Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2019,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Domžale

Petek, 10. 5. 2019, 19.25

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Gorica

Preobrat Domžal v zadnji minuti, po katerem Gorici pošteno gori pod nogami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Domžale Gorica | Grega Sorčan je bil v drugem polčas dvakrat premagan in ostal brez točk v Domžalah. | Foto Vid Ponikvar

Grega Sorčan je bil v drugem polčas dvakrat premagan in ostal brez točk v Domžalah.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal so v Prvi ligi Telekom Slovenije v 32. krogu doma premagali Gorico z 2:1 (0:1). Domžalčani so v boju za mesta, ki prinašajo evropske tekme za naslednjo sezono, prišli do pomembnih treh točk, mednarodne tekme so si praktično že zagotovili v samem zaključku dvoboja, v katerem so Novogoričani, po vodstvu v prvem polčasu, v boju za obstanek ostali praznih rok.

Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video

Domžale : Gorica 2:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 700, sodniki: Podgoršek, Mikača in Kalan Vinčić.
Strelci: 0:1 Filipović (42.), 1:1 Gnezda Čerin (55.), 2:1 Vuk (89.).

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Gnezda Čerin, Mujan (od 63. Lazarević), Ibričić, Podlogar (od 46. Vuk), Nicholson.
Gorica: Sorčan, Celcer, Smailagić (od 77. M. Kavčič), T. Kavčič, Lipušček, Halilović (od 90. Hodžić), Grudina, Kolenc, Filipović, Velikonja, Šipek.

Rumeni karton: Vetrih; Lipušček.
Rdeči karton: /.

Po izenačenem začetku so Domžalčani v drugem delu prvega polčasa prevzeli pobudo, manjkal pa jim je bolj konkreten zaključek akcij. Vendar je gostom v sami končnici uspelo nekajkrat zapretiti. Tako so ob koncu 32. minute izkoristili napako domače obrambe. Na levi strani je Semir Smajlagić poslal močno in zelo natančno podajo v kazenski prostor, Andrija Filipović je bil povsem neoviran sam pred golom in zlahka dosegel osmi gol v letošnji sezoni.

Zadetek Andrije Filipovića:

Gostitelji so igro tudi v drugem delu tekme prenesli na polovico igrišča tekmecev. V 55. minuti so izenačili, ko je po lepi podaji na krilo Senijada Ibričića Gregor Sikošek nato podal proti robu kazenskega prostora, kjer je iz ozadja pritekel Adam Gnezda Čerin in z desetih metrov poslal žogo v mrežo.

Fotogalerija s tekme, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 21

Dejan Lazarević, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, na isti strani, kot je padel izenačujoči zadetek, je v 70. minuti dolgo vodil žogo, vmes tudi padel, a vseeno prišel do strela blizu roba kazenskega prostora in po sprva nenevarni akciji je žoga letela tik ob vratnici.

Zadetek Slobodana Vuka:

Novogoričani niso prišli do pomembnejše priložnosti in so se dolgo uspešno branili. A je Slobodan Vuk, ki je po vstopu v drugem polčasu poživil igro, v predzadnji minuti rednega dela po strelu z glavo izenačil; podajalec je bil znova Ibričić.

V soboto, 18. maja, bodo v 33. krogu Domžale gostile Celje, Gorica pa bo igrala v Murski Soboti z Muro.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec dvoboja v Domžalah. Domžalčani so z 2:1 premagali Novogoričane.

Goooool v Domžalah! 2:1! Slobodan Vuk je v 90. minuti izkoristil podajo Senijada Ibričića in popeljal rumene do vodstva z 2:1. Domžalam je uspel preobrat, ki jih bo utrdil na tretjem ''evropskem'' mestu. Gorica se je znašla v težavah. Vuk je dosegel šesti gol v tej sezoni, Ibričić pa prispeval že 12. asistenco v tej sezoni.

