Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2020,
19.05

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

7

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Druga liga pokal Slovenije NK Aluminij NK Bravo NK Celje NK Domžale NK Koper NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Tabor Sežana NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar ND Gorica NK Nafta Lendava

Nedelja, 7. 6. 2020, 19.05

3 leta, 10 mesecev

Pripravljalne tekme pred nadaljevanjem PLTS in pokala

Koper boljši od Gorice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

7

Miran Srebrnič Koper | Miran Srebrnič je 6. junija na Bonifiki s Koprom premagal "svojo" Gorico. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Miran Srebrnič je 6. junija na Bonifiki s Koprom premagal "svojo" Gorico.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Najboljši slovenski nogometni klubi so se vneto pripravljali za nadaljevanje sezone in odigrali veliko tekem. Pomlajena zasedba Olimpija je na zadnji pripravljani tekmi pred nadaljevanjem Prve Lige z 0:1 klonila proti Nafti, ki se pripravlja na izziv v polfinalu pokala Slovenije. Podobno velja za Radomlje, ki so s 3:1 pometle s sosednim Dobom. Koper je v soboto ugnal Gorico.

Zlatko Zahović
Sportal Pomirjeni Zlatko Zahović izlil dušo

Obdobja, ko so nogometni klubi zaradi epidemije koronavirusa mirovali, je že davno konec. Klubi pilijo formo za nadaljevanje prvenstva, aktivna sta tudi drugoligaša Nafta in Radomlje, ki ju kmalu čaka vrhunec sezone v pokalnem tekmovanju, najboljši drugoligaš Koper, ki se vrača med elito, je še vedno dejaven, delovno pa je tudi v Novi Gorici, kjer so se vrtnice znašle v nehvaležnem položaju, saj jih dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SNL čakajo šele konec julija.

Pomlajena Olimpija klonila z Nafto

V Kranju je zadetek za Olimpijo dosegel Haris Kadrić. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Kranju je zadetek za Olimpijo dosegel Haris Kadrić. Foto: Grega Valančič/Sportida Vodilna Olimpija, ki ima pred zasledovalci lepo prednost, bo pred gostovanjem v Sežani (6. junij) odigrala štiri pripravljalne tekme. Zasedba Safeta Hadžića bo v nadaljevanje sezone krenila brez poškodovanega Vitje Valenčiča, ki ga zaradi hude poškodbe kolena čaka polletno okrevanje.

Najprej se je pomerila z Aluminijem, ki je eno izmed najbolj pozitivnih presenečenj sezone in po točkah na lestvici zaostaja zgolj za zmaji. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v nadaljevanju pa je rezervist Endri Čekiči z uspešnim strelom z bele točke odločil zmagovalca.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 75

Ljubljančani so nato v gosteh remizirali s Triglavom (1:1). Priložnost za igro so dobili predvsem mlajši nogometaši, prvič po poldrugem letu je za zmaje zaigral povratnik Nik Kapun, ki je tako zaigral prvič za Olimpijo po poldrugem letu. Zadetek za Ljubljančane je dosegel Haris Kadrić.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 40

V Sežani je Olimpija ugnala Gorico z 2:0. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. Najprej je z bele točke zadel Luka Menalo, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen po prekršku nad Stefanom Savićem. Prednost je podvojil rezervist Jan Andrejašič. Za Olimpijo so od prve minute zaigrali Vidmar, Boakye, Samardžić, Kamy, Jurčević, Tomić, Ostrc, Menalo, Elšnik, Savić in Vukušić.

Mladen Rudonja
Sportal Športni direktor Olimpije spregovoril o usodi Safeta Hadžića #video

Novogoričani so v prvem polčasu večkrat namučili gostitelje, si pripravili nekaj priložnosti, a je bil Nejc Vidmar vedno na mestu. Dvoboj je spremljal tudi novopečeni športni direktor Olimpije Mladen Rudonja.

