Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 5. 2021,
0.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

27

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 23. 5. 2021, 0.00

2 leti, 11 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

Čudežni podvig Mure. Maribor na kolenih, Prekmurje proslavlja. #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

27

NK Maribor NŠ Mura | Piko na i veliki zmagi Mure je z bele točke postavil Luka Bobičanec. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Piko na i veliki zmagi Mure je z bele točke postavil Luka Bobičanec.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Napet prvoligaški nogometni maraton je dal končnega zmagovalca. Napeto je bilo do zadnjih minut, naslov prvaka pa je po izjemnem spektaklu v Ljudskem vrtu (1:3) osvojila Mura. Maribor se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Pred tem so bile odigrane štiri tekme, na katerih se je odločalo o obstanku. Po dramatični zmagi Celja je najkrajšo potegnil Koper in padel na deveto mesto, tako da ga čakajo dodatne kvalifikacije s Krko. Bravo je nadigral Olimpijo, Gorica se je poslovila z zmago v Sežani, Domžale so remizirale z Aluminijem.

Zgodovinski trenutek za nogometaše Mure, ko so prejeli "kanto":

Sportal Šimundža se je zahvalil Ljudskemu vrtu in se izkazal z ganljivo gesto #video
Sportal Rožman napovedal spremembe pri Mariboru
Sportal Kapetan Mure napovedal fešto in pol: Domov me ne bo dva dni #video
Bežigrad Stadion
Sportal Fenomen NK Maribor: Ima jih več kot preostala Slovenija skupaj!

Slovenija ima novega prvaka. To je postala Mura, ki je v zadnjem krogu potrebovala zmago nad Mariborom in jo tudi dočakala. V Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo 3.500 glasnih ljubiteljev nogometa, navijačev obeh ekip, je s 3:1 premagala vijolice in se prvič v klubski zgodovini zavihtela na državni vrh. Trener Ante Šimundža je postal prvi slovenski strateg po Bojanu Prašnikarju, ki je osvojil prvenstvo z dvema različnima kluboma, Murska Sobota pa se je na seznamu mest, kjer se je nazdravljalo "kanti", pridružila Mariboru, Ljubljani, Novi Gorici, Domžalam, Kopru in Celju.

Dvoboj se je začel s pritiskom Maribora, ki pa ga je v 33. minuti s srečnim zadetkom, ko se je žoga od Blaža Vrhovca odbila v gol, ustavil Klemen Šturm. Sledila je sporna situacija, ko je Vrhovec v svojem kazenskem prostoru igral z roko, v izdihljajih prvega polčasa pa je Jan Mlakar z izvrstnim zadetkom dvignil na noge občinstvo in izenačil na 1:1. Dosegel je 14. zadetek v tej sezoni in se na lestvici najboljših strelcev izenačil z Nardinom Mulahusejnovićem. Mariboru je rezultat 1:1 povsem ustrezal, Mura pa je za naslov prvaka nujno potrebovala zmago.

Zadetek Mihaela Klepača za vodstvo Mure z 2:1:

V 75. minuti je znova povedla, atraktivno je Ažbeta Juga premagal hrvaški rezervist Mihael Klepač. Veselje navijačev Mure se še ni poleglo, ko so črno-beli prejeli novo priložnost za povišanje vodstva. Sodnik Matej Jug je pokazal na belo točko, Luka Bobičanec pa je suvereno zatresel mrežo Maribora. Prekmurci so se znašli v sedmih nebesih, gostitelji pa niso več našli načina, kako spet zatresti mrežo Matka Obradovića. Na dan tekme je Dalmatincu, ki stoji med vratnicama Mure, umrl dedek. Trener Šimundža in vsa ekipa sta zato zmago posvetila pokojnemu dedku vratarja, ki je lovorike osvajal že z Mariborom, zdaj pa je z Muro po pokalni lovoriki postal še državni prvak. Maribor ostaja pri 15 državnih naslovih.

Veselje nogometašev Mure in predsednika Roberta Kuzmiča:

Po dvoboju je sledilo ogromno slavje gostov iz Murske Sobote. "Vsa čast celemu Prekmurju. Ekipi, fantom, trenerju, vsem. Brez besed sem," je takoj po koncu tekme za Planet TV dejal Luka Bobičanec, z 11 zadetki najboljši strelec črno-belih v tej sezoni, njegov soigralec Žiga Kous pa je dodal: "Izredno smo veseli, navijači so si to zaslužili, mi pa tudi. Trener nam je rekel, da imamo kakovost, da če smo zabili enega, lahko še enega. Ko smo osvojili pokal, me en dan ni bilo domov, zdaj pa me ne bo dva."

Poročilo s tekme in priložnosti:

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Ste videli, kako je Mura prišla do zgodovinskega uspeha? #video

Čustveno "slovo" Jasmina Handanovića:

Poslavlja se Jasmin Handanović. Legendarni vratar, ki danes sedi na klopi, se je pri 43 letih odločil za konec športne kariere. Vodstvo kluba mu je namenilo priložnostno darilo, navijači pa ovacije.

Jasmin Handanović
Sportal Jasmin Handanović še zadnjič oblekel dres NK Maribor

Ibričić
Sportal Čestitke, Senijad Ibričić! Domžale imajo najboljšega v Sloveniji.

Drama v Celju osrečila gostitelje

V uvodnih štirih tekmah zadnjega kroga je bilo doseženih devet zadetkov, najbolj razburljivo pa je bilo v Celju. Knežje mesto, kjer so bili lani okronani prvaki Slovenije, je spremljalo tekmo z ogromnim vložkom in dramatično končnico. Sprva je bolje kazalo gostiteljem, ki so prek Esterja Soklerja povedli že v 4. minuti, a je prvi strelec tekmovanja Nardin Mulahusejnović tik pred koncem prvega dela izenačil na 1:1. Primorci so bili v prednosti, remi bi jim zagotavljal obstanek, a niso zdržali do konca.

Zadetek Ivana Božića z najstrožje kazni za 2:1:

Le tri minute pred koncem je Ivan Božić, ki je v zadnjih tednih v izvrstni strelski formi, z bele točke Celju zagotovil zlata vredno zmago, s katero so se izognili devetemu mestu, nanj pa pahnili Koprčane, ki jih čakata tekmi dodatnih kvalifikacij proti drugoligaškemu podprvaku Krki.

Poročilo s tekme:

Argon Šalja
Sportal Celjani so se rešili, Koper se je znašel v težavah #video

Rezultatske krize Olimpije še ni konec

Najvišjo zmago 36. kroga je dosegel Bravo. Prvič, odkar tekmuje v prvi ligi, je doma premagal mestnega tekmeca Olimpijo. Izbranci Dejana Grabića so v drugem polčasu napolnili mrežo zeleno-belih in zmagali s 3:0. Z dvema zadetkoma je izstopal Milan Tučić, ki je spomladi za Šiškarje v polno zadel kar desetkrat, z dvema podajama pa je status najboljšega asistenta lige potrdil Mustafa Nukić (zbral je kar 11 podaj).

Drugi zadetek, skupno že 10. v tej sezoni, Milana Tučića:

Olimpija je že sedmič zapored v prvenstvu ostala brez zmage in sezono končala na tretjem mestu, trener Goran Stanković pa je zaradi bližajočega se torka in finala pokala v Kopru odpočil kar nekaj prvokategornikov.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 28

Poročilo s tekme:

NK Bravo NK Olimpija
Sportal Zgodovinski podvig Brava nad Olimpijo #video

Remi v Domžalah osrečil oba kluba

V Domžalah so gostitelji pričakali Kidričane s pomlajeno postavo, v kateri ni manjkalo najstnikov. Kapetana Senijada Ibričića, ki so ga nogometaši, trenerji, novinarji in navijači izbrali za najboljšega nogometaša sezone Prve lige Telekom Slovenije, ni bilo v postavi.

Zadetek Armina Đerleka:

Aluminij je za miren spanec potreboval točko. Na začetku drugega dela je goste v vodstvo popeljal Armin Đerlek, tik pred koncem pa je izenačil Slobodan Vuk, tako da sta dvoboj obe ekipi končali zadovoljni. Domžale se bodo, če bo Olimpija osvojila pokal, s četrtim mestom prebile v Evropo.

Poročilo s tekme:

Slobodan Vuk
Sportal Kidričani uresničili cilj, pomlajene Domžale do točke

Nepozaben debi najstnika Gorice

Zadnjeuvrščena Gorica se je od prve lige poslovila v Sežani, kjer je za slovo premagala Tabor z 1:0 in mu preprečila, da bi sezono končal v zgornji polovici razpredelnice.

Zmagoviti zadetek debitanta Roka Ljutića:

Zmagoviti zadetek je dosegel 17-letni debitant Rok Ljutić, ki ga bo v naslednji sezoni v drugi ligi vodil Miran Srebrnič. Namesto Gorice bo v prvi ligi zaigral drugoligaški prvak Radomlje.

Poročilo s tekme:
NK Bravo : ND Gorica, prva liga, april 2021
Sportal Vrtnice so se poslovile z zmago v režiji 17-letnika #video

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog:

Sobota, 22. maj:
Maribor : Mura 1:3 (1:1)
Mlakar 45., Šturm 33., Klepač 75., Bobičanec 78./11-m

Bravo : Olimpija 3:0 (0:0)
Tučić 60., 72., Maruzin 62.

Celje : Koper 2:1 (1:1)
Sokler 4., Božić 87./11-m: Mulahusejnović 43.; R.K.: Jozinović 85./Koper 

Domžale : Aluminij 1:1 (0:0)
Vuk 86.; Đerlek 57. 

Tabor : Gorica 0:1 (0:0)
Ljutić 62.

Najboljši strelci:

14  Jan Mlakar (Maribor), Nardin Mulahusejnović (Koper),
12 – Dario Kolobarić (Domžale),
11  Luka Bobičanec (Mura), Đorđe Ivanović (Olimpija), Andres Vombergar (Olimpija),
10 – Filip Dangubić (Celje), Milan Tučić (Bravo), 
9  Christos Rovas (Tabor Sežana), 
7  Arnel Jakupović (Domžale), Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Mustafa Nukić (Bravo), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Dare Vršič (Koper), 
6 – Ivan Božić (Celje), Aldair Djalo (Tabor), Senijad Ibričić (Domžale), Nino Kouter (Mura), Mićo Kuzmanović (Celje), Jan Repas (Maribor), Damjan Vuklišević (Domžale)
...  

Ne spreglejte