Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2020,
21.26

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

6

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Benjamin Verbič Rene Krhin Jure Balkovec Bojan Jokić Tim Matavž Haris Vučkić Vid Belec Robert Berić Rajko Rep Adam Gnezda Čerin Jasmin Kurtić Josip Iličić Žan Majer Miha Mevlja Miha Blažič Simon Rožman Luka Elsner Miloš Kostić Uroš Korun Aljaž Struna Andraž Šporar Amedej Vetrih Miha Zajc Domen Črnigoj Damjan Bohar Denis Popović Saša Aleksander Živec Zlatko Dedić

Ponedeljek, 2. 3. 2020, 21.26

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Miren slovenski ponedeljek v tujini, pred tem eksplozija zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

6

Josip Iličić | Vid Belec je v ponedeljek zaklenil vrata Apoela iz Nikozije. | Foto Guliver/Getty Images

Vid Belec je v ponedeljek zaklenil vrata Apoela iz Nikozije.

Foto: Guliver/Getty Images

Po zelo razburljivem koncu tedna, v katerem smo videli kar nekaj zadetkov slovenskih nogometnih legionarjev, je bilo v ponedeljek precej bolj mirno. Od reprezentantov je bil na delu samo vratar Vid Belec. Kako pa je šlo preostalim slovenskim nogometašem na delu v tujini?

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens)

Francija, 1. liga Amiens : Metz 0:1 (sobota)

Mladi slovenski trener je z Amiensom doživel nov udarec. Na zmago v francoskem prvenstvu čaka vse od začetka novembra. V tem obdobju je nanizal že 15 tekem brez zmage, na lestvici pa padel na predzadnje mesto. Praznih rok je ostal tudi v soboto proti Metzu, na katerega so ga vezali prijetni spomini. Elsnerjeva četa je namreč 21. septembra 2019 v gosteh ugnala Metz (2:1), to pa je bila tudi prva in za zdaj edina zmaga slovenskega trenerja na gostovanju, odkar se dokazuje v Franciji.

Morda sploh ne bo dobil več nove priložnosti, saj je del navijačev po porazu z Metzom zahteval njegov odstop (ogled videa spodaj), razočarani Elsner pa se je takoj po koncu srečanja s predsednikom Bernardom Joanninom odpravil v slačilnico. Prvi mož kluba mu je še pred kratkim zagotavljal podporo. Kako se bo odločil tokrat? 

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Mechelen 0:3 (petek)

Slovenski trener, ki je v začetku leta prevzel vodenje St. Truidna, je v uvodni tekmi 28. kroga izgubil z Mechelenom in doživel najvišji domači poraz, odkar je trener belgijskega prvoligaša. St. Truiden se nahaja v rezultatski krizi, saj je nanizal tri poraze. V prvenstvu zaseda 12. mesto.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Rijeka 4:0 (sobota)

Rijeko je na gostovanju pri vodilnem Dinamu v Zagrebu doživela hud poraz (0:4). Pred tem srečanjem ni prejela zadetka kar na štirih tekmah zapored, v soboto pa je Arijan Ademi, makedonski reprezentant in bratranec Agima Ibraimija, reško mrežo zatresel že po 24 sekundah. Rečani so še v 80. minuti zaostajali le z 0:1, Rožman je bil zlasti zadovoljen z igro izbrancev v uvodnih 30 minutah, nato pa prejeli še tri zadetke. To je najvišji poraz stratega iz Štor na gostovanjih, odkar se dokazuje na Hrvaškem.