Zadetek Slobodana Vuka:

87. minuta v Domžalah: v kazenskem prostoru Gorice je padel Shamar Nicholson, a je sodnik Marko Podgoršek odmahnil z roko. Igra se je nadaljevala, na klopi Domžal pa niso skrivali slabe volje.

Padec Nicholsona v kazenskem prostoru Gorice:

67. minuta v Domžalah: Tilen Klemenčič je zapretil, a je njegov strel za malo zgrešil vrata. Ostaja 1:1.

58. minuta v Domžalah: vratar Domžal Krševan Santini se je izkazal ob strelu Andrije Filipovića.

Goooool! 1:1. Domžale so izenačile. Senijad Ibričić je lepo zaposlil Gregorja Sikoška, ta pa je z leve strani poslal podajo v kazenski prostor, kjer je bil 19-letni Adam Gnezda Čerin hitrejši od branilcev Gorice in premagal vratarja vrtnic. To je bil šesti zadetek članskega reprezentanta Slovenije v tej sezoni.

Zadetek Adama Gnezde Čerina:

Začetek drugega polčasa v Domžalah. Namesto Mateja Podlogarja je v igro vstopil Slobodan Vuk.

Konec prvega polčasa. Gorica vodi z 1:0 in je na dobri poti do zlata vrednih točk v boju za obstanek.

Goooool! 0:1! 42. minuta. Gorica je prevzela vodstvo. Zadetek je dosegel Andrija Filipović, ki se je izmuznil nezbrani domžalski obrambi in se po predložku Semirja Smailagića znašel sam pred vratarjem Domžal. Hrvat je zlahka premagal rojaka Krševana Santinija in dosegel osmi zadetek v tej sezoni.

Zadetek Andrije Filipovića:

36. minuta: zdaj je zapretila še Gorica. Najboljši strelec vrtnic v spomladanskem delu Etien Velikonja je izvedel prosti strel z razdalje. Domači vratar bi bil nemočen, a je bil izkušeni napadalec na njegovo srečo za malo nenatančen. V naslednjem napadu je Tine Kavčič ogrozil vrata gostiteljev po strelu z glavo, a je žoga preletela prečko.  

24. minuta: do izvrstne priložnosti se je dokopal Tonći Mujan. Dalmatinec v rumenem dresu je nevarno streljal, nato je smer žogi nekoliko spremenil Rok Grudina. Ravno toliko, da je zadela okvir vrat. Po izvajanju kota je Shamar Nicholson zapretil s strelom z glavo, žoga je za malo zgrešila cilj in švignila nad prečko. Ostaja 0:0.

Mujan je zadel okvir vrat Gorice:

22. minuta: kapetan Domžal Senijad Ibričić se je z atraktivnim preigravanjem spretno otresel branilca Gorice, nato pa se odločil za strel proti vratom Gorice, a je Uroš Celcer prebral njegovo namero in blokiral strel.

Preigravanje Ibričića:

  

15. minuta: gledalci v Športnem parku ob Kamniški Bistrici še niso dočakali strela v okvir vrat.

Začetek dvoboja v Domžalah.

Kakšni sta začetni enajsterici? Trenerja Simon Rožman in Saša Kolman nista posegala po presenečenjih.

Današnji spored Prve lige Telekom Slovenije se bo začel ob 16.45 v mestu ob Kamniški Bistrici. Rumena družina se bo spopadla z Gorico in poskušala ohraniti prednost pred zasledovalci, s čimer bi si izboljšala možnost za igranje v Evropi. Domžalčanom se nasmiha peti zaporedni nastop v kvalifikacijah za ligo Europa, vrtnice pa bodo lovile prepotrebne točke v boju za obstanek.

Gorica je eden izmed treh klubov, ki v obdobju samostojne Slovenije niso nikoli izpadli iz prve lige. Poleg njega se lahko s tem pohvalita le še Maribor in Celje. Če bi se sezona končala zdaj, bi obstanek med elito reševali v dodatnih kvalifikacijah proti drugoligaškemu podprvaku. V Domžalah bodo zaigrali brez kaznovanega Bedeja Amarachija Osujija.

Ne spreglejte