Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Safet Hadžić Mladen Rudonja

Petek, 29. 5. 2020, 20.30

3 leta, 11 mesecev

Športni direktor Olimpije spregovoril o usodi Safeta Hadžića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

2

"Oba sva tukaj. Safet je trener. O tem ni dvoma," je v prvem medijskem nastopu po vnovičnem prevzemu funkcije športnega direktorja Olimpije zatrdil Mladen Rudonja. V zadnjih mesecih se je namreč govorilo, da nekdanji reprezentant ne zaupa Hadžićevemu delu. Rudonja želi najprej stabilizirati ekipo in klub, da bi ta mirno plul v prihodnost tudi ob morebitnem slovesu predsednika Milana Mandarića.

Mladen Rudonja
Sportal Mladen Rudonja spet športni direktor Olimpije

Mandarić ga je povabil in Rudonja je nazaj. Pred dvema letoma je odšel s položaja, ker se ni strinjal z odpovedjo trenerja Igorja Biščana. "Čas vedno pokaže svoje. Tudi sam je videl, da v tem trenutku potrebuje pomoč. Kar je bilo, je bilo, mi gledamo naprej in prepričani smo, da bomo sodelovali dolgoročno," pravi novi športni direktor Olimpije Mladen Rudonja.

Predsednik zdaj razume, da čez noč ni mogoče uspeti. Tako ga je prepričal, da se vrne. "Proračun je lahko velik, majhen, potrošiš pa toliko denarja, kot ga imaš. Mi moramo delati tako, klub bo moral nekega dne preživeti tudi brez gospoda Mandarića. Upam, da se odloči, da ostane, ampak to bo zagotovo odvisno od več dejavnikov, tudi od Evrope, razvoja vsega, ampak pravim: dolgoročno bomo poskušali stabilizirati klub."

Stefan Hadžić verjame, da bo Mladen Rudonja v veliko pomoč. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Stefan Hadžić verjame, da bo Mladen Rudonja v veliko pomoč. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Šteje samo naslov prvaka, zato se čuti dodaten pritisk na trenerja Safeta Hadžića. "Dobrodošel je. Ogromno lahko pomaga. Mislim, da bo tako tudi deloval. Pod drobnogled sva vzela nekatere igralce, pogledala, kako je, kaj je. In to je to," je vrnitev Rudonje na pomembno funkcijo komentiral Hadžić.

Rudonja je potrdil, da trenerske menjave ne bo. "O tem ni nobenih dvomov," poudarja Rudonja, ki dodaja, da bo treba čez teden dni premagati Tabor. "Vsako tekmo je treba jemati posebej. Prepričan sem, da bomo na koncu dosegli želene cilje in čez črto stopili prvi."

Najprej mora z igralci, ki jim konec junija potečejo pogodbe, te podaljšati vsaj še za en mesec, s Stefanom Savićem in Tomislavom Tomićem bi ju rad tudi za prihodnjo sezono. "Povedati moram, da je ekipa super, motivirana. Dela se dobro. Ozračje je dobro. Vse je tako, kot mora biti. Mislim, da smo pripravljeni za prvenstvo," je še dejal Rudonja.

Tekmo s Taborom si bo mogoče naslednjo soboto ogledati v živo ob 17.45 na Planetu.

Preberite še:

Miran Srebrnič Koper
Sportal Koper boljši od Gorice #video
Eintracht FRankfurt
Sportal Eintracht še poglobil krizo Werderja
Sportal Jakirović presenečen nad težkimi nogami varovancev #video
Ne spreglejte