Dvoboj med Olimpijo in Nafto:

Zmaji so zadnjo pripravljalno tekmo odigrali v sredo proti lendavski Nafti, a podobno kot na tekmi v Kranju niso igrali v najmočnejši postavi. To so gostje izkoristili in po zadetku Vedrana Vinka z bele točke na začetku drugega polčasa z 1:0 slavili v Stožicah. Izbranci Dejana Dončića so po Mariboru šokirali še Olimpijo. 

Datum Tekma Strelci (za Olimpijo)
23. maj Olimpija : Aluminij 1:0 Čekiči
26. maj Triglav Kranj : Olimpija 1:1 Kadrić
30. maj Olimpija : Gorica 2:0 Menalo, Andrejašič
3. junij Olimpija : Nafta 0:1 /
Sportal Sladka vrnitev velikega osmoljenca Olimpije #video

Nori niz Celja se nadaljuje

Celjani, ki v koledarskem letu 2020 niso izgubili niti enkrat, ne na prijateljskih ne na prvenstvenih tekmah, bodo sezono nadaljevali 5. junija ob 21. uri v sosedskem derbiju z zadnjeuvrščenim Rudarjem.

Odigrali so dve prijateljski tekmi. Kosićeva četa je najprej doma z 2:1 ugnala Radomlje, polfinalista pokala Slovenije. Ekipi sta odigrali tekmo dvakrat po 60 minut, za Celjane pa sta se med strelce vpisala Luka Kerin in povratnik Jakob Novak, ki se je vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav. Nekdanji up Olimpije je v polno zadel v 117. minuti in odločil zmagovalca.

Trener Dušan Kosić, ki je letos še neporažen, je v drugi pripravljalni tekmi v soboto premagal kranjski Triglav z 2:1. Proti gorenjskim orlom sta v polno zadela Ivan Božić in Dario Vizinger, prvi strelec prve lige. Za rumeno-modre so igrali Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić (od 75. Brecl), Novak, Zaletel, Kerin, Lotrič, Božić (od 54. Pungaršek) in Vizinger.

Datum Tekma Strelci (za Celje)
24. maj Celje : Radomlje 2:1 Kerin, Novak
30. maj Celje : Triglav Kranj 2:1 Božić, Vizinger
Sportal Neučakani, presrečni in brez strahu #video

Še drugi poraz Aluminija

Kidričani so prvo tekmo po prekinitvi prvenstva odigrali v soboto, ko se bodo pomerili z Olimpijo. V zahtevnem preizkusu, na drugi strani je stal prvi favorit za osvojitev naslova, so izgubili z 0:1. Edini zadetek je dosegel Endri Čekiči, ki je zadel v polno z bele točke.

V petkovi generalki pred nadaljevanjem prvenstva, pa so pred domačimi gledalci morali priznati še Domžalam. Tako so pripravljalno obdobje končali brez zadetka.

Datum Tekma Strelci (za Aluminij)
23. maj Olimpija : Aluminij 1:0 /
29. maj Aluminij : Domžale 0:1 /

Nor drugi polčas Maribora za teniško zmago s 6:1

Hrvaški trener Sergej Jakirović (desno) je debitiral na klopi vijolic proti Lendavčanom. Maribor je popeljal do zmage nad Nafto s 3:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Hrvaški trener Sergej Jakirović (desno) je debitiral na klopi vijolic proti Lendavčanom. Maribor je popeljal do zmage nad Nafto s 3:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Novi trener in športni direktor Maribora Sergej Jakirović in Oliver Bogatinov sta led prebila proti Nafti na praznem Ljudskem vrtu, Oba polčasa sta po dogovoru trajala 60 minut, gostitelji pa so zmagali s 3:1. Sprva jim ni kazalo najbolje, saj je Nafta v 14. minuti povedla z zadetkom Alena Ploja.

Fotogalerija s tekme Maribor : Nafta, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 84

V polno so v drugem delu zadeli Alexandru Cretu, komaj 18-letni Rok Maher in Felipe Santos. 

V sredo se je v mestu ob Dravi mudil novopečeni prvoligaš Koper, ki se je na Ljudskem vrtu odlično upiral. Kanarčki iz Kopra so tekmo odlično odprli po podaji Dareta Vršiča povedli prek Lovre Čirjaka. Še v prvem polčasu je izenačil Rok Kronaveter. Maribor je na začetku drugega polčasa prišel do popolnega preobrata, ko je za 2:1 zadel še Gregor Bajde, vseeno pa to ni bilo dovolj za zmago, saj so Koprčani pet minut kasneje izenačili na 2:2, Strelec je bil Darko Mišić.

Generalka proti Bravu uspela

Maribor je na generalki pred nadaljevanjem prvenstva pometel z Bravom. Ljubljančani so v začetku marca v prvenstvu v Ljudskem vrtu ugnali vijolice, po tej tekmi pa je Darko Milanič odstopil s položaja glavnega trenerja. Njegov naslednik Sergej Jakirović je proti Bravu vknjižil za zdaj najvišjo zmago, odkar je trener Maribora. Čeprav se je prvi polčas končal brez zmagovalca, je na koncu zmagal kar s 6:1. 

Za vijolice so igrali Pirić (Handanović), Klinar (od 55. Milec), Mitrović (od 67. Dervišević), Peričić (od 46. Uskoković), Viler (od 60. Kolmanič), Vrhovec (od 67. Maher), Pihler (od 60. Cretu), Kronaveter (od 67. Tavares), Kotnik (od 60. Felipe Santos), Bajde (od 60. Požeg Vancaš) in Mešanović (od 60. Zahović). Za Maribor je kar trikrat v polno zadel rezervist Rudi Požeg Vancaš, po enkrat pa so zadeli v polno Blaž Vrhovec, Gregor Bajde in Luka Zahović, ki je v igro vstopil v 60. minuti.

Maribor je z visoko zmago poslal sporočilo Olimpiji, da je pripravljen na nadaljevanje prvenstva, v katerem želi ujeti, nato pa še prehiteti vodilno Olimpijo. Če bi mu to uspelo, bi vijolice ubranile državni naslov.

Datum Tekma Strelci (za Maribor)
23. maj Maribor : Nafta Lendava 3:1 Cretu, Maher, Felipe Santos
27. maj Maribor : Koper 2:2 Kronaveter, Bajde
30. maj Maribor : Bravo 6:1 Požeg Vancaš 3, Vrhovec, Bajde, Zahović

Vrnitev Matka Obradovića in poker proti Dobu

Matko Obradović se je vrnil po poškodbi, ki jo je staknil na spomladanskih pripravah v Turčiji. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Matko Obradović se je vrnil po poškodbi, ki jo je staknil na spomladanskih pripravah v Turčiji. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Črno-beli iz Murske Sobote pred nadaljevanjem prvenstva razmišljajo o velikem vložku. V prvenstvu so blizu mest, ki vodijo v Evropo, v pokalu pa od lovorike oddaljeni le dva koraka. V polfinalu jih čaka derbi z Aluminijem, s katerim se bodo pomerili že 5. junija v uvodu nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije.

V prvi pripravljalni tekmi so premagali velenjski Rudar s 4:2. V polno so zadeli Fejsal Mulić, Kai CipotAndrija Bubnjar, izkoristil je kazenski udarec z 11 metrov, in Kevin Žižek, edini strelec na srečanju v drugem polčasu. Prvič po poškodbi desne dlani, ki jo je staknil pred tremi meseci v Turčiji, je branil Matko Obradović.

Muraši so v generalki za nadaljevanje prvenstva v pripravljalnem srečanju napolnili mrežo drugoligašu Dobu. Zmagali so s 4:0, večino zadetkov pa dosegli v drugem polčasu. Trener Ante Šimundža je od prve minute zaigral s postavo Obradović, Kous, Maruško, Gorenc, Šturm, Horvat, Kouter, Šušnjara, Bobičanec, Cipot in Maroša, v nadaljevanju pa so barve črno-belih branili še Karamarko, Pucko, Karničnik, Šporn in Žižek.

Datum Tekma Strelci (za Muro)
23. maj Mura : Rudar Velenje 4:2 Mulić, Cipot, Bubnjar, Žižek
30. maj Mura : Roltek Dob 4:0 Maroša, Kouter, Bobičanec, Žižek
Mura
Sportal Edinstven protikrizni projekt, ki v Prekmurju presega vsa pričakovanja

Tabor za konec boljši od drugoligaša

Mauro Camoranesi se je vrnil v Sežano. | Foto: SPS/Sportida Mauro Camoranesi se je vrnil v Sežano. Foto: SPS/Sportida Sežančani vstopajo v nadaljevanje prvenstva z visokega šestega mesta, a prednost pred devetouvrščenimi Domžalami znaša le tri točke, tako da se obeta dramatičen razplet v boju za obstanek. Začetno obdobje priprav opravljajo brez trenerja Maura Camoranesija, ki je obstal v Argentini in dolgo časa čakal na možnost, da se vrne v Evropo. Uspelo mu je v pretekli torek, tako da se že nahaja v Sloveniji.

Tabor je sicer isti dan visoko izgubil v Novi Gorici (1:4). Prvoligaš iz Sežane je povedel že v četrti minuti, ko je zadel Stefan Stevanović. V nadaljevanju sta še pred menjavo strani za preobrat poskrbela Diego Bardanca Florez Diego (32.) in Osuji Bede Amarachi (25., 67., 79.), ki je dosegel hat-trick. 

V soboto so Kraševci ostali praznih rok proti razigranemu Kopru, ki je na Krasu dosegel kar pet zadetkov. Častni gol za gostitelje, katere že vodi Camoranesi, je prispeval Mario Babić. Gostom z Obale je pot do visoke zmage z izključitvijo omogočil Guy Serge. Zaradi rdečega kartona je igrišče zapustil že v 34. minuti.

Za konec pripravljalnih tekem je Tabor v torek na domačem stadionu premagal Jadran iz Dekanov s 4:0. Za Sežančane je dvakrat zadel Dino Stančič, po enkrat pa Rodrigue Bongongui, ki se je vrnil po poškodbi ter bo pripravljen za dvoboj proti Olimpiji, in Lazar Milošev.

Datum Tekma Strelci (za Tabor)
26. maj Gorica : Tabor 4:1 Stevanović
30. maj Tabor : Koper 1:5 Babić
2. junij Tabor : Jadran Dekani 4:0 Stančič 2, Bongongui, Milošev
Mauro Camoranesi
Sportal Italijanski zvezdnik že v Sloveniji. Karantena ni potrebna, a …

Bravo od 6:0 do 1:6

Mladi Hrvat Roko Baturina ohranja strelsko formo, s katero je navduševal v spomladanskem delu. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Mladi Hrvat Roko Baturina ohranja strelsko formo, s katero je navduševal v spomladanskem delu. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Mladi ljubljanski klub je edini prvoligaš, ki se je v pripravljalnem obdobju pomeril tudi s tretjeligašem. Bravo je v soboto v Športnem parku Ljubljana napolnil mrežo igralcem kluba Brinje Grosuplje. Zmagal je kar s 6:0, najprej se je med strelce vpisal Martin Kramarič, posojeni nogometaš Maribora na začasnem delu v Ljubljani, končni rezultat pa je postavil Žan Trontelj.

Izbranci Dejana Grabića, ki si želijo v krstni sezoni med najboljšimi zagotoviti obstanek, so v sredo gostovali v Radomljah in se razšli brez zmagovalca (1:1), edini zadetek za goste je v 71. minuti dosegel Ibrahim Arafat Mensah. 

V generalki pred nadaljevanjem prvoligaške sezone so visoko izgubili v Ljudskem vrtu. Ravno tam, kjer so v začetku marca presenetili Maribor (2:1) in poskrbeli za eno najslajših zmag v kratki zgodovini kluba. Po prvem polčasu je kazalo na nov uspeh, saj je bil rezultat 1:1, v nadaljevanju pa je Maribor dosegel kar pet zadetkov in zadal Ljubljančanom visok poraz.

Datum Tekma Strelci (za Bravo)
23. maj Bravo : Brinje Grosuplje 6:0 Kramarič, Nukić, Baturina, A. Matko, Kurtović, Trontelj
27. maj Radomlje : Bravo 1:1 Mensah
30. maj Maribor : Bravo 6:1 Brekalo
Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Vzklik sreče in vprašanje, kdaj naprej

Orli povedli v Celju, a ...

Kranjčani so se odločili, da bodo v pripravljalnem obdobju okusili moč vodilnega dvojca. V torek so na Gorenjskem pričakali prvouvrščeno Olimpijo, ki je sicer nastopila z mlajšo zasedbo, in remizirali z 1:1. Edini zadetek za Triglav je za izenačenje v 35. minuti prispeval Marten Wilmots.

Varovanci Vlada Šmita so v soboto gostovali v Celju. Proti moštvu, ki jih je na zadnji prvenstveni tekmi povsem nadigralo in sredi Kranja odpihnilo kar s 5:0, so nudili dober odpor. Povedli so prek kapetana Luke Majcna, nato pa do konca prvega polčasa prejeli dva zadetka in izgubili z 1:2.

Datum Tekma Strelci (za Triglav)
26. maj Triglav : Olimpija 1:1 M. Wilmots
30. maj Celje : Triglav 2:1 Majcen
Športni park Kranj
Sportal Triglav do konca sezone nič več na domačem stadionu

Rumena družina za konec remizirala

Domžalčani so polni motivacije, saj želijo Sloveniji v nadaljevanju sezone dokazati, da po moči in kakovosti ne spadajo na deveto mesto, ampak višje. V uvodnem prvenstvenem nastopu po premoru jih čaka zahteven izpit, saj na štadion ob Kamniški Bistrici prihaja prvak Maribor. Do takrat bo trener Andrej Razdrh pilil formo na dveh pripravljalnih tekmah.

Eno izmed atraktivnih posredovanj vratarja Doba Matica Čretnika:

Najprej je prejšnjo soboto na glavnem igrišču Športnega parka premagal drugoligaša Dob z 1:0, edini zadetek na srečanju je v zadnji minuti z bele točke dosegel Janez Pišek, v petek pa so Domžalčani slavili še v Kidričevem, kjer so z 1:0 ugnali v tej sezoni odlični Aluminij. Srečanje je v 19. minuti po podaji Senijada Ibričića odločil branilec Nikola Vujadinović. "Tokrat smo odigrali zelo čvrsto tekmo, bilo je precej borbeno, tako s prvo ekipo, ki je igrala do 70. minute, kot tudi zadnjih 45 minut," je po zmagi povedal trener Razdrh.

V torek so Domžalčani za konec na domačem igrišču gostili še Brinje Grosuplje in po vodstvu s 4:0 na koncu vknjižili le remi (4:4). Rumeni, ki so igrali z bolj ali manj mladinsko ekipo, so že po prvem polčasu vodili s 4:0, nato pa so v drugem delu po številnih menjavah zapravili vodstvo. Zaradi udarca v glavo v 43. minuti tekme ni mogel nadaljevati vratar Brinja Cvijić, ker pa so gostje v Domžale pripotovali le z enim vratarjem je vratar Domžal Klemen Mihelak prestopil v ekipo Brinj, na gol Domžal pa je stopil Lovro Štubljar, ki je v drugem polčasu klonil štirikrat.

