Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2019,
20.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Rudar

Petek, 10. 5. 2019, 20.15

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Aluminij

Velik dan za Sarajevčana na delu v Sloveniji, Aluminij razočaral tako ali drugače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
NK Rudar Velenje, NK Mura | Velenjčani so v drugem polčasu napolnili mrežo gostom iz Kidričevega. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Velenjčani so v drugem polčasu napolnili mrežo gostom iz Kidričevega.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Rudar je v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju v boju za obstanek premagal Aluminij s 3:0 (0:0). Sosedski dvoboj s prvoligaške lestvice je bil pomembnejši za Rudar, ki je pred tekmo za osem točk zaostajal za Aluminijem. Ta je bil le tri točke za četrtimi Celjani, Rudar pa za prav toliko točk pred predzadnjo Gorico. Sedaj je ta razlika šest točk.

Rudar : Aluminij 3:0 (0:0)

Stadion Ob Jezeru, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
Strelca: 1:0 Kobiljar (50.), 2:0 Kobiljar (57.), 3:0 Škoflek (74).

Rudar Velenje: Pridigar, Hrubik, Trifković (od 63. Pišek), Tučić, Čošić (od 70. Pušnik), Škoflek, Bolha, Tomašević, Arap, Pušaver, Kobiljar (od 75. Radić).
Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Martinović, Koblar, Horvat (od 68. Ploj), Muminović, Marinšek, Ivančić, Matjašič, Štor (od 78. Flakus Bosilj), Maloku (od 57. Verbanec).

Rumeni kartoni: Škoflek; Ivančič, Marinšek.
Rdeča kartona: Koblar (55.), Ivančić (65.).

Prvi polčas ni postregel s posebej nevarnimi napadi, še največkrat je bila žoga sredi igrišča, je pa bilo povsem drugače prav ob koncu, ko so domači navijači že videli žogo v mreži, verjetno vsaj dvakrat v eni sami akciji.

Domžale Gorica
Sportal Preobrat Domžal v zadnji minuti, po katerem Gorici pošteno gori pod nogami #video

Žiga Škoflek je vse skupaj začel, podal do Rijada Kobiljarja in medtem stekel v osrčje kazenskega prostora, dobil znova žogo, a jo je Luki Janžekoviču uspelo odbiti, Milan Tučić pa v odbojih nato tudi ni bil uspešen.

Prvi zadetek Rijada Kobiljarja v 1. SNL:

A Rudar je tam, kjer je polčas končal, drugega tudi nadaljeval. Triindvajsetletnemu Kobiljarju je trinajsti nastop v slovenski prvi ligi prinesel prvi zadetek, ko je v peti minut nadaljevanja streljal z roba kazenskega prostora ter je žoga na poti proti golu oplazila Luko Koblarja in končala ob desni vratnici v mreži.

Kobiljar se ni ustavil le pri prvem

Le pet minut pozneje je bil izključen prav Koblar, Sarajevčan Kobiljar pa je slabih sedem minut po vodilnem golu zadel še drugič, ko je prišel do odbite žoge in jo poslal v prazno mrežo. Vsega deset minut po prvi izključitvi je Aluminij po drugem rumenem kartonu zaradi ostrega starta Kruna Ivančića ostal z devetimi možmi v igri. Škoflek je 16 minut pred koncem postavil končni izid in ostal pri vrhu najboljših strelcev sezone.

Že 12. zadetek Žige Škofleka v tej sezoni:

V soboto, 18. maja, bo v 33. krogu Rudar gostil drugouvrščeno Olimpijo, Aluminij pa bo dan kasneje igral v Krškem proti prepričljivo zadnji ekipi lige.

Dogajanje v Velenju v živo:

Konec dvoboja. Rudar je visoko premagal Aluminij, Kidričani pa se lahko zahvalijo vratarju Luki Janžekoviću, da na stadionu Ob jezeru niso izkusili še hujšega poraza.

Gooooool! 3:0! 74. minuta. Tokrat je v polno zadel Žiga Škoflek in dosegel že 12. zadetek v tej sezoni! Knapi pričakovano prevladujejo na igrišču. Imajo visoko vodstvo in kar dva igralca več. Asistenco je prispeval David Hrubik.

Zadetek Škofleka:

65. minuta. Nova težava za Aluminij, saj je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho še Kruno Ivančić. Aluminij igra tako le z devetimi možmi, hkrati pa zaostaja z 0:2, tako da se mu ne obeta nič dobrega.

Izključitev Ivančića:

61. minuta. Žiga Škoflek je namučil Luko Janžekovića, ki je z atraktivno obrambo preprečil povišanje vodstva Rudarja. Na drugi strani je s strelom z razdalje poizkusil zmanjšati zaostanek Matic Vrbanec, a je meril mimo vrat.

Gooooool! 2:0. 57. minuta. Je vprašanje zmagovalca že odločeno? Znova se je med strelce vpisal Rijad Kobiljar, Aluminij se nahaja pred porazom.

Drugi zadetek Kobiljarja:

55. minuta. Velika težava za Aluminij, ki je ostal brez izključenega Luke Koblarja. Sodnik mu je po prekršku nad Milanom Tučićem pokazal rdeči karton, Kidričani bodo morali nadaljevati srečanje z igralcem manj.

Izključitev Koblarja:

Goooool! 1:0. 49. minuta. Rijad Kobiljar je z natančnim strelom popeljal Velenjčane v vodstvo. To je njegov strelski prvenec v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer se je jeseni dokazoval pri Olimpiji, a se ni naigral.

Prvi zadetek Kobiljarja:

Konec prvega polčasa v Velenju.

44. minuta v Velenju. Najlepšo priložnost za zadetek na tekmi je zapravil Žiga Škoflek. Vroči strelec Rudarja, ki je spomladi dosegel kar deset zadetkov, iz zelo ugodnega položaja po podaji Rijada Kobiljarja ni znal spraviti žoge za hrbet vratarja Aluminija. Ostaja 0:0.

Neverjetna zapravljena priložnost Žige Škofleka:

30. minuta v Velenju. Uvodna tretjina dvoboja med Rudarjem in Aluminijem ni prinesla veliko priložnosti.

10. minuta v Velenju: Rijad Kobiljar (Rudar) je streljal z roba kazenskega prostora, a je bil vratar Luka Janžeković na mestu. To je bil prvi strel v okvir vrat na tekmi.

Začetek tekme v Velenju, kjer se merita Rudar in Aluminij. Dvoboj lahko spremljate v neposrednem prenosu na Planet 2.

Ob 18. uri se bosta v Velenju pomerila Rudar in Aluminij. Trenerja Almir Sulejmanović in Oliver Bogatinov sta izbrala naslednji začetni postavi:

Ob 18. uri bo sodnik Slavko Vinčić označil začetek dvoboja med Rudarjem in Aluminijem. Knapi potrebujejo točke za zagotovitev obstanka, Kidričani pa se poskušajo vmešati v boj za četrto mesto, ki vodi v Evropo. Pri Velenjčanih v spomladanskem delu izstopa Žiga Škoflek. Letos je dosegel kar deset zadetkov in je najbolj vroči strelec tega dela tekmovanja. Gostje bodo pogrešali kaznovanega Alena Krajnca.

Ne spreglejte