Rijeka je zadnjič na stadionu Maksimir zmagala 28. aprila 2018, ko je bil trener še zdajšnji slovenski selektor Matjaž Kek. Rečani na lestvici ostajajo na tretjem mestu. Za drugouvrščenim Hajdukom zaostajajo štiri, za Dinamom pa že 18 točk. Drugo mesto na Hrvaškem prinaša velik vložek, saj v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

APOEL : Omonia Nikozija 0:0 (ponedeljek)

Branil je vso tekmo.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Espanyol : Atletico Madrid 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo in moral po žogo v mrežo v 24. minuti, ko ga je premagal soigralec Stefan Savić. Škofjeločan je izbil žogo iz gola, a je ta s polnim obsegom že prečkala golovo črto (ogled videa spodaj). V prvem polčasu je imel Oblak še veliko dela. Strel Victorja Sancheza je s konicami prstov preusmeril v prečko. Na koncu so rdeče-beli pri zadnjeuvrščenemu Espanyolu osvojili točko.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Pordenone 0:1 (sobota)

Zaradi kazni kartonov ni kandidiral za tekmo. Empoli je po štirih zaporednih zmagah doživel poraz. Ostaja na devetem mestu in je še naprej blizu preboju med najboljših osem, ki lahko računajo na dodatne kvalifikacije za napredovanje v serie A.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Debrecen 2:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Ferencvaroš, ki na Madžarskem brani naslov prvaka, vztraja na prvem mestu. Ima tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Fehervarjem in kar dve odigrani tekmi manj.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krasnodar : Ufa 1:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 80. minuti prejel rumeni karton. Ufa je zadetek, ki je odločil zmagovalca, prejela tri minute pozneje.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Rakow Czestochowa : Piast Gliwice 2:0 (petek) Odigral je vso tekmo. To je bil peti zaporedni poraz Piasta na gostovanjih, kjer so dosegli vsega skupaj le en zadetek.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči : Arsenal Tula 1:2 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Soči ostaja na zadnjem mestu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Rijeka 4:0 (sobota)

Proti Interju je odslužil kazen, tako da je bil na velikem sobotnem derbiju na razpolago strokovnemu vodstvu Dinama, a se spopada z lažjimi zdravstvenimi težavami, zato je ostal na klopi. Zagrebčani imajo pred drugouvrščenim Hajdukom že 14 točk prednosti. Stojanović je pred kratkim pogodbo z najboljšim hrvaškim klubom podaljšal do leta 2024.

Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Houston Dynamo : Los Angeles Galaxy 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo. V novo sezono je vstopil z dvobojem z atraktivnim tekmecem iz Los Angelesa, za katerega ne igra več Zlatan Ibrahimović. Zdaj je glavni zvezdnik v napadu Mehičan Javier Hernandez - Chicharito, tako da je imel Primorec zahtevno delo. Zadetek za goste je prispeval Argentinec Cristian Pavon.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

CSKA Moskva : Ural 1:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. CSKA je prezimil na četrtem mestu, do točke proti Uralu pa prišel z zadetkom v zadnji minuti.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Karlsruher : Nürnberg 0:1 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi. Slovenski reprezentant ne more biti zadovoljen z minutažo pri Nürnbergu, saj je po prihodu iz Domžal zaigral le na štirih tekmah in na igrišču prebil 71 minut.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Servette - Lugano, 16.00 (nedelja) - tekma je prestavljena

Zaradi zdravstvenih težav v tem koledarskem letu še ni kandidiral za tekmo.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Lecce : Atalanta 2:7 (nedelja)

Kakšna rapsodija slovenskega virtuoza v dresu Atalante! Pri visoki zmage Bergamčanov, ki jih čez dober teden čaka povratna tekme osmine finala lige prvakov, kjer bodo v Valencii branili visoko prednost s 4:1, je imel prste vmes pri vseh petih zadetkih! Najprej je v 17. minuti poslal s kota predložek v kazenski prostor, nato pa je igralec Lecceja Giulio Donati nerazumljivo zatresel lastno mrežo. Pet minut pozneje je ''ponovil'' vajo, znova izvajal kot na isti strani, po njegovi podaji pa je Duvan Zapata z glavo podvojil prednost na 2:0. Lecce je do konca prvega dela izenačil, a je 32-letni Kranjčan v 47. minuti mojstrsko poskrbel za novo vodstvo gostov. Začel je akcijo, podal Alejandru Gomezu, ki je namučil vratarja Lecceja, žoga se je odbila do slovenskega asa, ta pa se je izjemno otresel branilcev, jih preigral in z lahkoto iz bližine zatresel nebranjeni del vrat (ogled videa spodaj).

V 54. minuti je začel akcijo, z izjemno globinsko podajo našel Maria Pašalića, Hrvat pa je lepo podal Zapati, ki se je vpisal med strelce. V 62. minuti je Iličić z atraktivno podajo vknjižil še eno podajo, tudi tokrat je zadel v polno Kolumbijec in se veselil hat-tricka. Iličić, ki je v tej sezoni dosegel že kar 15 zadetkov, kar je njegov rekord v karieri, bi se morda vpisal še kdaj v statistiko, če ne bi v 73. minuti predčasno zapustil igrišča. Dobil je udarec v koleno in odšepal z igrišča, navijači Atalante pa upajo, da poškodba ni hujše narave in bo lahko že kmalu pomagal soigralcem. Atalanta je v zadnjih minutah zadela še dvakrat in se veselila nore zmage s 7:2 (pred dobrim mesecev je v gosteh ponižala Torino celo s 7:0!). Jojo je v tej sezoni za črno-modre dal že 17 zadetkov, Atalanta pa je v prvenstvu dala kar 70 zadetkov in je daleč najbolj razigrana ekipa prvenstva. Izmed največjih lig v Evropi sta jih v tej sezoni več dosegla le PSG (75) in Bayern (71), ki pa sta tudi odigrala dve tekmi več.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Lille 0:1 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi. Nantes je po presenetljivi zmagi v Marseillu znova razočaral svoje navijače in doma ostal praznih rok proti Lillu.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Parma - SPAL, 15.00 (nedelja) - tekma je prestavljena na 13. maj

Belokranjec bi se lahko v nedeljo prvič, odkar je zapustil Ferraro, pomeril z nekdanjimi soigralci, ki nosijo dres Spala, a je vodstvo tekmovanja tekmo zaradi strahu pred širitvijo okužb z novim koronavirusom tekmo prestavilo na 13. maj.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Atalanta 2:7 (nedelja)

Odigral je 63 minut in zapustil igrišče pri zaostanku z 2:4. Lecce se je po hudem domačem porazu znašel v nevarnem položaju, saj zaseda 16. mesto.

Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga LASK Linz : Hartberg 5:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in visoko izgubil proti Lasku, enemu največjih presenečenj lige Europa, saj se je uvrstil med najboljših 16, hkrati pa tudi vodilnim avstrijskim klubom, ki bi lahko prekinil vladavino Salzburga.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Dnipro-1 : Dinamo Kijev 3:1 (petek)

Odigral je vso tekmo in se znova vpisal med strelce. V izdihljajih prvega polčasa je zadel z bele točke (ogled videa spodaj) in popeljal Kijevčane v vodstvo, čeprav so že od 6. minute igrali z igralcem manj. Vodstvo Dinama je trajalo vse do 71. minute, ko je prvič zadel Vladislav Supriaha in izenačil. Pozneje je dosegel še dva zadetka in poskrbel za boleč poraz Dinama z 1:3. Tekmo je sodila ukrajinska sodnica Kateryna Monzul. Vojničan je v tej sezoni v prvenstvu dosegel osem zadetkov. Dinamo Kijev je na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, pa s tekmo več zaostaja kar 14 točk.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Trabzonspor : Rizespor 5:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo, na kateri je Rizespor gostoval pri trenutno vodilni ekipi turškega prvenstva in doživel prepričljiv poraz.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Antalyaspor : Fenerbahče 2:2 (sobota)

Po dolgem času je zaigral za Fenerbahče in postal junak turškega velikana. Ko je v 66. minuti vstopil v igro, je Fenerbahče zaostajal z 1:2 (obe podaji za zadetek gostiteljev je prispeval legendarni Nemec Lukas Podolski), nato pa je Primorec v sodnikovem podaljšku po strelu z glavo (ogled videa spodaj) izenačil na 2:2 in poskrbel, da je Fenerbahče prekinil niz dveh zaporednih porazov. V zadnjih petih krogih je v prvenstvu osvojil le dve točki in padel na sedmo mesto, za vodilnim Trabzonsporjem pa zaostaja že devet točk. Primorec je v tej sezoni zbral le štiri nastope, prav vedno pa je vstopil v igro s klopi. To je bil njegov prvi nastop v prvenstvu po dobrih štirih mesecih!

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Seattle Sounders : Chicago Fire 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 46. minuti popeljal Chicago v vodstvo (ogled videa spodaj). Tako je zadel v polno že na prvi tekmi v ligi MLS, a je njegov klub na koncu ostal brez točk. Gostitelji so zmagoviti zadetek dosegli v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

PEC Zwolle : Vitesse 4:3 (sobota)

Odigral je vso tekmo in se v 6. minuti vpisal med strelce. To je bil že njegov 12. zadetek v tej sezoni. Dvoboj je postregel z neverjetno dramo v sodnikovem podaljšku (ogled videa spodaj). Gostitelji so v zadnjih sekundah rednega dela povedli s 3:2. Igral se je triminutni sodnikov podaljšek. Vitesse je prek prostega strela izenačil na 3:3, a so gostitelji le nekaj sekund pozneje še enkrat zatresli mrežo.

Matavž je že petič v karieri v eni sezoni na Nizozemskem zadel v polno vsaj desetkrat. Dvakrat mu je to uspelo v dresu Groningena, dvakrat prav za PSV Eindhoven, zdaj pa še prvič za Vitesse. Skupno je na tekmah nizozemskega prvenstva dosegel že 99 zadetkov, tako da bo na prihodnjih tekmah napadal častitljivi jubilej.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Famalicao - Sporting Lizbona, 21.00 (torek)

Ljubljančan je v četrtek nesrečno, ravno na 26. rojstni dan, izpadel iz lige Europa, hkrati pa prekinil niz dveh tekem, na katerih se je vpisal med strelce Sportinga. Nov zadetek v portugalskem prvenstvu, v katerem zeleno-beli levi iz Lizbone zasedajo četrto mesto, bo lovil šele v torek, ko bo Sporting gostoval pri šestouvrščenem Famalicau.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : Heerenveen 2:3 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v 65. minuti po strelu z bele točke znižal vodstvo gostov na 1:3. Domžalčan je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov. Prvič, odkar se dokazuje v članski konkurenci, je v eni sezoni dosegel dvomestno število zadetkov. Pred to sezono je bil najbolj razigran v spomladanskem delu sezone 2014/15, ko je za škotski Rangers zadel osemkrat.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

West Bromwich Albion : Wigan 0:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Huddersfield Town : Charlton Athletic 4:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Altach : Red Bull Salzburg 3:2 (ponedeljek) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Zlatko Dedić (Swarovski Tirol)

Avstrija, 1. liga Swarovski Tirol : Austria Mödling 1:1  (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 60. minuti zadel v polno ter povedel Swarovski v vodstvo. To je že njegov osmi zadetek v tej sezoni,
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga Rapid Dunaj : Mattersburg 3:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Ried : Austria Lustenau 1:0 (petek)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

BW Linz : GAK 1:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Vorwärts : Juniors OÖ 0:0 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Austria Celovec 3:1 (sobota) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Austria Celovec 3:1 (sobota) Odigral je prvi polčas.

Nicolas Rajsel (Qabala)

Azerbajdžan, 1. liga

Zira : Qabala 1:2 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Roeselare 0:0 (petek) Ni branil, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : Beerschot-Wilrijk 0:2 (petek) Zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za tekmo.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Roeselare 0:0 (petek) V igro je vstopil v 71. minuti.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Westerlo 3:1 (petek) V igro je vstopil v 80. minuti, ko je bil rezultat 2:0.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Royal Excelsior Virton : OH Leuven 4:1 (petek) Odigral je 60 minut in zapustil igro pri rezultatu 2:0.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Nova sezona se bo začela 19. marca. Iz Volyna, jesenskega drugoligaškega podprvaka v Ukrajini, se je preselil v Belorusijo, kjer brani barve Dinama iz Minska, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Vitoša Bistrica : Etar 2:6 (ponedeljek)

Igral je od 82. minute.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Borac Banja Luka : Sarajevo 0:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Zrinjski Mostar : Sloboda Tuzla 2:0 (sobota) Branil je vso tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Mladost Doboj Kakanj : Široki Brijeg 2:3 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Enosis : Olympiakos Nikozija 3:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Doxa Katokopia : Pafos 0:4 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Lille 0:1 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Caen : Grenoble 2:0 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Žiga Laci (AEK Atene) Grčija, 1. liga Panionios : AEK Atene 1:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo in debitiral v grškem prvenstvu.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : AEK Atene 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : Asteras Tripolis 3:0 (nedelja) Odigral je 69 minut.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Lokomotiva Zagreb 0:2 (četrtek) Ni branil, ostal je na klopi.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Lokomotiva Zagreb 0:2 (četrtek) Odigral je vso tekmo.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Cagliari
Roma 3:4 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Juventus - Inter, 20.45 (nedelja) - tekma je prestavljena na 13. maj

Kapetan Interja se je nameraval v nedeljo vrniti po daljši odsotnosti zaradi zloma levega mezinca, a je bil dvoboj v Torinu, prvotno naj bi bil zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom odigran pred praznimi tribunami, prestavljen na 13. maj.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Milan - Genoa, 12.30 (nedelja) - tekma je prestavljena na 13. maj  

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Chievo : Livorno 0:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Cittadella : Cremonese 0:0 (sobota)

V igro je vstopil v 88. minuti.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Livorno 0:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Salernitana 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Livorno 0:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Pordenone 0:1 (sobota) Ni igral, sedel je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Spezia, 3:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Padova - Triestina, 17.30 (nedelja) - tekma je prestavljena

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Catania : Vibonese 2:1 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Alma Juventus Fano - Carpi, 15.00 (nedelja) - tekma je prestavljena

 

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Ternana : Bisceglie 2:2 (nedelja)

V igro je vstopil v 56. minuti.
Žiga Lipušček (RFS Riga) Latvija, 1. liga Začetek sezone 15. marca. V zimskem prestopnem roku je zapustil Gorico in sklenil sodelovanje z latvijskim podprvakom RFS.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, superpokal

Žalgiris : Suduva 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Žalgiris je v Litvi v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto. Nova prvenstvena sezona se bo začela 6. marca

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Fehervar : Kaposvari 3:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Nova sezona se bo začela 13. marca.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Bayer Leverkusen 1:1 (nedelja)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Eintracht Braunschweig : Uerdingen 4:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Preussen Münster : Hansa Rostock 1:0 (ponedeljek)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga VVV-Venlo : Fortuna Sittard 0:0 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga NEC : NAC Breda 1:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Slask Vroclav 3:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo in prispeval podaji za oba zadetka (ogled videa spodaj), ki ju jo je na tekmi dosegel njegov rojak Saša Aleksander Živec. Prekmurec je z 11 zadetki prvi strelec Zaglebieja v tej sezoni.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Pogon Szczecin 3:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Lechia Gdansk 1:2 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Lechia Gdansk 1:2 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Slask Vroclav 3:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Rakow Czestochowa : Piast Gliwice 2:0 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Arka Gdynia : LKS Lodz 1:1 (nedelja) Odigral je prvi polčas in v 17. minuti prejel rumeni karton. Po prvem polčasu je bil rezultat 0:0.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Slask Vroclav 3:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in prispeval dva zadetka (ogled videa spodaj) ter podajo! V 56. in 79. minuti je zatresel mrežo Slaska, v 68. minuti pa prispeval podajo. Primorec je v tej sezoni dosegel na Poljskem že sedem zadetkov. Pri obeh njegovih zadetkih, ki jih je dosegel proti Slasku, mu je z leve strani asistiral rojak Damjan Bohar.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Termalica Nieciecza : Chojniczanka 1:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Leixoes 0:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga, skupina za obstanek

Viitorul Constanca : Voluntari 0:0 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga, skupina za obstanek Viitorul Constanca : Voluntari 0:0 (sobota) V igro je vstopil v 81. minuti.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krasnodar : Ufa 1:0 (nedelja) Odigral je 76 minut in zapustil igrišče pri rezultatu 0:0.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Krila Sovjetov : Orenburg 1:1 (petek) Po letu in pol se je vrnil v Rusijo in debitiral v majici novega kluba, za nameček pa ga je že takoj čakal obračun s svojimi nekdanjimi delodajalci. Do njih ni bil prizanesljiv, saj je v 41. minuti zabil edini gol na tekmi in domačinom prinesel pomembno točko (ogled videa spodaj). Dolgo časa, vse do 89. minute, ko so gostje zadeli za 1:1, pa je kazalo, da celo tri. Zanimivo, Krila Sovjetov so, čeprav so od  23. minute igrali brez izključenega nogometaša, prišli do vodilnega gola. Karton je prejel tudi donedavni slovenski reprezentant, ki je prejel rumen karton. Igral je do 90. minute
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Krila Sovjetov : Orenburg 1:1 (petek) Ni igral. Sedel je na klopi.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krasnodar : Ufa 1:0 (nedelja)

V igro je vstopil v 76. minuti, ko je bil rezultat 0:0, v 84. minuti pa je prejel rumeni karton.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Nitra : Slovan Bratislava 0:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Nitra : Slovan Bratislava 0:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Nitra : Slovan Bratislava 0:1 (nedelja) V igro je vstopil v 78. minuti.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Trenčin : Sered 2:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Xamax - Thun, 16.00 (nedelja) - tekma je prestavljena  

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Young Boys - Zürich, 19.00 (sobota) - tekma je bila prestavljena

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Kriens - Schaffhausen, 17.30 (sobota) - tekma je bila prestavljena  

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga

Konyaspor : Kasimpasa 0:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Osmanlispor : Fatih Karagümrük 1:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Giresunspor : Boluspor 2:0 (ponedeljek)

Igral je od 80. minute.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Eskisehirspor : Akhisarspor 1:2 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 70. minuti prejel rumeni karton.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Montreal Impact : New England Revolution 2:1 (sobota) Zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za prvo tekmo New Englanda v novi sezoni.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Portland Timbers : Minnesota United 1:3 (ponedeljek) Ni branil, ostal je na klopi.

Video:

Gol Josipa Iličića:

Gola Saše Aleksandra Živca (in podaji Damjana Boharja pri 0:16 in 1:29):

Gol Roberta Berića (pri 0:08):

:

Gol Harisa Vučkića (pri 3:32):

Kako je Oblaka premagal soigralec (1:23) in kako je preusmeril strel v prečko (2:44):

Gol Mihe Zajca (pri 2:22):

Poziv navijačev Luki Elsnerju k odstopu (skandiranje Elsner demission) po porazu z Metzom:

Neverjetna drama v sodnikovem podaljšku na gostovanju Vitesseja (Matavž) pri Zwolleju:

Gol Denisa Popovića:

Gol Benjamina Verbiča (pri 4:40):

Ne spreglejte