Datum Tekma Strelci (za Domžale)
23. maj Domžale : Dob 1:0 Pišek
29. maj Aluminij : Domžale 0:1 Vujadinović
2. junij Domžale : Brinje Grosuplje 4:4 Černe, Svetlin, Repas, Mavretič

Za konec dvakrat 3:0

Navijači Rudarja se zavedajo, da lahko knape v prvi ligi ohrani le še čudež.  | Foto: Matic Ritonja/Sportida Navijači Rudarja se zavedajo, da lahko knape v prvi ligi ohrani le še čudež. Foto: Matic Ritonja/Sportida Velenjčani so se znašli v na videz brezizhodnem položaju. Za devetouvršenimi Domžalami 11 krogov pred koncem zaostajajo kar 18 točk, v prvenstvu pa še vedno ostajajo brez zmage.

Novi trener Domen Beršnjak je najprej prejšnjo soboto za zaprtimi vrati izgubil z ambiciozno Muro z 2:4. Med strelce sta se vpisala izkušena Aljaž Krefl in Elvedin Džinić.

V sredo so knapi v sosedskem obračunu premagali  "novopečenega drugoligaša"  Šmartno s 3:0. V soboto so z enakim izidom odpravil še drugoligaša iz Dekanov,

Rudar bo v uvodnem prvenstvenem nastopu po premoru zaradi koronavirusa v petek, 5. junija ob 21. uri gostoval pri vročem Celju.

Datum Tekma Strelci (za Rudar)
23. maj Mura : Rudar 4:2 Krefl, Džinić
27. maj Šmartno : Rudar 0:3 Lelić, Jovanović 2
30. maj Rudar : Jadran Dekani 3:0 Kuzmanović, Koprivnik, Filipović
Damjan Trifković
Sportal Kapetan Rudarja se je znašel v zagati. In ni edini.

Koprčani prizadejali hud udarec Kraševcem

Koprčani se bodo danes pomerili z Mariborom. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Koprčani se bodo danes pomerili z Mariborom. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Najboljši drugoligaš se seli med elito. Po treh letih se bo ponovno družil s prvoligaši. V uvodni pripravljalni tekmi je na Bonifiki ugnal Dekane z 2:0, v polno sta zadela Žan Bešir in Timotej Dodlek.

Sledila je poslastica, gostovanje pri branilcu državnega naslova, 15-kratnem slovenskem prvaku Mariboru, ki so ga kanarčki izločili v pokalnem tekmovanju. Primorci so se odlično držali tudi tokrat in po hitrem vodstvu na koncu remizirali z 2:2. Za končni izid je poskrbel Darko Mišić

Primorci so se v soboto mudili v Sežani pri Taboru in ga premagali s 5:1. Najboljši strelec je bil z dvema zadetkoma Kristjan Meštrić.

Šestega junija, ko se je že nadaljevala prva liga, so Koprčani v primorskem derbiju z 1:0 premagali Gorico. Edini zadetek je dosegle nekdanji kapetan splitskega Hajduka Goran Jozinović. V torek jih čaka še tekma z Biljami, po kateri bi izbranci Mirana Srebrniča dočakali konec sezone in se odpravili na počitek pred začetkom priprav na novo sezono.

Datum Tekma Strelci (za Koper)
22. maj Koper : Dekani 2:0 Bešir, Dodlek
27. maj Maribor : Koper 2:2 Čirjak, Mišić
30. maj Tabor : Koper 1:5 Meštrić 2, Vršič, Čirjak, Solaja
6. junij Koper : Gorica 1:0 Jozinović
9. junij Koper - Bilje  
Miran Srebrnič Koper
Sportal Primorska legenda, ki jo imajo radi povsod
Ante Guberac
Sportal Prvi mož Kopra drzno izzval Maribor in Olimpijo

Trojček Nigerijca, nato poraz v Ljubljani

Bede Aamarachi Osuji je bil razigran proti češnjicam. | Foto: Vid Ponikvar Bede Aamarachi Osuji je bil razigran proti češnjicam. Foto: Vid Ponikvar Vrtnice so v nehvaležnem položaju, saj jih dodatne kvalifikacije čakajo najverjetneje šele v začetku avgusta. Nogometaši Gorice marljivo trenirajo in ohranjajo pripravljenost. V teh tednih bodo odigrali kar nekaj pripravljalnih srečanj.

V torek so odpravili Tabor iz Sežane kar s 4:1 in se jim "maščevali" za lanskoletni boleči izpad v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige. V polno sta zadela tujca v vrstah vrtnic, Diego Bardanca Florez Diego (32.) in Osuji Bede Amarachi (25., 67., 79.), ki je dosegel hat-trick. 

V soboto so se v Ljubljani pomerili z Olimpijo in ostali praznih rok (0:2), 6. junija pa so izgubili še v Kopru.

Datum Tekma Strelci (za Gorico)
26. maj Gorica : Tabor 4:1 Osuji 3, Bardanca
30. maj Olimpija : Gorica 2:0 /
6. junij Koper : Gorica 1:0  /
Miran Burgić
Sportal Gorica se čuti oškodovano, Burgić ne razume najbolje NZS

Nafta v dobri formi

Dejan Dončić je prevzel Lendavčane v začetku leta. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Dejan Dončić je prevzel Lendavčane v začetku leta. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Lendavčani so boje v drugi ligi, kjer se jim želja po napredovanju ni izšla, že končali. Ker pa jih kmalu čaka polfinale pokala Slovenije proti Radomljam, nočejo ničesar prepustiti naključju.

Prejšnjo sezono so se v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom. Prvi polčas, tako kot drugi je po dogovoru trajal 60 minut, so dobili z 1:0, v polno je zadel Alen Ploj. V nadaljevanju so bile vijolice premočne za Lendavčane, ki so prejeli tri zadetke in izgubili z 1:3. 

Nafta je v petek v Lendavi gostila drugoligaške znance Beltince in brez težav zmagala s 3:1.

V sredo so se Dončićevi izbranci pomerili še z Olimpijo. V Stožicah je bilo 1:0 za Prekmurce. Odločilni zadetek je z enajstmetrovke dosegel Vedran Vinko.

Datum Tekma Strelci (za Nafto)
23. maj Maribor : Nafta 3:1 Ploj
29. maj Nafta : Beltinci 3:1 Bizjak, Paku, Meshack
3. junij Olimpija : Nafta 0:1 Vinko
Dejan Dončić
Sportal NZS se je odločila, Dončić dvignil palec novostim

Ogrevanje za pokalni vrhunec uspelo

Jaka Štromajer se je pred prihodom v Radomlje dokazoval v napadu Kopra, zdaj pa trese mreže v Radomljah. | Foto: Vid Ponikvar Jaka Štromajer se je pred prihodom v Radomlje dokazoval v napadu Kopra, zdaj pa trese mreže v Radomljah. Foto: Vid Ponikvar Radomljani še niso končali sezone, ampak se pripravljajo na pokalni vrhunec, kjer bi se lahko prek Nafte uvrstili v veliki finale, nato pa naskakovali največji uspeh v zgodovini kluba, pokalno lovoriko. V četrtfinalu pokala so izločili Celjane, s katerimi so se na pripravljalni tekmi pomerili prejšnjo nedeljo in v knežjem mestu izgubili z 1:2. Edini zadetek za Radomljane je dosegel izkušeni napadalec Jaka Štromajer.

Prejšnjo sredo so gostili Bravo iz Ljubljane, dobili prvi polčas z 1:0, nato pa so gostje v nadaljevanju izenačili na 1:1.

Radomlje so z odlike opravile tudi ogrevanje pred polfinalom pokala, saj so s 3:1 premagali sosednji Dob. Z dvema zadetkoma je blestel Jaka Štromajer.

Datum Tekma Strelci (za Radomlje)
24. maj Celje : Radomlje 2:1 Štromajer
27. maj Radomlje : Bravo 1:1 Nikolić
3. junij Radomlje : Dob 3:1  Kregar, Štromajer 2
Matjaž Marinšek Radomlje
Sportal Predsednik prosi NZS, naj spremeni odločitev
Ne spreglejte