Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
18.55

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

18

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 12. 5. 2019, 18.55

4 leta, 11 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 32. KROG

Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

18

Triglav Celje | Celjani so se s prepričljivo zmago v oblačnem Kranju vrnili na četrto mesto. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Celjani so se s prepričljivo zmago v oblačnem Kranju vrnili na četrto mesto.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nogometaši Celja so v zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh nadigrali Triglav s 3:0. Olimpija je v večnem derbiju v Ljudskem vrtu zadala Mariboru boleč poraz (3:0) in preprečila vijolicam, da bi si zagotovili naslov že štiri kroge pred koncem sezone. Mura je osvojila Krško, tudi ona je zmagala s 3:0, v petek sta kot edina v tem krogu prednost domačega igrišča izkoristila Domžale in velenjski Rudar.

V sklepnem dejanju 32. kroga je Celje v gosteh kar s 3:0 odpihnilo Triglav. Tako se je že tretja prvoligaška tekma zapored v Sloveniji končala z zmago 3:0 za goste. Grofje so se z novimi tremi točkami vrnili na četrto mesto, ki vodi v Evropi, Triglav pa se je znašel v težavah, saj ima pred predzadnjo Gorico zgolj dve točki prednosti. Za Celjane, ki so nastopili brez poškodovanega Rudija Požega Vancaša, so zadeli v polno Dario Vizinger, Žan Zaletel (njegov prvenec v prvi ligi) in Nino Pungaršek.

Olimpija pokvarila mariborsko zabavo

Večni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je v živo spremljalo 12 tisoč gledalcev, med njimi pa ni bilo predsednika Olimpije Milana Mandarića, bi že lahko prinesel Mariboru 15. državno krono. Vijolice niso izkoristile prve zaključne žogice. Naletele so na razigrane Ljubljančane, ki so po krstnem zadetku 19-letnega Harisa Kadrića povsem nadigrali gostitelje in si do konca prvega polčasa priigrali prednost treh zadetkov. V polno sta zadela še Rok Kronaveter, ki je s 16. zadetkom poskočil na samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev tekmovanja, končni rezultat pa je dosegel Endri Cekici.

Krstni zadetek Kadrića za Olimpijo:

Tako so izbranci Safeta Hadžića, ki je po tekmi vseeno Mariboru že čestital za naslov, čeprav si ga vijolice še niso zagotovile, pokvarili vnaprej pripravljeno zabavo v Ljudskem vrtu. Športni direktor Zlatko Zahović se je po dvoboju opravičil navijačem za skromno igro, na tekmi pa ni manjkalo dosti, da bi ga eden izmed razočaranih navijačev zadel z baklo.

Sportal Po boleči klofuti se je oglasil tudi Zahović #video
Sportal Kronavetru je bilo v Mariboru žal #video
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je prišlo do poloma proti Olimpiji #video
Sportal Hadžić po veličastni zmagi Olimpije ostal skromen in čestital Mariboru za naslov #video
Sportal Evropski rekorder Olimpije užival, ko je Mariboru pokvaril slavje #video

Olimpija se je največjemu tekmecu štiri kroge pred koncem približala na osem točk zaostanka, zmaga zmajev pa je še toliko bolj dragocena, saj branilci naslova zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso mogli računati na številne člane najmočnejše enajsterice. Kot zadnji je s seznama kandidatov odpadel Tomislav Tomić, ki mu je preteklo zdravniško spričevalo. Med vratnicama Olimpije je blestel Nejc Vidmar, pri Mariborčanih pa je še višji poraz preprečil Kenan Pirić, ki ga je čakalo ogromno dela.

Bojan Prašnikar o zmagi Olimpije v Mariboru:

Bi moral Safet Hadžić ostati trener Olimpije tudi po koncu sezone 2018/19?

  • Da.
    93,68 %
    711 glasov
  • Ne.
    6,32 %
    48 glasov
Oddanih 759 glasov
Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor

Mura poskočila na četrto mesto

Črno-beli so na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Krškem zmagali kar s 3:0. Med strelce se je vpisal tudi Rok Sirk in se s 15. zadetkom v tej sezoni pridružil stanovskima kolegoma na vrhu najboljših strelcev tekmovanja.

