Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2020,
20.10

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Triglav

Četrtek, 18. 6. 2020, 20.10

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Maribor

Maribor v Kranju skočil za ovratnik Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Nogometaši kranjskega Triglava so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:0).

NK Triglav NK Maribor
Sportal V nekaj minutah iz pekla do raja. Poglejte, kaj je uspelo Derviševiću! #video

Obračun med Triglavom in Mariborom je bil prvi v slovenski ligi po prekinitvi zaradi novega koronavirusa, ki so si ga ogledali tudi navijači. Kranjčani so pred tekmo sprostili 335 vstopnic, a spodbuda domačih privržencev ni zalegla.

Maribor je po preobratu prišel do tretje zaporedne zmage in se prebil na drugo mesto lestvice, ima le točko zaostanka za vodilno Olimpijo in točko prednosti pred Celjem. Triglav, ki je vodil še v 78. minuti in v tej sezoni že dvakrat zmagal v Ljudskem vrtu, pa je brez zmage že šest tekem in ostaja predzadnji.

Domači so tekmo začeli brez kaznovanega branilca Milana Milanovića, gosti so pogrešali poškodovana Mitjo Vilerja in Martina Milca, vrnil pa se je Rudi Požeg Vancaš.

Fotogalerija s tekme Triglav : Maribor (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Toda ekipi v sicer dokaj enakovrednem boju navzočim dolgo nista ponudili kakšnega pravega užitka, priložnosti praktično ni bilo vse do 37. minuti, ko je po dolgi podaji Alexandruja Cretuja sam v protinapad stekel Luka Zahović, a se je na koncu po njegovem strelu izkazal domači čuvaj mreže Jalen Arko.

Vrhunci dvoboja v Kranju:

V 44. minuti pa so tudi domači navijači videli priložnost svojih ljubljencev, v glavni vlogi pa sta bila sinova slovitega Marca Wilmotsa. Marten Wilmots je izvedel prosti strel z desne strani, pred vrati pa je iz bližine zgrešil Reno Wilmots.

V drugem polčasu je v 51. minuti nevarno zagrozil Denis Klinar, ki je z več kot 20 metrov z močnim strelom zadel vratnico. Že v 53. minuti pa so domači povedli. Marten Wilmots je izvedel prosti strel, žogo je poslal proti levi vratnici, kjer je bil Kristjan Arh-Česen in z nogo žogo preusmeril v mrežo.

NK Triglav NK Maribor | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

V 65. minuti so imeli domači novo priložnost, s prostega strela z desne strani je sprožil Berat Beciri, izkazal pa se je Kenan Pirić. Na drugi strani je znova dobro posredoval tudi Arko po strelu Alexandruja Cretuja v 71. minuti. Dve minuti pozneje je Nemanja Mitrović zadel z glavo, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu domačih.

Le malce zatem je Arko dobro zaprl prostor po strelu Zahovića iz bližine, a v 78. minuti so Štajerci le izenačili, in sicer se je med strelce vpisal Amir Dervišević, ki je zadel neposredno iz desnega kota, čeprav je žogo z glavo še poskušal neuspešno izbiti Gašper Udovič.

Video: mojstrovina Derviševića:

Že v 83. minuti so gosti poskrbeli za preobrat, po podaji v prazen prostor je Zahović stekel proti vratom domačih in rutinirano zadel za 2:1 in svoj deveti gol v sezoni. V 85. minuti je po Zahovičevi podaji s sedmih metrov zadel še Marcos Tavares in dokončno odločil tekmo.

Kranjčani bodo v 29. krogu v nedeljo gostili Aluminij, Mariborčani pa Velenjčane.

Triglav : Maribor 1:3 (0:0)

Športni center, gledalcev 335, sodniki: Mertik, Vukan in Vidali.

Strelci: 1:0 Arh-Česen (53.), 1:1 Dervišević (78.), 1:2 Zahović (83.), 1:3 Tavares (85.).

Triglav: Arko, Arh-Česen, R. Wilmots (od 88. Šalja), Kumer, M. Wilmots (od 77. Janković), Udovič, (od 88. Mlakar) Gliha, Mertelj, Rogelj, Ćerimagić, Beciri (od 72. Majcen).

Maribor: Pirić, Klinar (od 69. Pihler), Rajčević, Mitrović, Kolmanič, Vrhovec (od 58. Dervišević), Cretu, Kronaveter (od 76. Tavares), Mešanović (od 76. Kotnik), Požeg Vancaš (od 58. Santos), Zahović.

Rumeni kartoni: M. Wilmots; Kolmanič, Rajčević, Kronaveter.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kranju:

KONEC TEKME V KRANJU!

85. minuta: GOOOL! 1:3! Triglav je v izgubljenem položaju. Po podaji Zahovića je v polno zadel še veteran Marcos Tavares. Omenimo še, da je trener Štajercev Jakirović med 58. in 76. minuto opravil kar pet menjav, osvežitev pa je prinesla rezultat.

Video: kapetan Tavares je postavil piko na i:

83. minuta: GOOOL! 1:2! Maribor je v petih minutah iz zaostanka prišel do vodstva. Za 2:1 je v vlogi največjih mojstrov poskrbel Luka Zahović. Lepo ga je zaposlil rezervist dos Santos, Zahović pa je njegovo podajo izkoristil.

Video: Maribor je hitro prešel tudi v vodstvo:

78. minuta: GOOOL! 1:1! Maribor je izenačil na 1:1. In to na kakšen način. Amir Dervišević je Triglav šokiral neposredno iz kota. Izjemen zadetek.

Video: mojstrovina Derviševića:

73. minuta: Maribor je zatresel mrežo, a sodniki so bili mnenja, da je šlo za prepovedan položaj. Ob nadaljevanju akcije po kotu je Dervišević s podajo našel Nemanja Mitrovića, ki je z glavo poslal žogo v mrežo, a od zadetka ni bilo nič. Bilo je tesno.

Video: razveljavljen zadetek Maribora:

64. minuta: Novo rumeno opozorilo za Mariborčane. Tega je spet izsilil Udovič, ki je ga je tokrat sklatil Aleksandar Rajčević. S prostega strela je neposredno na gol Maribora udaril Berat Bečiri, a je bil Pirić tokrat dovolj priseben in žogo odbil v kot. 

58. minuta: Trener Maribora je hitro reagiral in opravil dvojno menjavo. Zelenico sta zapustila Blaž Vrhovec in Rudi Požeg Vancaš, vstopila pa sta Amir Dervišević in Felipe dos Santos.

53. minuta: GOOOL! 1:0! Medtem ko se je okvir Triglava še tresel, so orli udarili in opraskali goste. Po lepi podaji Wilmotsa je povsem sam Kristjan Arh Česen brez težav premagal Kenana Pirića, ki je povsem brez potrebe zapustil golovo črto in izpadel kot pravi začetnik. Branilec orlov je žogo potisnil v prazno mrežo.

Video: zadetek Triglava za 1:0:

51. minuta: VELIKA PRILOŽNOST ZA MARIBOR! Maribor postaja vse nevarnejši. To dokazuje tudi projektil Denisa Klinarja. Branilec Maribora je kot iz topa udaril iz velike razdalje in stresel desno vratnico triglavskega gola.

Video: bomba Denisa Klinarja:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

44. minuta: VELIKA PRILOŽNOST ZA TRIGLAV! V glavnih vlogah sta bila brata Wilmots. S prostega udarca je v kazenskih prostor Mariborčanov oster predložek poslal Marten, njegov brat Reno pa je z odličnega položaja žogo po "štopersko" poslal mimo vrat Maribora. Vijolični so si lahko oddahnili.

Video: akcija bratov Wilmots in veliko sreče za Maribor:

37. minuta: VELIKA PRILOŽNOST ZA MARIBOR: Triglavski zanki za lovljenje v prepovedan položaj se je po odlični globinski podaji Alexandruja Cretuja izmuznil Luka Zahović, ki je sam stekel proti vratom domačih ter sprožil, z odlično obrambo pa se je izkazal vratar domačih Jalen Arko in žogo odbil v kot.

Video: poskus Zahovića in lepa obramba Arka:

30. minuta: Tudi po pol ure igre je bilo v Kranju vse mirno. Maribor je več pri žogo, a kranjski orli čvrsto stojijo in mariborskem napadalcem ne pustijo veliko prostora.

22. minuta: Do zdaj v Kranju nismo videli še prav nič omembe vrednega. Morda le to, da smo videli rumeni karton. Zaradi prekrška nad Gašperjem Udovičem ga je prejel Žan Kolmanič, zamenjava za poškodovanega Mitjo Vilerja.

ZAČETEK TEKME V KRANJU!

Pred tekmo:

V zadnjem dvoboju 28. kroga se bosta udarila Triglav in Maribor. Gostovanje branilcev državnega naslova, ki pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića uspešno preskakujejo ovire, tako da so se približali Olimpiji, bo lahko na kranjskem stadionu spremljalo 500 ljudi, kar bo Prvo ligo Telekom Slovenije navdalo z optimizmom, da bi lahko bile okoliščine vedno bolj v korist gledalcem.

Gorenjski orli, ki jih čaka krčevit boj za obstanek, ne morejo računati na kaznovanega srbskega branilca Milana Milanovića. Vijolice namreč niso pozabile tekme s Triglavom. Kranjčani so jih v tej sezoni dvakrat premagali v Ljudskem vrtu in načeli samozavest tedanjih Milaničevih izbrancev.

Zdaj jih vodi hrvaški strateg, ki želi zadržati stoodstotni izkupiček, s katerim bi obdržal stik z najboljšimi. "Če bomo šli na igrišče s takšno energijo kot proti Aluminiju, bi se lahko spet veselili," razmišlja Jakirović, ki bo lahko v ekipo uvrstil tudi povratnika Rudija Požega Vancaša, znova pa tudi izkoristil številne kakovostne menjave, saj ponavadi na klopi sedi kar nekaj igralcev, ki bi jih marsikateri tekmec takoj uvrstil v začetno enajsterico. Zaradi poškodbe kolena na položaju levega bočnega igralca ne bo občasnega kapetana Mitje Vilerja.

Začetni postavi:

Ne spreglejte