Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
18.45

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Celje NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 12. 5. 2019, 18.45

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Celje

Celje osvojilo Kranj in se vrnilo na "evropsko" mesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Triglav Celje | Kapetan Triglava Luka Majcen ni pričakoval tako visokega poraza proti Celju. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Kapetan Triglava Luka Majcen ni pričakoval tako visokega poraza proti Celju.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so na zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili s Celjem z 0:3 (0:2). Varovanci Dušana Kosića so na gostovanju v Kranju iztržili maksimalen izplen in se tako vrnili na četrto mesto v državnem prvenstvu, ki še vodi v kvalifikacije za evropsko ligo. Celjani bodo v sredo gostili vodilni Maribor.

Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video

Triglav : Celje 0:3 (0:2)

Športni center, sodniki: Balažič, Švarc, Kasapović.
Strelci: 0:1 Vizinger (28.), 0:2 Zaletel (35.), 0:3 Pungaršek (69.).

Triglav: Curanović, Arh Česen, Karamatić, Bojić, E. Kryeziu (od 74. Gajič), Mlakar, Mertel, Rogelj, Tijanić, Crnov (od 46. Žurga), Majcen (od 73. Hasanaj).
Celje: Jurhar, Vidmajer (od 46. Flis), Pungaršek (od 85. R. Štraus), Brecl, Travner, Cvek, D. Štraus, Pišek, Vizinger, Kerin (od 58. Lotrič), Zaletel.

Rumen karton: Karamatić.
Rdeči karton: /.

Gostujoče moštvo je v odsotnosti prvega igralca Rudija Požega Vancaša zaradi poškodbe tokrat le našlo strelsko formo. V drugem delu prvega polčasa sta terensko prevlado z zadetkoma kronala Dario Vizinger v 27. in Žan Zaletel v 35. minuti. Za končni izid je v 69. minuti poskrbel Nino Pungaršek.

Fotogalerija s tekme, fotograf Peter Podobnik/Sportida:

Fotogalerija
1 / 54

Zaletel dočakal krstni gol v prvi ligi

Celjani so prvi zapretili na tekmi. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Celjani so prvi zapretili na tekmi. Foto: Peter Podobnik/Sportida Celjani so se večji del tekme bolje znašli na razmočeni igralni površini Športnega centra v Kranju. V napadu so si priigrali več priložnosti, znova pa se je izkazala tudi obramba z vratarjem Metodom Jurharjem na čelu, ki je četrtič na zadnjih petih tekmah zaklenil svoja vrata.

Gosti so prvi zapretili, v 4. minuti je mimo gola s 25 metrov streljal Vidmajer. Sledila je krajša prevlada domačih, ki še lovijo potrditev obstanka v prvi ligi. Orli so večkrat pritisnili z leve strani, v 8. minuti se je po kotu prvič izkazal Jurhar, ki je žogo po strelu z glavo Česna poslal čez vratnico.

Prvi zadetek Žana Zaletela v prvi ligi:

V nadaljevanju pa so grofi vzpostavili prevlado v sredini, ta pa jih je v 28. minuti ponesla do vodstva. Po podaji s sredine se je sam pred vratarjem znašel Vizinger, Darjan Curanović mu je strel branil, a se je žoga odbila le do Kerina, ki jo je poslal nazaj Vizingerju, ta pa v mrežo.

Gostje so vodstvo povečali sedem minut kasneje, ko je Travner podajo iz kota na prvi vratnici podaljšal na drugo stran vrat, kjer se je sam znašel Zaletel, ki darila ni zgrešil.

Vrhunci dvoboja v Kranju:

Pungaršek za končnih 3:0

V drugem polčasu je Triglav v uvodu v iskanju zmanjšanja zaostanka pritisnil v napadu. V 46. minuti je neuspešno poskušal David Tijanić, nekaj minut kasneje pa se je z akrobatsko obrambo po strelu Žana Roglja izkazal Jurhar.

Zadetek Pungarška:

Celjski napad je nato v 69. minuti kaznoval prostor, ki so ga v obrambni vrsti puščali domači. Pungaršek je po samostojnem prodoru po levi strani prišel do zaključka in žogo poslal mimo neodločnega Curanovića.

V zaključku tekme se je za ohranitev nedotaknjene mreže znova izkazal Jurhar, ki je v 82. minuti ubranil napad Qendrima Hasanaja, ki se je sam znašel pred vratarjem.