Zadetek Roka Sirka v Krškem:

Krčani so se z novim porazom še bolj oddaljili od morebitnega čudežnega obstanka v prvi ligi, dodatne težave pa predstavlja tudi zavrnjena tekmovalna licenca za prihodnjo sezono za igranje v 1. SNL. Mura je s tekmo več na četrtem mestu prehitela Celjane in se odkrito spogleduje z Evropo.

Kobiljar ni dočakal le prvega

Če je prvi polčas dvoboja v Velenju ponudil uspavanko, občinstvo pa je dočakalo le eno resnejšo priložnost, so knapi v nadaljevanju zaigrali veliko bolje in povsem nadigrali goste iz Kidričevega. Sarajevčan Rijad Kobiljar, ki se je pred prihodom v Velenju neuspešno dokazoval pri Olimpiji, je dočakal strelski prvenec za knape.

Strelski prvenec Rijada Kobiljarja v Sloveniji:

Ni se ustavil le pri enem zadetku, ampak mrežo Luke Janžekovića zatresel kar dvakrat. Končni rezultat je postavil Žiga Škoflek, ki je z 12 zadetki eden najboljših strelcev tekmovanja, gostje pa po dveh izključitvah, rdeči karton sta prejela Luka Koblar in Kruno Ivančić, niso mogli resneje ogroziti vrat Rudarja. Velenjčani so vedno bližje obstanku, Kidričani pa vedno bolj oddaljeni od mest, ki peljejo v Evropo.  

Sportal Izbor SPINS XI: ogromna prevlada NK Maribor v Sloveniji #video

Rezervist Vuk spravil Gorico v hude težave

Domžalčani so se z zmago nad Gorico utrdili na tretjem mestu. | Foto: Vid Ponikvar Domžalčani so se z zmago nad Gorico utrdili na tretjem mestu. Foto: Vid Ponikvar Uvodna tekma 32. kroga je bila odigrana v petek v Domžalah. Sprva je bolje kazalo gostom iz Nove Gorice, ki so po zaslugi Andrije Filipovića, Hrvat je dosegel osmi zadetek v tej sezoni, dobili prvi polčas z 1:0. V nadaljevanju je članski reprezentant Adam Gnezda Čerin hitro izenačil na 1:1, nato pa so rumeni pritisk pred vrati gostov kronali v zadnji minuti, ko je rezervist Slobodan Vuk izkoristil podajo kapetana Senijada Ibričića in postavil končni rezultat 2:1.

Domžalčani so se utrdili na tretjem mestu, ki zagotavlja preboj v Evropo, Novogoričani pa ostajajo na nehvaležnem predzadnjem mestu, ki pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi.

Sportal Kdo ima najboljšega navijača? Glasujte! #video

 

Najboljši strelci:

16 - Rok Kronaveter (Olimpija) 
15 - Luka Majcen (Triglav), Rok Sirk (Mura)  
14 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
13 - Luka Zahović (Maribor)
12 - Jan Mlakar (Maribor), Žiga Škoflek (Rudar)
11 - Shamar Nicholson (Domžale), Milan Tučić (Rudar)
10 - Senijad Ibričić (Domžale), Andres Vombergar (Olimpija) 
- Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija), Francesco Tahiraj (Aluminij), Marcos Tavares (Maribor)
- Andrija Filipović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Mitja Lotrič (Celje) 
...

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Triglav : Celje 0:3 (fotograf Peter Podobnik/Sportida):

Fotogalerija
1 / 54

Maribor : Olimpija 0:3 (fotograf Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 56

Domžale : Gorica 2:1 (fotograf Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 21

Vrhunci s tekme:

Triglav : Celje 0:3

Maribor : Olimpija 0:3

Krško : Mura 0:3

Rudar : Aluminij 3:0

Domžale : Gorica 2:1

 

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte