Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 5. 2021,
0.18

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

8

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nino Kouter Luka Bobičanec Žiga Kous NK Mura Sara Pakiž

Nedelja, 23. 5. 2021, 0.18

2 leti, 11 mesecev

Prvi odmevi nogometašev Mure po naslovu prvaka

Kapetan Mure napovedal fešto in pol: Domov me ne bo dva dni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

8

Ko so nogometaši Mure lani postali pokalni zmagovalci, je Murska Sobota dostojno proslavila ogromen uspeh črno-belih. Kako bo šele zdaj, ko so stopili še korak višje in postali državni prvaki? O tem je sproščeno pred kamerami Planet TV spregovoril Žiga Kous in napovedal, da ga čaka dvodnevno rajanje. "Ko smo osvojili pokal, me ni bilo domov en dan, zdaj me ne bo dva," je v zanosu sreče povedal kapetan Mure, ki ga je le nekaj trenutkov pozneje doletelo častno opravilo, saj je prvi dvignil "kanto".

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Ste videli, kako je Mura prišla do zgodovinskega uspeha? #video

Po zmagi nad Mariborom so se nogometaši Mure najprej zahvalil navijačem za bučno podporo, trener Ante Šimundža se jim je nekajkrat poklonil, nato pa si dali duška na zelenici. Videli smo lahko vse. Nazdravljanje in polivanje s šampanjcem, petje, objemanje, skandiranje, izrekanje čestitk. Zabava pa se bo očitno po Mariboru preselila še v Mursko Soboto, o čemer je brez zadržkov pred kamerami spregovoril pri soigralcih zelo priljubljeni kapetan Žiga Kous. "V Murski Soboti pričakujem fešto, kaj pa drugega. Lahko samo povem, da me ne bo dva dni domov. Ko smo osvojili pokal, me ni bilo en dan domov, zdaj pa me ne bo dva," je povedal novinarki Sari Pakiž in navdušil javnost.

Fotogalerija iz Maribora, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 60

Kaj pa je povedal o tekmi in naslovu? "Izredno smo veseli, navijači so si to zaslužili, pa mislim, da tudi naša ekipa," je dejal bočni branilec Mure in na vprašanje, kaj jim je povedal trener ob polčasu, ko se je Maribor z zadetkom Jana Mlakarja vrnil v igro (1:1), odvrnil: "Rekel nam je, da imamo kakovost. Rekel nam je, da če smo zabili enega, lahko še enega ali pa dva. To se je tudi pokazalo. Pokazali smo karakter. Zasluženo smo zmagali," je v Ljudskem vrtu žarel od sreče.

Nogometaši Mure so dosegli največji uspeh v zgodovini kluba. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Mure so dosegli največji uspeh v zgodovini kluba. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Njegov soigralec Nino Kouter, že oblečen v slavnostno majico v čast prvakov, je dodal: "Ne vem, kaj naj povem. Sploh se ne zavedam, kaj smo naredili. Čestital bi soigralcem za prikazano igro." Za tem so slovenskega reprezentanta soigralci odvlekli od kamer, da se je lahko predal uživanju in zapel z aktualnimi državnimi prvaki.

Junake v črno-belih dresih v prihodnjih dneh čakajo prijetna opravila. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Junake v črno-belih dresih v prihodnjih dneh čakajo prijetna opravila. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Med njimi je bil tudi Luka Bobičanec, z 11 zadetki najboljši strelec črno-belih v tej sezoni. "Vsa čast celemu Prekmurju. Vsa čast ekipi, fantom, trenerju, navijačem na tribunah. Brez besed sem, hvala vsem," je bil vzhičen hrvaški legionar, ki ga podobno kot soigralce čaka še ogromno proslavljanja.

Sportal Rožman napovedal spremembe pri Mariboru
Bežigrad Stadion
Sportal Fenomen NK Maribor: Ima jih več kot preostala Slovenija skupaj!
Sportal Šimundža se je zahvalil Ljudskemu vrtu in se izkazal z ganljivo gesto #video
NK Maribor NŠ Mura
Sportal Čudežni podvig Mure. Maribor na kolenih, Prekmurje proslavlja. #video
Ne spreglejte