Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2018,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

zlati globusi TV Telekoma Slovenije priporočila DKino TViN HBO film televizija TV-serija Gary Oldman Saoirse Ronan Oprah Winfrey Guillermo del Toro Frances McDormand

Petek, 12. 1. 2018, 15.00

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Črni globusi in zlata Oprah #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
TV-priporočila: Zlati globusi 2018

75. podelitev zlatih globusov so zaznamovale ženske, črna oblačila in navdihujoč zahvalni govor morebitne prve predsednice ZDA Oprah Winfrey. Preverite, v katerih serijah in filmih si jo boste lahko že nocoj ogledali, na malih zaslonih pa smo izsledili še nekatere druge odmevnejše nagrajence večera.



Frances McDormand – najboljša igralka v drami (Trije plakati pred mestom)

Frances McDormand si bo z glavno vlogo v Treh plakatih pred mestom – drami o žalujoči materi, ki išče pravico za svojo brutalno umorjeno hčer – skoraj gotovo prislužila drugega oskarja.

Prvega je prejela leta 1997 za glavno vlogo noseče policistke v trilerju Fargo, ki sta ga režirala Ethan Coen in njen mož Joel Coen. Štiri leta pozneje je bila nominirana še za stransko vlogo v komični drami Skoraj popularni, naslovna vloga v miniseriji Olive Kitteridge ji je prinesla emmyja, cenjena igralka pa se je odlično znašla tudi v zvezdniški zasedbi komedije Kraljestvo vzhajajoče lune.

Fotogalerija
1 / 4
Fargo │ V torek, 16. 1., ob 21.40 na Kino.*
Skoraj popularni │ V nedeljo, 7. 1., ob 18.25 na TV 1000.*
Kraljestvo vzhajajoče lune │ Film je na voljo v videoteki DKino.
Miniserija Olive Kitteridge je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Saoirse Ronan – najboljša igralka v komediji ali muzikalu (Lady Bird)

Komaj 23-letna Saoirse Ronan je bila že dvakrat nominirana za oskarja. Prvič se je za kipec potegovala pri rosnih 13 letih s stransko vlogo v zgodovinski drami Pokora, pred tremi leti pa je ta uspeh ponovila z glavno vlogo v zgodovinski romanci Brooklyn.

V akcijskem trilerju Hanna je dokazala, da ji ležijo tudi akcijske vloge, za vlogo vampirske hčere Gemme Arterton v grozljivki Neila Jordana Byzantium pa se je mlada igralka naučila igrati zapleteno Beethovnovo klavirsko sonato op. 2, št. 15.

Fotogalerija
1 / 4
Brooklyn │ V četrtek, 18. 1., ob 22. uri na Planet PLUS.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.
Pokora │ V petek, 12. 1., ob 18.30 in v soboto, 13. 1., ob 22.15 na TV 1000.*
Hanna │ V soboto, 13. 1., ob 1.05 na HBO in ob 22. uri na Kino.*
Byzantium │ Film je na voljo v videoteki DKino.

Gary Oldman – najboljši igralec v drami (Najtemnejša ura)

Kar težko je verjeti, da Gary Oldman, ki je v biografskem filmu Najtemnejša ura upodobil Winstona Churchilla, pred tem še nikoli ni bil nominiran za zlati globus, za oskarja pa se je do zdaj potegoval samo enkrat, in sicer z glavno vlogo v vohunskem filmu Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun.

Slab izkupiček je v veliki meri posledica njegovih izjav, s katerimi je zagovarjal Mela Gibsona in za katere se je pozneje javno opravičil, bolj malo pa nam pove o njegovih igralskih sposobnostih.

Lik skorumpiranega policista, ki ga je igral v trilerju Leon, številni uvrščajo med najboljše filmske zlikovce vseh časov. V Hanibalu je igral iznakaženega Masonona Vergerja, edino preživelo žrtev Hannibala Lecterja, v trilogiji Vitez teme se je preizkusil v vlogi poštenega policista Jamesa Gordona, mlajše generacije pa ga bodo prepoznale po vlogi Siriusa Blacka v franšizi Harry Potter.

Fotogalerija
1 / 4
Harry Potter in jetnik iz Azkabana │ Film je na voljo v videoteki DKino.
Leon │ V nedeljo, 14. 1., ob 15.45 na CineStar TV Action & Thriller.
Trilogija Vitez teme je na voljo v videoteki DKino.
Hanibal │ Film je na voljo v videoteki DKino.

Guillermo del Toro – najboljša režija (Oblika vode)

Mehiški režiser Guillermo del Toro je na dobri poti, da bo za Obliko vode, temačno fantazijsko romanco o ljubezni med gluhonemo čistilko in podvodnim bitjem, prejel svojega prvega oskarja.

Velika hollywoodska projekta letošnjega prejemnika zlatega globusa za najboljšo režijo Guillerma del Tora: Ognjeni obroč in Škrlatni vrh. | Foto: Velika hollywoodska projekta letošnjega prejemnika zlatega globusa za najboljšo režijo Guillerma del Tora: Ognjeni obroč in Škrlatni vrh.

Za to nagrado se je že potegoval z izvirnim scenarijem za špansko govorečo mojstrovino Favnov labirint. Te na malih zaslonih žal nismo zasledili, zato pa si lahko na njih ogledate dva njegova hollywoodska projekta, ki se lahko s Favnovim labirintom primerjata vsaj v slogu, če že ne po vsebini: akcijsko-fantazijski spektakel Ognjeni obroč in gotsko romanco Škrlatni vrh.

Filma Ognjeni obroč in Škrlatni vrh si lahko ogledate v videoteki DKino.


