Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2019,
17.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Mura NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 11. 5. 2019, 17.40

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Mura

Mura poslala jasno sporočilo glede Evrope, Krško tone in tone #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Rok Sirk | Rok Sirk je prvi strelec tekmovanja. | Foto Mario Horvat/Sportida

Rok Sirk je prvi strelec tekmovanja.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Krškega so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:3 (0:1).

Krško : Mura 0:3

Stadion Matije Gubca, sodniki: Glažar, Skok in Šprah.
Strelci: 0:1 Da Silva (25./avtogol), 0:2 Sirk (49.), 0:3 Lorbek (83.).

Krško: Frelih, Štefulj, Kordić, Ilić, Cetina, Da Silva, Jandrek (od 53. Sokler), Ogrinec (od 46. Kovačič), Volarič, Vekić, Vukušić (od 64. Volaš).
Mura: Šafarić, Šturm (od 72. Pucko), Maruško, Bošković (od 85. Laci), Karničnik, Lorbek, Šporn, Šušnjara (od 62. Horvat), Kouter, Bobičanec, Sirk.

Rumeni kartoni: Štefulj, Da Silva, Vekić; Šturm.
Rdeči karton: /.

Izbranci Anteja Šimundže so v boju za evropska tekmovanja dosegli pomembno zmago, prvo po štirih krogih. Niz neporaženosti so sicer podaljšali na štiri tekme in vsaj začasno skočili na "evropsko" četrto mesto. Krčani pa so doživeli četrti poraz na zadnjih petih tekmah in se jim vse bolj izmika obstanek v ligi, saj za predzadnjo Gorico zaostajajo že devet točk, do konca prvenstva pa so še štirje krogi.

Avtogol Volariča

Ante Šimundža je z Muro poskočil na četrto mesto, ki pelje v Evropo. | Foto: Vid Ponikvar Ante Šimundža je z Muro poskočil na četrto mesto, ki pelje v Evropo. Foto: Vid Ponikvar Sobočani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Žigo Kousa ter poškodovanega vratarja Matka Obradovića, so imeli v prvem polčasu malce več od igre, v 25. minuti pa so tudi povedli, ko je po kotu z leve strani lastno mrežo zadel Luka Volarič.

Pred tem je pri črno-belih v tretji minuti Luka Šušnjara zadel zunanji del mreže z leve strani, v 13. minuti pa je imel po kotu lepo priložnost Nik Lorbek, ko je prišel do žoge v osrčju kazenskega prostora, sprožil, pred golovo črto pa je posredoval Milan Ilić. Zatem je Lorbkov poskus z glavo ukrotil Žiga Frelih.

Šušnjara je zagrozil še v 27. minuti, ko je imel veliko časa v dvoboju z vratarjem, a je žogo poslal mimo gola. Dve minuti pozneje je žogo po poskusu Nina Kouterja Frelih ujel.

Na drugi strani so Krčani zagrozili že v prvi minuti, ko je Ante Vukušić prišel v kazenski prostor, sprožil, Dean Šafarić je žogo odbil, drugi Vukušićev poskus pa je izbil eden gostujočih branilcev. Pri Krškem velja omeniti še poskus Luke Vekića iz 20. minute, ko je streljal z leve strani iz bližine, Murin vratar pa je bil na mestu.

Sirk najboljši strelec tekmovanja

V 48. minuti so imeli novo lepo priložnost črno-beli, Šušnjara je prišel do strela s približno 15 metrov, Frelih pa je strel obranil. Le nekaj trenutkov pozneje pa je domači vratar spet klonil, najprej je sicer ustavil poskus Luke Bobičanca, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Rok Sirk in dosegel svoj 15. gol sezone, s čimer je izenačen na vrhu lestvice strelcev z Rokom Kronavetrom (Olimpija).

Zadetek Roka Sirka:

Frelih je bil znova na preizkušnji v 51. minuti, spet je streljal Bobičanec, vratar domačih pa se je izkazal. V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali nekaj (pol)priložnosti, v 83. minuti pa so gosti le še postavili piko na i zanesljivi zmagi. Prosti strel s približno 20 metrov je izvedel Bobičanec, žoga se je od Maria Cetine odbila do Nika Lorbka, ki jo je z glavo nato pospravil v mrežo.