Sportal Po boleči klofuti se je oglasil tudi Zahović #video

Celje bo v naslednjem krogu v sredo gostilo vodilno moštvo iz Maribora, Triglav pa bo proti zadnjeuvrščenim Krčanom doma lovil pomembne točke za obstanek.

Dogajanje v Kranju v živo:

Konec dvoboja v Kranju. Celjani so se z visoko zmago vrnili na četrto mesto, ki zagotavlja nastop v Evropi, Kranjčanom pa se obeta še krčevit boj za obstanek. Pred Gorico imajo le dve točki prednosti. 

90. minuta: nogometaš Celja Deni Štraus je izvajal kot in stresel prečko.

Štraus je zadel prečko:

Gooooool! 0:3! 69. minuta. Celjani so povišali vodstvo. Zdaj je podajo prispeval Dario Vizinger, v polno pa zadel Nino Pungaršek. Triglav bo moral dragocene točke, pomembne v boju za obstanek, iskati drugje. To je četrti zadetek Pungarška v tej sezoni.

Zadetek Pungarška:

59. minuta: Triglav si prizadeva zmanjšati zaostanek. Žan Rogelj je nevarno streljal proti vratom gostom, a se je izkazal vratar Metod Jurhar.

Priložnost Roglja:

Začetek drugega polčasa. Opravljeni sta bili dve menjavi. Pri gostiteljih je namesto Ivana Crnova vstopil v igro Tom Žurga, pri gostih pa Žan Flis namesto Tadeja Vidmajerja.

Konec prvega polčasa. Celjani so odšli na odmor z zajetno prednostjo.

Gooooool! 0:2! 35. minuta. Gostje iz knežjega mesta so spravili navijače Triglava še v slabšo voljo, saj je Žan Zaletel podvojil prednost. kot je izvajal Tadej Vidmajer, nato pa je Jure Travner z glavo podaljšal žogo do iznajdljivega Zaletela. Najstnik, 16. septembra bo dopolnil 20 let, je v 24. nastopu v prvi lig dočakal krstni zadetek. Celje vodi že z 2:0, nasmiha se mu vrnitev na četrto mesto. 

Zadetek Zaletela:

Goooool! 0:1! 28. minuta. Celjani so prišli do vodstva. Dario Vizinger je zatresel mrežo gostiteljev, podajo je prispeval Nino Pungaršek. Hrvat se je med strelce vpisal sedmič v tej sezoni.

Zadetek Vizingerja:

17. minuta: O tem, kako neprijetno in težavno je danes igrati na razmočeni igralni površini v Kranju, bi lahko več povedal branilec Triglava Momir Bojić.

15. minuta: Razmerje v strelih na gol je na razmočenem igrišču, ki povzroča velike težave igralcev, 2:2. V zadetkih je še vedno 0:0.

8. minuta: priložnost gostiteljev. David Tijanić je posredoval zelo uporaben predložek v kazenski prostor Celja. Najvišji je bil branilec Triglav Kristjan Arh Česen in namučil vratarja Celja Metoda Jurharja, ki je s konicami prstom preusmeril žogo čez vrata v kot.

Priložnost Arha Česna:

4. minuta: nogometaš Celja Tadej Vidmajer je sprožil z razdalje, a vratar Triglava Darjan Curanović ni imel dela, saj je strel švignil mimo leve vratnice kranjskega vratarja.

Začetek tekme v Kranju.


Kakšni sta začetni postavi dvoboja v Kranju?

V nedeljo bosta na igrišče stopila Triglav in Celje. Kranjčani bodo branili osmo mesto, ki zagotavlja varen obstanek, Celjani pa poskušali ohraniti četrto mesto, s katerim bi dobre predstave v tej sezoni nagradili z nastopom v kvalifikacijah za evropsko ligo.

V taboru domačih veliko stavijo na razigranega strelca Luko Majcna, gostje pa bodo pogrešali najboljšega igralca Rudija Požega Vancaša, ki se je poškodoval na zadnji tekmi proti Krškemu. Mreža celjskega kluba se na zadnjih dveh tekmah ni zatresla, Kranjčani pa so na gostovanju v Ljubljani morali po žogo v svojo mrežo kar štirikrat.

Ne spreglejte