Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2020,
22.52

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Bravo

Sreda, 17. 6. 2020, 22.52

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Bravo

Najprej odhod Hadžića, zdaj pa še to: v Stožicah odjeknila petarda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
NK Olimpija NK bravo | Bravo se je znesel nad medlo Olimpijo, ki ji odhod Safeta Hadžića očitno ni godil. | Foto Grega Valančič/Sportida

Bravo se je znesel nad medlo Olimpijo, ki ji odhod Safeta Hadžića očitno ni godil.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti mestnemu tekmecu Bravu z 0:5 (0:4).

NK Triglav NK Maribor
Sportal V nekaj minutah iz pekla do raja. Poglejte, kaj je uspelo Derviševiću! #video

Olimpija je po slovesu Safeta Hadžića tokrat igrala po napotkih Nikice Milenkovića. Toda ekipa, ki naj bi v četrtek dobila novega stratega, je tokrat v prvem polčasu delovala povsem raztreseno. Ob odsotnosti kaznovanega Anteja Vukušića jih je letos še neporažena ekipa Dejana Grabića že v prvih 25 minutah povsem razbila in jim zabila štiri zadetke.

Vrhunci dvoboja:

Razigrani Bravo je tako lahko hitro vpisal peto zaporedno zmago in se utrdil na šestem mestu, Olimpija pa je kljub sedmemu porazu zdržala prvo mesto na lestvici, a druga zaporedna ničla je zagotovo skrb za ljubljanske navijače.

Še preden sta ekipi izvedli kakšno nevarnejšo akcijo, si je prepono poškodoval Eric Boakye. Hitro je bilo jasno, da ne bo mogel nadaljevati, a domačim ni uspelo pravočasno v igro poslati Jana Andrejašiča. Prekinitve igre namreč ni bilo, kar je številno močnejši Bravo izkoristil. Z leve strani je podal Almin Kurtović, pred golom pa je bil najspretnejši Aljoša Matko.

Toda rumeni iz Šiške so hitro zadeli tudi ob enakem številu igralcev. V 18. minuti je Aljoša Matko po lepi podaji Sandija Ogrinca vtekel v kazenski prostor, oddal žogo na svojo levo do Roka Baturine, ki je zadel za 2:0. V 20. minuti pa so zagrozili tudi domači, Stefan Savić pa je iz ugodnega položaja iz bližine žogo poslal čez vrata.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto Grega Valančič/ Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Česar niso izkoristili zeleno-beli, pa so napadalno zelo konkretni rumeni v 22. minuti. Spet je zadel Baturina, in sicer z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. Baturina je na osmih tekmah v slovenski ligi dosegel že osmi gol. Vidmar je malce zatem ustavil poskus Martina Kramariča, a je slednji že v 25. minuti - po podaji Baturine - znova prerešetal neprepoznavno obrambo Olimpije in zadel že za 4:0, kar je bil tudi izid polčasa.

V drugem polčasu je Andrejašič v 49. minuti sprožil od daleč, zadel Romana Bezjaka, žoga pa je za malo zletela mimo vrat. Olimpija je v tem delu igre pokazala drugačen obraz, a so gosti, ki so se razumljivo osredotočali na protinapade, dobro zapirali dohode v nevarne cone. V 71. je sicer Bezjak že obšel Igorja Vekića, a mu je pri strelu nato spodrsnilo.

V 77. minuti je nevarno od daleč sprožil Stefan Savić, Vekić pa je s konicami prstov toliko spremenil smer žogi, da je ta zadela prečko. V 86. minuti pa je še Bezjaku strel obranil Vekić z novo dobro reakcijo, slednji pa je nato ustavil še poskus Harisa Kadrića. V 90. minuti pa je piko na i visoki zmagi Brava postavil Aljoša Matko s svojim drugim golom na tekmi.

Olimpija bo v 29. krogu v nedeljo gostovala v Domžalah, Bravo pa bo dan prej gostil Muro.

Olimpija : Bravo 0:5 (0:4)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Pospeh in Mikača.

Strelci: 0:1 A. Matko (13.), 0:2 Baturina (18.), 0:3 Baturina (22.), 0:4 Kramarič (25.), 0:5 A. Matko (90.).

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Boakye (od 13. Andrejašič), Bagnack, Jurčević (od 46. Pavlović), Tomić, Ostrc, Savić, Menalo (od 64. Kadrić), Čekiči (od 46. Elšnik), Bezjak.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj (od 69. Abdurahimi), Agboyi, A. Matko (od 90. Kancilija), Kramarič, Ogrinec, Nukić, Baturina (od 82. Kirm).

Rumena kartona: Samardžić; Trontelj.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Stožicah:

KONEC TEKME!