Krčani bodo v 33. krogu v sredo gostovali v Kranju, Sobočani pa v Kidričevem.

Dogajanje v Krškem v živo:

Konec dvoboja v Krškem. Mura se je z visoko zmago povzpela na četrto mesto, ki vodi v Evropo, Posavci, ki so z eno nogo in pol že zakorakali v drugo ligo, pa so se znašli še v hujših težavah.

Goooool! 0:3. Vodstvo Mure je povečal Nik Lorbek, ki mu ni bilo težko zatresti mreže po tem, ko se je žoga po prostem strelu Luke Bobičanca od živega zidu Krškega odbila proti zveznemu igralcu Mure. To je njegov tretji zadetek v tej sezoni.

Gol Lorbka:

79. minuta: nogometaš Krškega Luka Vekić bi si lahko po nešportni potezi, grobem odrivanju Klemna Pucka, lahko prislužil tudi neposredno izključitev, a mu je sodnik pogledal skozi prste in ga opomnil z rumenim kartonom.

Prekršek Vekića:

72. minuta: nova nevarnost pred vrati Posavcev, žoga je po strelu Luke Bobičanca za malo zgrešila cilj. Ostaja 2:0 za Muro.

Goooool! 0:2! 49. minuta. Prednost Mure je podvojil Rok Sirk. To je že njegov 15. zadetek, s čimer se je na lestvici najboljših strelcev izenačil na vodilnem položaju. Pred tem je vratarja Krškega namučil Luka Bobičanec, žoga pa se je odbila do vročega strelca Mure.

Zadetek Sirka:

Konec prvega polčasa. Mura je odšla na premor z zadovoljnimi obrazi, saj vodi z 1:0.

30. minuta: Mura je nevarnejši tekmec. V uvodni tretjini srečanja je proti vratom gostiteljev sprožila že 11 strelov.

Goooooool! 0:1! 25. minuta. Mura se veseli v Krškem, kjer jo spremljal kar nekaj zvestih navijačev. Gostitelji niso imeli sreče v 25. minuti, ko je domači nogometaš Luka Volarič z glavo žogo preusmeril v mrežo. "Asistenco" je prispeval Luka Bobičanec.

Avtogol Volariča:

20. minuta: Krško je ponovno zapretil. Ante Kordić je vratarja Mure Deana Šafarića prisilil k atraktivni obrambi. Ostaja 0:0.

Atraktivna obramba Šafarića:

13. minuta: zdaj je zapretila Mura. Nik Lorbek se je znašel v ugodnem položaju, a je obramba Krškega s skrajnimi močmi le blokirala njegov strel in preprečila vodstvo Mure.

Priložnost Lorbka:

1. minuta: velika priložnost za Krško. Branilec Mure Aleksandar Bošković si je privoščil napako, po kateri se je Ante Vukušić znašel sam pred vratarjem Mure. Čuvaj črno-belih se je izkazal in preprečil vodstvo gostiteljev.

Priložnost Vukušića in obramba Šafarića:

Začetek tekme v Krškem. Pri Muri na vratih ni Matka Obradovića, ki je v tej sezoni v tako dobri formi, da kandidira za najboljšega igralca sezone v točkovanju SPINS XI. Na vratih je Dean Šafarić, ki brani za Muro prvič po 7. krogu.

Kdo bo na današnji tekmi v Krškem igral od prve minute?

Sobota prinaša spopad zadnjeuvrščenega Krškega in Mure. Posavci so se znašli v dvojnih težavah. Zaostanek za tekmeci je tako velik, da jih na deveto mesto popelje le še čudež, za nameček pa jim je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) zavrnila še tekmovalno licenco za nastop v prvi ligi za prihodnjo sezono, tako da je prvoligaška prihodnost zelenih iz Krškega vse prej kot spodbudna.

Prekmurci pod vodstvom Anteja Šimundže, s katerim so pred kratkim podaljšali sodelovanje, lovijo evropsko vozovnico. Na štadionu Matije Gubca bodo nastopili brez kaznovanega Žige Kousa.

Ne spreglejte