Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
18.32

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Koper NK Celje

Sobota, 22. 5. 2021, 18.32

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Koper

Celjani so se rešili, Koper se je znašel v težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Argon Šalja | Agron Šalja se je podpisal pod imeniten dosežek. Celjane je prevzel v skoraj izgubljenem položaju, a nato do konca sezone priigral obstanek. | Foto NK Celje

Agron Šalja se je podpisal pod imeniten dosežek. Celjane je prevzel v skoraj izgubljenem položaju, a nato do konca sezone priigral obstanek.

Foto: NK Celje

Nogometaši Celja so na današnji tekmi zadnjega kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (1:1).

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Čudežni podvig Mure. Maribor na kolenih, Prekmurje proslavlja. #video

Celje : Koper 2:1 (1:1)

Stadion Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
Strelci: 1:0 Sokler (4.), 1:1 Mulahusejnović (43.), 2:1 Božić (87./11 m). .

Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Kerin, Benedičič, Rorič (od 70. Novak), Šporn, Božić (od 89. Čalušić), Kuzmanović, Sokler (od 70. Dangubić).
Koper: Adam, Rajčević, Pejić, Žužek, Dodlek, Caimacov (od 88. Vršič), Palčič (od 88. Mišić), Jozinović, Guberac, Barišić (od 69. Vekić), Mulahusejnović (od 83. Spinelli).

Rumena kartona: Mulahusejnović, Jozinović.
Rdeči karton: Jozinović (85.).

Celjani so na izjemno pomembnem obračunu na kolena položili Koprčane in se izognili kvalifikacijskima tekmama za obstanek v PLTS. Dodatna obračuna s Krko, drugouvrščeno ekipo iz 2. slovenske nogometne lige, po današnjem porazu v mestu grofov čaka osmoljence današnje tekme iz Kopra, ki so osvojili deveto mesto v domačem elitnem ligaškem tekmovanju.

Štajerci so tekmo odprli na najboljši možni način in že v četrti minuti povedli z 1:0. Večino dela je opravil Mićo Kuzmanović, ki je v bliskovitem nasprotnem napadu po desni strani preudarno podal do Esterja Soklerja, ki je z močnim in natančnim strelom ukanil nemočnega gostujočega vratarja Davida Adama.

Zadetek Esterja Soklerja:

Primorci, ki v zadnjem času niso blesteli na zelenih igriščih - na zadnjih osmih tekmah v PLTS so le dvakrat remizirali in šestkrat izgubili, zavoljo tega je vodstvo kluba v prvi polovici tega tedna razrešilo italijanskega trenerja Rodolfa Vanolija in na njegovo mesto začasno ustoličilo Nedžada Okčića - so v nadaljevanju imeli jalovo pobudo, Celjani pa so svoje priložnosti iskali v nasprotnih napadih.

Koprčani so še najbolj pritisnili sredi prvega polčasa, po dolgi podaji Gorana Jozinovića z leve strani je strel Žana Žužka z glavo končal prek vrat domačega čuvaja Matjaža Rozmana. Disciplinirani Celjani so v 27. minuti izpeljali novo bliskovito akcijo, po podaji Kuzmanovića pa je strel Luke Kerina z 20 metrov švignil mimo leve vratnice Kopra.

V 40. in 41. minuti je imel dve (pol)priložnosti še Ivan Božić. Njegov prvi strel z glavo dobro postavljenemu gostujočemu vratarju ni povzročil nobenih preglavic, njegov drugi strel nekoliko z leve strani pa je bil nenatančen.

Zadetek Nardina Mulahusejnovića:

Koprčani so sijajno odigrali končnico prvega polčasa, po kombinirani akciji je Nardin Mulahusejnović s 17 metrov z natančno odmerjenim strelom poslal žogo v levi spodnji kot Rozmana in izenačil na 1:1. Dosegel je svoj 14. gol sezone ter znova prevzel prvo mesto na lestvici strelcev v PLTS.

Le minuto kasneje je bil domači vratar znova na preizkušnji, z velikimi težavami je zaustavil strel Mulahusejnovića z roba kazenskega prostora.

Izbranci domačega trenerja Agrona Šalje so v drugem polčasu prevzeli pobudo in skušali doseči "gol odrešitve". V 58. minuti je Žan Benedičič izvedel prosti strel s 35 metrov z desne strani, žoga pa je zadela vratnico.

Gosti so se v nadaljevanju dobro branili. V 79. minuti so si priigrali lepo priložnost, zadetek rezervista Luke Vekića pa je po strelu z desetih metrov z refleksno obrambo preprečil Rozman.

Zadetek Ivana Božića:

Domači nogometaši so v končnici tekme vendarle dosegli zmagoviti gol. Po prekršku Gorana Jozinovića - ta je drugič na tekmi "porumenel" in zapustil igrišče - nad Kadušićem je glavni sodnik Slavko Vinčić pokazal na 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Božić in Celjanom prinesel "tri zlata vredne točke".

Ne spreglejte