Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2017,
14.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija film romantična drama Julie Walters Jim Broadbent Domhnall Gleeson Emory Cohen Saoirse Ronan John Crowley Brooklyn Telekom Slovenije DKino

Sreda, 14. 6. 2017, 14.56

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Brooklyn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brooklyn

Po hvaljenem romanu Colma Tóibína posneta ljubezenska drama o irskem dekletu, ki je razpeto med dvema moškima in dvema celinama. Nominacija za oskarja za najboljši film leta, glavno igralko in prirejen scenarij!

Velika Britanija, Kanada, Irska, Belgija/2015/107 min.
Režija: John Crowley
Igrajo: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, Julie Walters, Fiona Glascott
Žanr: Romantična drama
Ocena IMDb: 7,5/10

Irska v 50. letih 20. stoletja. Mlada Eilis pograbi priložnost za pot v Ameriko. V Brooklynu najde povsem nov svet, se zaposli v glamurozni veleblagovnici in spozna prisrčnega Tonyja, s katerim se na skrivaj poroči.

Ko se je zaradi družinske tragedije primorana vrniti na Irsko, se znajde soočena s presunljivo izbiro med dvema moškima in dvema državama ter med dolžnostjo in pravo ljubeznijo.


"Če so vam všeč zgodovinske romance, tega filma ne smete zamuditi." Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Brooklyn.)


V videoteki DKino si oglejte tudi: Igra oponašanja (The Imitation Game)


Brooklyn | Foto:


Zanimivosti:

• Za oskarja nominiran scenarij Nicka Hornbyja, avtorja hvaljenih romanov Zvestoba do groba in Vse o fantu, temelji na leta 2009 izdanem istoimenskem romanu irskega pisatelja Colma Tóibína. Tega so pri britanskem tedniku The Observer uvrstili med 10 najboljših zgodovinskih romanov vseh časov.

• Čeprav so irsko igralko Saoirse Ronan od vsega začetka omenjali kot glavno kandidatko za vlogo Eilis, so producenti sprva menili, da je igralka zanjo premlada. Vlogo so zato dodelili Rooney Mari (Carol), ker pa se je začetek produkcije filma za več let zavlekel, je Eilis nazadnje vendarle odigrala Ronanova.

• Ronanova se je z vlogo potegovala za 51 uglednih filmskih nagrad. Novico o tem, da je nominirana za zlati globus, je izvedela v dublinskem salonu, kjer so ji delali manikiro. Igralka je bila nad nominacijo tako navdušena, da je vsem v salonu častila šampanjec.

• Naglas glavne junakinje se razlikuje od dublinskega naglasa, ki ga v resničnem življenju uporablja Ronanova.

Julie Walters (Billy Elliot) je bila velika ljubiteljica knjižne predloge, še preden so ji ponudili vlogo v filmu. Roman jo je celo spodbudil, da je prvič obiskala Brooklyn.

• Film so premierno prikazali na festivalu Sundance, tamkajšnje občinstvo pa je ustvarjalce nagradilo s stoječimi ovacijami.


Napovednik filma Brooklyn:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte