Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2019,
21.55

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Haris Kadrić

Sobota, 11. 5. 2019, 21.55

4 leta, 11 mesecev

Haris Kadrić po prvem golu v dresu Olimpije

Evropski rekorder Olimpije užival, ko je Mariboru pokvaril slavje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Mladi napadalec Olimpije Haris Kadrić je na večnem derbiju dočakal veliki trenutek. Trener Safet Hadžić ga je postavil v začetno enajsterico. Dobil je prednost pred visokonogim Rokom Kidričem in upravičil zaupanje s krstnim zadetkom v Prvi ligi Telekom Slovenije. Najmlajši strelec Olimpije v zgodovini evropskih tekem je priznal, da ga je odlično vzdušje v polnem Ljudskem vrtu le še dvignilo.

Sportal Hadžić po veličastni zmagi Olimpije ostal skromen in čestital Mariboru za naslov #video

Čeprav ima komaj 19 let in je do derbija v Mariboru v prvi ligi odigral le 115 minut, je v 16. minuti dobil pomemben zračni dvoboj pred vrati Maribora in po predložku Dina Štigleca zatresel mrežo vijolic. Olimpijo je popeljal v vodstvo z 1:0 in napovedal izjemen prvi polčas, ki se je končal z ogromno prednostjo zmajev.

Fotogalerija s tekme, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 56

''Videl sem, da se pripravlja predložek. Čakal sem, bili smo dogovorjeni, da napadam prvo stativo. To sem poskušal storiti in padel je gol,'' je Haris Kadrić po prvem polčasu za Planet TV opisal krstni zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Zmaji so odšli na odmor z veliko prednostjo. ''Zdaj je pomembno, da zdržimo do konca in ne naredimo kake neumnosti. Da se ne bo zgodil preobrat, saj dobro vemo, da je v nogometu vse mogoče,'' je pred drugim polčasom razmišljal eden izmed junakov v vrstah Olimpije, ki so v prvem delu povsem ponižali vijolice. Tudi po zaslugi mladega napadalca, ki je z glavo potisnil žogo med noge Kenana Pirića in v mariborsko mrežo!

Maribor Olimpija
Sportal Ljudski vrt sploh še predstavlja prednost NK Maribor? #video

Odigrati moško in jim pokvariti slavje

Ljubljančani so v drugem polčasu ohranili visoko prednost in razveselili navijače z nepričakovano visoko zmago. "Poln stadion je bil za nas velik motiv. Vedeli smo, da se bo Maribor veselil, če bo zmagal, zato smo želeli igrati moško in jim pokvariti slavje. To nam je uspelo, zato smo veseli,'' ni skrival navdušenja 19-letni Velenjčan, ki se je pred prihodom k Olimpiji dokazoval pri Bravu, zdaj pa pod vodstvom Safeta Hadžića trka na vrata udarne enajsterice.

Haris Kadrić po tekmi:

Olimpija je zaostanek za Mariborom znižala na osem točk. "Smo ekipa, ki zna igrati in ki se nikoli ne preda. To smo pokazali. Nismo se ustrašili Maribora. Odlično vzdušje na stadionu nas je le še dvignilo, tako da smo uživali," je po tekmi povedal mladenič, ki si bo večni derbi v Ljudskem vrtu zapomnil za vse večne čase, saj je dosegel prvi gol v 1. SNL.

Veselje Velenjčana po prvem zadetku v dresu NK Olimpija v domačem prvenstvu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Veselje Velenjčana po prvem zadetku v dresu NK Olimpija v domačem prvenstvu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V Evropi ga je dosegel že lani, ko je postal najmlajši strelec zmajev na mednarodnih tekmah v klubski zgodovini. Zadetka se je veselil pri 18 letih, štirih mesecih in desetih dneh, prejšnji rekordni dosežek Andraža Šporarja pa s tem izboljšal kar za dobro leto. Zanimivo je, da je za zadetek proti moštvu Crusaders potreboval le štiri minute. V Mariboru se je zadetka, s katerim je naznanil padec vijolic, razveselil po 16. minuti.

Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video
Ne spreglejte