Najboljša drama: Trije plakati pred mestom

Med filmskimi dramami je največ zlatih globusov, štiri, prejel film irskega ustvarjalca Martina McDonagha Trije plakati pred mestom. Ta je slavil v kategoriji najboljše drame, igralke v drami, scenarija (McDonagh) in stranske moške vloge (Sam Rockwell).

Film bo na redni spored slovenskih kinematografov prispel 6. februarja, še prej pa si lahko doma ogledate McDonaghovo črno komedijo Sedem psihopatov in shih tzu, v kateri igrata letošnji prejemnik zlatega globusa Rockwell in Colin Farrell – prejemnik zlatega globusa za najboljšo vlogo v McDonaghovem odličnem prvencu, črni komediji Morilca na kolektivca.

Režiser zmagovalne drame Trije plakati pred mestom Martin McDonagh je režiral črno komedijo Sedem psihopatov in shih tzu, njegov brat John Michael McDonagh pa komični triler Policist, v katerem igra tudi Katarina Čas. | Foto: Režiser zmagovalne drame Trije plakati pred mestom Martin McDonagh je režiral črno komedijo Sedem psihopatov in shih tzu, njegov brat John Michael McDonagh pa komični triler Policist, v katerem igra tudi Katarina Čas.

Priporočamo vam tudi ogled komičnega trilerja Policist, ki ga je režiral Martinov brat John Michael McDonagh in v katerem igra tudi Katarina Čas. Ta vam bo pokazal, da ima družina McDonagh talent v krvi.

Sedem psihopatov in shih tzu │ Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Policist │ Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Najboljša miniserija ali TV-film: Majhne laži (Big Little Lies)

TV-priporočila: Zlati globusi 2018 | Foto:

V televizijski konkurenci je največ zlatih globusov, štiri, prejela miniserija Majhne laži.

Subverzivna črna komedija programa HBO spremlja tri matere prvošolcev (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley), ženske, katerih navidezno popolno življenje iztiri do skrajne točke, kjer bi se lahko zgodil umor.

Kidmanova je slavila v kategoriji najboljše igralke v miniseriji ali filmu, Alexander Skarsgård in Laura Dern pa sta se razveselila nagrad za najboljši stranski vlogi v miniseriji ali TV-filmu.

Miniserija Majhne lažije na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Najboljša dramska TV-serija: Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)

TV-priporočila: Zlati globusi 2018 | Foto:

Serija Deklina zgodba spremlja žensko (Elisabeth Moss), ki je v bližnji prihodnosti prisiljena živeti kot priležnica v fundamentalistični teokratski diktaturi Gileadu, nekoč imenovanem ZDA. Kot ena od zadnjih plodnih žensk pripada kasti, prisiljenih v spolno suženjstvo v zadnjem obupanem poskusu režima, da bi vnovič poselili svet.

Deklina zgodba je v konkurenci dramskih TV-serij med drugim premagala Igro prestolov, Mossova pa je prejela zlati globus za najboljšo igralko v dramski TV-seriji.

Prva sezona serije je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Oprah Winfrey – nagrada Cecila B. DeMilla za posebne dosežke

Kraljice malih ekranov in letošnje prejemnice častnega zlatega globusa Oprah Winfrey verjetno ni treba posebej predstavljati.

Prvi temnopolti ameriški milijarderki je preboj uspel s stransko vlogo v Spelbergovi drami Barva škrlata (1985). Čeprav je bila Oprah zanjo nominirana za oskarja, se je pozneje le redko pojavila v filmih.

TV-priporočila: Zlati globusi 2008 | Foto:

V TV-filmu Nesmrtno življenje Henriette Lacks (fotografija zgoraj) je igrala hčerko revne temnopolte matere iz Baltimora, ki je leta 1951 pri 31 umrla za rakom, njene rakaste celice pa so pozneje uporabili za medicinske raziskave, ki so vodile do revolucionarnih zdravstvenih odkritij.

V zgodovinski drami Leeja Danielsa pa je Oprah upodobila ženo temnopoltega strežnika (Forest Whitaker), ki je med letoma 1957 in 1986 v Beli hiši služil kar osmim ameriškim predsednikom.

Glede na njen odmeven govor se lahko zgodi, da bo čez tri leta v Beli hiši služili njej.

Nesmrtno življenje Henriette Lacks │ Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.
Batler │Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Filmi, ki so se letos potegovali za zlate globuse in si jih že lahko ogledate v videoteki DKino:

Dunkirk – nominacije za najboljšo dramo, najboljšo režijo in najboljšo izvirno filmsko glasbo.


Zbeži! (Get Out) – nominaciji za najboljšo komedijo ali muzikal in najboljšega igralca v komediji ali muzikalu.


Mali šef (The Boss Baby) – nominacija za najboljši animiran celovečerec.


Na malih zaslonih smo poiskali tudi vsebine, v katerih igra letošnji prejemnik zlatega globusa za najboljšega igralca v komediji James Franco, a smo se po obtožbah o njegovem spolnem nadlegovanju, o katerih je podrobno poročal Los Angeles Times, odločili, da teh ne bomo vključili v TV-priporočila.

Na družbenih omrežjih so se pojavile kritike tudi na račun Garyja Oldmana. Tega je njegova nekdanja žena Donya Fiorentino obtožila, da jo je leta 2001 fizično napadel pred njunima otrokoma, medtem ko je poskušala poklicati policijo, a ni nikoli vložila obtožnice. Goldman je dogodek zanikal, sodnik pa je pozneje igralcu dodelil tudi skrbništvo nad obema otrokoma.




Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Kino 219 DA
CineStar TV Action & Thriller 224 NE
TV 1000 218 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte