cvek. #video

Začetek velikega poloma Olimpije:

Razigrani Bravo je tako lahko hitro vpisal peto zaporedno zmago in se utrdil na šestem mestu, Olimpija pa je kljub sedmemu porazu zadržala prvo mesto na lestvici.

Sportal Zvezdnik Olimpije razočaran: Še pionirji bi odigrali boljše #video

"Hadžićevo slovo se nas je zelo dotaknilo. Treba se bo pogovoriti in zbrati. Trenutni položaj ne prinaša nič dobrega," je po polomu dejal Milenković in posredno s prstom pokazal na svojega predsednika.

Se strinjate z zamenjavo Safeta Hadžića?

  • Da.
    4,93 %
    200 glasov
  • Ne
    91,57 %
    3714 glasov
  • Odgovor bo dal čas.
    3,50 %
    142 glasov
Oddanih 4056 glasov
Ante Vukušić
Sportal V Evropi samo štirje klubi z več enajstmetrovkami od Olimpije

Domžalčani skoraj zapravili nemogoče

Nogometaši Domžal so v Velenju končno dosegli prvo prvenstveno zmago v letu 2020. V derbiju začelja so ugnali zadnjeuvrščeni Rudar, ki je tako še naprej brez zmage v tej sezoni. Domžalčani so v Velenju že vodili s 3:0, na koncu pa morali celo trepetati za popoln izkupiček.

Mrežo Rudarja je prvi načel Matic Fink:

Zmaga Domžalčanov pomeni uspešen - vsaj rezultatski - debi Dejana Djuranovića, ki je na njihovi klopi med tednom zamenjal Andreja Razdrha. Rumeni so zdaj vsaj začasno prehiteli Triglav in skočili na osmo mesto.

Senijad Ibričić Domžale
Sportal Oražem o (pre)starih Domžalah: Kritike so upravičene

Sežančani so si oddahnili, črna serija Aluminija se nadaljuje

Na prvi sredini tekmi je bilo vroče v Kidričevem. Tako Aluminij kot Tabor sta bila še brez točke na tekmah po koronski krizi. Črni niz so prekinili Kraševci, ki so znali kaznovati novi napaki domače obrambe in prvič v sezoni ugnati Kidričane. Tabor se je z deveto zmago utrdil na sedmem mestu, Aluminij pa po devetem porazu, tretjem zapovrstjo, ostaja peti. Omenimo še, da so Kidričani v pokoronskem obdobju izpadli tudi iz pokala.

Lep zadetek Maria Babića:

Mura navdušila, utišala Celjane in osrečila Olimpijo

Luka Šušnjara je v odlični formi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Šušnjara je v odlični formi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura, ki je dosegla še tretjo prvenstveno zmago na tretji tekmi po koncu pandemije koronavirusa, vmes pa se uvrstila še v finale pokala, je bila v torek v Fazaneriji pred očmi selektorja Matjaža Keka od prve do zadnje minute boljši nasprotnik. Že v 10. minuti jo je v vodstvo popeljal Luka Šušnjara, a so potem Celjani z golom mladega branilca Advana Kadušića v 24. minuti poravnali izid na 1:1. Po golu še enega mladega nogometaša Kevina Žižka ob koncu zelo razburljivega prvega dela tekme je Mura na odmor odšla z vodstvom z 2:1, ki ga do konca tekme ni več izpustila iz rok.

Že na začetku drugega dela igre je z 11 metrov Luka Bobičanec zadel za vodstvo s 3:1 in, kot se je izkazalo ob koncu tekme, poskrbel za nove tri točke. Do zadnjega sodnikovega žvižga je na igrišču gospodarila le Mura, imela na voljo še nekaj priložnosti, tudi enajstmetrovko, a je višji poraz gostov z nekaj odličnimi obrambami preprečil vratar Matjaž Rozman. Celjani so izgubili po štirih zmagah, ki so jih nanizali v zadnjih štirih tekmah, in sploh prvič po dolgem nizu neporaženosti, ki je trajal devet tekem.

Sportal Mura razveselila največjo navijačico #video

Ažbe Jug
Sportal Bogatinov pripeljal v Maribor vratarja, ki je bil pred leti na voljo za 45 milijonov evrov

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog:

Torek:
Mura : Celje 3:1 (2:1)
Šušnjara 10., Žižek 39., Bobičanec 48./11-m; Kadušić 24.

Sreda:
Aluminij : Tabor 0:2 (0:0)
Babić 71., Stančić 80.

Rudar : Domžale 2:3 (0:1)
Panadić 63., Jovanović 89.; Fink 8., Ibričić 53., Podlogar 63.

Olimpija : Bravo 0:5 (0:4)
Matko 13., 90., Baturina 18., 32., Kramarič 25.

Četrtek:
Triglav : Maribor 1:3 (0:0)
Arh Česen 53.; Dervišević 78., Zahović 83., Tavares 85.

 

Lestvica:

Najboljši strelci:

18  Dario Vizinger (Celje), Ante Vukušić (Olimpija)
14 − Mitja Lotrič (Celje)
12 − Rok Kronaveter (Maribor), Predrag Sikimić (Tabor/Domžale)
11 − Luka Bobičanec (Mura), Amadej Maroša (Mura)
 9 − Ivan Božić (Celje), Endri Čekiči (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale), Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), Aljoša Matko (Bravo), Luka Menalo (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
 8 − Roko Baturina (Bravo), Mihael Klepač (Aluminij), Luka Šušnjara (Mura), Slobodan Vuk (Domžale),
... 

Video povzetki tekem:

Triglav : Maribor 1:3

Olimpija : Bravo 0:5

Rudar : Domžale 2:3

Aluminij : Tabor Sežana 0:2

Mura : Celje 3:1

Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Triglav : Maribor (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Olimpija : Bravo (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Mura : Celje (foto Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23
Ne spreglejte