90. minuta: GOOOL! 0:5! Olimpija ga ni mogla dati, zato pa je še enega Bravo in poskrbel za petardo! Za piko na i je še enim zadetkom poskrbel Aljoša Matko!

Video: Boooom v Stožicah je počila petarda:

77. minuta: Ko ne gre, ne gre. Olimpija je blizu vsaj častnega zadetka, a za zdaj ne bo nič iz tega. Stefan Savić je lepo sprožil, a je Igor Vekić s konicami prstov žogo zbil v prečko in preprečil zadetek.

Video: izjemna obramba Vekića:

71. minuta: Bravo v drugem polčasu le čaka Olimpijo, ki zdaj več pri žogi, a zadetke ne more in ne more dati. Niti iz takih položajev. Poglejte si, kaj je zgrešil Roman Bezjak:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA! Bravo je v prvem polčasu razbil medlo Olimpijo, ki je nazadnje doma ob polčasu izgubljala 0:4 pred davnimi  65 leti. Leta 1955 je Olimpijo ponižala Trešnjevka iz Zagreba.

25. minuta: GOOOL! 0:4! Igra se dobrih 25 minuta, ne semaforju pa piše 4:0. Mrežo Olimpije je zatresel tudi Martin Kramarič, ki pri Bravu igra kot posojen nogometaš Maribor. Obramba Olimpije se je poigravala, zato je žogo brez težav ukradel Baturina in lepo našel vtekajočega Kramariča, ki mu ni bilo težko zadeti. 

Video: še četrti zadetek Brava:

22. minuta: GOOOL! 0:3! Noro. Bravo se ne ustavlja. Še enkrat je zadel hrvaški napadalec Baturina, ki je dosegel že svoj osmi zadetek prvenstvu. Hrvat je k Bravu prišel konec februarja. V Ljubljani igra kot posojen igralec druge ekipe Dinamo Zagreb.

Video: Baturina povišal na 3:0:

18. minuta: GOOOL! 0:2! Kaj se dogaja v Stožicah! Bravo je v nekaj minutah zadel še enkrat. Če smo prej pisali, da je šlo za lepo akcijo, je bila ta še lepša. Šlo je za bliskovit protinapad, žogo je potekala iz prve od noge do noge, akcijo pa je po dvojni podati z Matkom zadel Roko Baturina.

Video: še lepša akcija in 2:0:

12. minuta: GOOOL! 0:1! Bravo vodi v Stožicah! Akcijo je z globinsko podajo na bok začel, Sandi Ogrinec,  žogo je lepo sprejel Almin Kurtovičć in lepo zaposlil Aljošo Matka, ki je lepo zadel za 1:0.

Video: lepa akcija in 1:0:

ZAČETEK TEKME!

Pred tekmo:

Olimpija bo v mestnem obračunu pričakala Bravo, v zmajevem gnezdu pa je pred gostovanjem sosedov iz Šiške nemirno.

Nepričakovan domač poraz proti Celjanom, na katerem so nogometaši Olimpije parali živce navijačem s številnimi zapravljenimi priložnostmi, je s stolčka odnesel Safeta Hadžića.

Odšel je ljubljenec občinstva in se v čustvenem nagovoru "s cmokom v grlu" poslovil od navijačev. Ljubljanski klub še izbira njegovega naslednika, med kandidati prevladujejo tujci, do nadaljnjega pa bo ekipo vodil Hadžićev pomočnik Nikica Milenković. Iz ljubljanskega kluba so nam sporočili, da novi trener danes še ne bo predstavljen javnosti, v sredo pa bo zmaje proti Bravu vodil Hrvat Milenković.

Zeleno-beli bodo proti Šiškarjem pogrešali prvega strelca Anteja Vukušića, gostje pa se odpravljajo v Stožice z udarno postavo, ki v letu 2020 prinaša odlične rezultate. Bravo sploh še ni izgubil, na lestvici pa se je povzdignil na šesto mesto, kjer ima pred devetouvrščenimi Domžalami že sedem točk prednosti. Branilci Olimpije, na igrišče se vrača Macky Bagnack, bi lahko imeli ogromno dela z razigranim mladim Hrvatom Rokom Baturino, ki je na sedmih tekmah dosegel že šest zadetkov in je najboljši strelec spomladanskega dela.

Trener Dejan Grabić ima veliko priložnost, da končno osvoji točko proti klubu, katerega dres je nosil pred leti. Bravo je v tej sezoni trikrat zapored izgubil proti zeleno-belim, zdaj pa se odpravlja na gostovanje ravno v trenutku, ko je vodilni klub izpostavljen ogromnemu pritisku. Zlasti vodstvo, ki se je lotilo menjave trenerja v najbolj občutljivem delu sezone, ki prinaša zelo zgoščen urnik.

Začetni postavi:

Ne spreglejte